torsdag 23 juni 2016

Kodnings appar för barn

Jag gick en html-kodningskurs år 2001 och har kodat många www-sidor sen dess. Mest fixade jag på min egna jonna.info-hemsida, som byttes till bloggformat år 2012, men har också jobbat en tid med hemsidor och gjort sidor tex till konstnärer och Pori Jazz www-sida år 2004. HÄR är min uuuråldrade jonnadesign-sida från år 2005, där dom flesta www-sidor jag gjort i tiden inte mer fungerar eller redan förnyats av nån annan. I alla fall så blir det ju nuförtiden inte just mera kodande då det finns program som kodar för en, men jag vill gärna att mina barn skulle ärva min "passion" för kodande och design och förstå logiken. Mellan Clash of Clans och Minecraft tycker jag man måste lite koda. Här i artikeln finns det tips på några kodnings appar för barn:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/06/20/5-fiksua-koodauspelia-kouluikaisille


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar