lördag 31 mars 2012

Be prepared

På söndagen kan en liten påskhäxa, -hare eller -katt komma o hälsa på.
HUR har den ena påsen redan gått upp...

onsdag 28 mars 2012

I have a dream

Då man kommer på en dröm man sku villa uppfylla under sin livstid lönar det sig ju då att göra upp en tidsplan + ekonomisk planför drömmen NU - för åren går ju bara snabbare helatiden och så blir det bara inte av.

Jag kom på en dröm; jag skulle nångång villa spendera en vinter i värmen med familjen. Drömmen är alltså 3 månader (typ dec-jan-feb) i Thailand. Nu funderar vi med mannen på  en plan över det; det måste ju ske före barnen är i skolan, vi ska tala med förmännen på jobbet hur mycket är det möjligt att vara borta och vi ska göra en budget över det hela och sen förståss börja spara pengar.

Top 5 regrets of the dying

Inte dagens nyhet, men så läsvärt att jag vill sätta det hit. Här berättas vad personer som är döende ångrar. Fem saker hade alla gemensamt. Kanske man sku lära sig nåt av det? 

Bortgångar förra hösten gjorde att artikeln "Top five regrets of the dying" påverkade mig och började fundera på vad jag vill få gjort i livet. Sällan funderar man på OM man har nån dröm och VAD det isåfall är (om man bortser från allt ytligt).
Photograph: Montgomery Martin/Alamy

tisdag 27 mars 2012

söndag 25 mars 2012

Tiger


Var idag ENSAM på stan i HELSINGFORS - häälit! Då jag steg av bussen i Kampen fick jag genast stifta ny bekantskap med Danska lifestyle-butiken Tiger. Den var kiva för en krääsä-lover.
Härliga små kappsäckar för 3€.

Shopping i Helsingfors

Vad hittade jag nu sen då 6h i butiker på stan?
Dödskalleduk från barnavdelningen i Zara.
Mac rouge ( springsteen)

Pastellfärgade teinibyxor.
Sommarkläder till pojkarna.

torsdag 22 mars 2012

ToivelistallaEfva Attling "Twosome" silver 210€
Arne Jacobsen kahvimuki 14€

Minulla on tavallinen GHD suoristusrauta, mutta mietin, tarvitsisinko myös kihartimen ns Hollywood kiharoita varten? Ja kumpaa sitten ostaisi?
Remington Pearl Pro -kiharrin 53,95€
Remington Pearl Curler 55,50€
CONVERSE
Tennarit/CONVERSE osoitteesta stadium.fi
Marimekko Helsinki-Helsingfors fabric
Helsinki-Helsingfors fabric
a>

Selkäpotilaana pv III

Selkä jumissa kolmatta päivää. Kivun ja liikkumattomuuden lisäksi ottaa päähän se, että eilen tuli Lindexiin myyntiin Gwynethin Preppy-mallisto.

Den vill jag ha!

onsdag 21 mars 2012

Hello world!

Bloggvärlden är ny för mig, men kännde mig genast hemma. Jag har alltid varit en "dokumenterare" sen jag fick en egen kamera då jag var 10år. Jag älskar det kreativa med bild och text och layout. År 2000 gick jag en html-kurs och fick ett domain (denhär www-adressen) till present. Pappers fotoalbumen blev då till www-sida och hittade nu i år bloggen som www-verktyg. Här kan du i framtiden följa med en småbarnsmammas vardag och en kvinnas intresse till smink, kläder och mode - alltså ytliga saker och kanske annat också.

Blogien maailma on minulle uusi, mutta samastuin heti. Olen aina ollut "dokumentoija" ja blogi on siihen hyvä työkalu. Tässä voi jatkossa seurata pienten lasten äidin perhe-elämää ja naisen innostus meikkeihin, vaatteisiin ja muotiin - siis sekä pinnallista että ehkä muutakin.