tisdag 7 juni 2016

Naturkosmetik

Som ni vet är jag en kosmetikfreak. Nu efter sjukdomen, vill jag dock inte mera använda kemikalier. Det blir inte mer hårfärgning för mig och inte mer kosmetik eller krämer - annat än naturliga. Jag har ju massor smink, häääärlig smink, och använder nog ännu till fest av dom, men dagligen vill jag inte sätta sånt jag inte vet vad det innehåller på/i min hud. Har gått igenom min smink nu och donerat bort en stor del åt fellow kosmetikfreaks Anna och Jeanette+brorsdotter.Nya naturkosmetikprodukter jag tillsvidare inhandlat är:
 • bo-ho solpuder i färgen "terre de gascogne" (Ruohonjuuri) 18€. Min vardagssmink är nu denhär i hela ansiktet + rouge. Har tyckt massor om den!
 • benecos nagellack (Ruohonjuuri) 7,70€ har jag inte ännu testat. Köpte domhär två på Ruohonjuuri HÄR.

 • Sante shampoo & dushtvål (matket hyllan) kostade ca 12€/ styck och är riktigt bra. Mina köpte jag i Anttila HÄR.

 • BioSolis solkräm (tex. Sokos, Ruohonjuuri) är jätte bra och har jag skrivit om HÄR.

 • Lavera läppstift (Anttila, Sokos)
 • Många aluminiumfria deodoranter som l'Occitane, Madara, Lavera, Born Bio.


3 kommentarer:

 1. Jag har funderat på att göra detsamma. Det är bara så lätt att fortsätta att använda det vi har på jobbet. Har det varit svårt att hitta en bra dödö? Kolla på schmidt's de är kuulemma extra bra. Jag var just i veckan och kollade på Ruohonjuuris hårfärger men kunde inte bestämma mej. Det blev L'Oréal igen. Har också funderat på att släppa mej grå... Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under vintern använde jag lÓccitaine och den höll bra (det vat ju inte så svettigt). Nu under våren har jag använt Madara. Är inte helt förtjust i Madaras örtiga doft, men den håller nog svettlukt borta (även om jag ibland känner att det kan bli lite vått). Dom andra har jag inte ännu hunnit testa.

   Hårfärger finns säkert för mörka och röda, men blond kanske man inte kan bli på naturväg, eller...?

   Och hej, jag tror att det snart blir så att "grey is the new highlights" :)

   Radera
 2. Förutom smink tänker jag också byta ut alla andra medel i hemmet till naturliga HÄR.

  SvaraRadera