fredag 10 juni 2016

Vår lilla patient

Vår 5-åring är en sportig kille. Han spelar fotis hela dagen i dagis och fortsätter här hemma på gården med mig eller pappa. Men också ofta ensam, och hur länge som helst, och man hör honom säga "ja Messi tulee, hän hyökkää, ja Messi tekee maalin". Och på vintern är det ishockey som gäller och det spelas ishockey här inne varje dag.

Men nu har vår idrottare skadat knäet på trampolinen och har inte gått sen tisdagen. Vi var på tisdagen på Jorv (kl. 18-22.30), det togs röntgen och där syntes inget brutet. Läkaren kunde vrida och vända mycket på knäet, så ledbanden verkade okej. Det sattes bandage och konstaterades att kom tillbaka om situationen inte förbättras. På onsdagen och torsdagen kunde han inte ännu gå eller överhuvudtaget stödja sig på benet och jag lyfte honom till soffan, till bordet, bredvid Lego-lådan och till bilen. På torsdag eftermiddag for vi till Jorv igen (kl. 13.30-16.00). Vi fick träffa en kirurg och hon kom på några alternativ till vad det kan vara; brutet iallafall för det syns inte alltid genast på röntgen eller brosk skada. Hon skrev en remiss till Barnens kirurgiska poliklinik dit vi borde få en tid nästa vecka. Tills det ska han bäras omkring... Och stackaren har kalas nästa vecka...

Läkaren erbjöd förresten sjukhusplats "eller har ni möjlighet att vara hemma med honom tills nästa undersökning?". What?! Finns det föräldrar som låter barnen ligga på sjukhuset för att dom inte kan vara borta från jobbet om barnet är sjukt?

Iallafall så sku jag villa fråga om nån annan har nån liknande erfarenhet med barn/ vuxen - vad kan det vara? Han hoppade på trampolinen med ett ben och kompisen hoppade bredvid, då han föll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar