söndag 12 juni 2016

Mossa naturkosmetik

Köpte från S-market ny naturkosmetik dagkräm och smink borttagare. Mossa var ett nytt märke för mig och kom till Finland i januari 2016. Produkterna görs i samma fabrik i Latvien som Madara, men är billigare - som Madaras förmånligare lillasyster. Som Lancome och LÓreal. Mossa kan köpas i marketar, Sokos, Ruohonjuuri.

Jag har tyckt om dagkrämen jätte mycket. Doften är god (frukt/ bär) i jämförelse med tex. Madara som är mer örtig. Krämen känns bra på huden, spänner till lite som om den skulle göra nåt bra. Det här är mitt första Miscellar vatten. Den är helt bra och tvättar bort min smink, men är inte ett fan av sminkborttagning man måste använda med bomull. Tycker det är slöseri av bomull och tycker det är besvärligt vs att tvätta sminken med gel, skum eller olja direkt med händerna.

Mossa energising dagkräm 17,90€
Krämen med 5-i-1 funktion för uttorkad och törstig hud:
1. Hyaluronsyra jämnar ut fina linjer och återfuktar.
2. Naturliga oljor skyddar mot fuktförlust.
3. C-vitamin stimulerar kollagensyntesen, avvärjer bildandet av rynkor och förbättrar hudens struktur.
4. Antioxidanter stimulerar cellförnyelsen och ger fastare ansiktskonturer.
5. Vitaminer från bär återupplivar celler och ger din hud en härlig lyster!

Miscellar vatten 12,50€

 • Rengör, tar bort smink, tonar och återfuktar din hud i ett enda steg.
 • Med naturliga vitaminer från hallon och hyaluronisk syra
 • Dermatologiskt testad / certifierad
 • Vegansk
 • 6 kommentarer:

  1. Tack för tipset, ska kika på Mossa. Gillar också Estelle&Thilds serum massor! Annars gillar jag också massor att rengöra ansiktet med tvättbalsam, man får härlig massage på köpet. Som modell använder jag denhär videon:

   https://www.youtube.com/watch?v=4mrz0jqVXrc

   Köper frottedukar från ikeas bebiavdelning, billigt och bra. Använder en/dag och kör dem i tvättmaskin med resten av tvätten.

   Favoritbalsam: Clinique take the day off (inte eko, men innehåller inget paha, och det tvättas ju dessutom bort. ALL smink far med det, dessutom doftlöst), Bodyshop Chamomile Balm, REN rosbalm (finns på lookfantastic), Elemis balm (finns också på lookfantastic). Efter att jag föll för balmen som rengöring klarar jag inte längre gel eller mousse eller rengöringsmjölk...Micellar helt kiva men inte som enda rengöring.

   SvaraRadera
   Svar
   1. Dendär videon var ju inspirerande och babyhandduk en jätte bra idé! :) Och rengörings balsam hade jag inte ens hört om - tack!

    Radera
   2. Om du har ännu känslig hud, börja med Cliniques balm. Och du kan be om provburk på Sokos och Stocka. Själva stora burken räcker ett halvår, jättedryg.

    Radera
  2. Glömde: Neal's Yard Remedies! Ljuvligt!

   SvaraRadera
   Svar
   1. Den ska jag bekanta mig med, tycks finnas åtminstone på Sokos, helt ok pris :)

    Radera