måndag 13 juni 2016

Vege grillmat på lande

Egentligen gjorde jag inte maten på grillen, men maten är "grillig" och somrig och kan säkert göras också på grillen.


Grillade batatskivor

• 1 x batat
• olivolja + timjam + salt + cayennepeppar
• fetaost
• vårlök

Tvätta bataten, torka, skala ej. Skär 1-2 cm tjocka skivor. Blanda kryddorna med oljan i en skål. Häll oljeblandningen i stekpannan och lägg i bataten. Stek tills bataten är mjuk, ca 20 min, testa ed gaffel. Jag hade medelvärme och vände skivorna med 5 min mellanrum. Lägg på ett serveringsfat, häll oljan från stekpannan över, klipp vårlökens gröna del över och smula fetaost över. Dethär är nu en ny favorit - nam! 

Grillad paprika

• 1 x röd paprika
• 1 x tomat
• 1 x vitlöksklyfta
• olivolja + salt + svartpeppar

Sätt ugnen på 175c. Skär paprikan mitt itu och ta bort kärnorna. Lämna gröna delen kvar så hålls den bättre ihop. Skär tomaten i 8 klyftor, vitlöken i tunna skivor och fördela i paprikorna. Häll olja över och tillsätt kryddorna. Ca 45 min i ugn.
Grillad aubergine

• 1/2 x aubergine
• 2 x vitlöksklyfta
• 1 x tomat
• olivolja + salt + svartpeppar + oregano

Skär auberginen i skivor, salta, låt gråta i ca 20 min. Torka tårarna och saltet med papper och tärna auberginen. Tärna tomaten, pressa vitlöken, blanda oljan med kryddorna och allt med. Stek tills auberginen är mjuk, ca 15-20 minuter. Alternativt grilla i folie!2 kommentarer:

  1. Testade ditt recept på grillade batatskivor m. feta, jättegott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är en verklig sommarfavorit för mig. Passar till allt!

      Radera