torsdag 31 maj 2012

The Real Housewives of Beverly Hills

Om du tycker om reality och ser på serier som många kommenterar "vem ser på sånt skit?" så har du samma smak som jag och uppskattar denna serie. Här får man följa med en Julia Roberts look-alike, Fraisers ex-fru, två av Paris Hiltons mostrar, varav ena är en Demi Moore look-alike, och två andra ultra-stormrika mammor i BeverlyHills. Det finns två seasons.

Sidereel kan du se avsnitten. Det är ibland jobbigt att hitta en link som fungerar, men man hittar nog med att testa sig fram.

Smink köplista

Borde int alls surfa på sminksidor eller läsa modetidningar, får sånt jä*la begär...
  • Mac läppstift (eller ysl om jag känner mig rik just då) inspirerad av Xenia


  • Beauty Blender -foundationsvamp som Min Boudoir skriver om "Resultatet blir så nära felfritt man kan komma! Täckningsgraden av foundationen blir just lagom, en blandar ut foundationen perfekt på huden och lämnar ett riktigt fint, jämnt och perfekt resultat. Denna metod skapar faktiskt en s.k. air brushed finish." Dethär fenomenet har jag missat, men blev för mig genast ett "must have". Har lite forskat i saken på nätet och man behöver inte köpa den "äkta" varan för 20e, utan andra duger absolut lika bra. Säljs den alls i Finland?? Beställer den annors från CameraReadyCosmetics, verkar vara billigast där.

  • Nuxe guld kroppsolja för fina ben till sommarens bröllop, inspirerad av Madmoiselle Cecilia


  • Garnier eller L'oreals BB-cream, som det redan var tal om igår.

onsdag 30 maj 2012

Kalas II, dagiskalas

På måndagen var det dagiskalas hemma hos oss. Som tur är dom en liten grupp på 8 barn, varav två är våra, så det gick ganska lungt till. På tisdagen var det Ossis 3-års kalas med supergod traktering. Nu har vi nog vår kalaskvot fylld för en tid framåt! 

Brunis

Har testat en hel del olika brun-utan-sol, både billiga och dyra. Köpte nu senast nyheten från L'oreal, nämligen skum brunis (L'oreal Sublime bronze self-tanning Golden mousse). Den tyckte jag om och kommer att köpa igen! Den var lätt att breda ut då den var färgad (ibland vet man int vart man redan satt av krämen/gelet) och den torkade snabbt. Dessutom var den tillräckligt mörk, så det räcker med en gång (typ kvällen innan festen). Andra jag använt har jag ofta satt två kvällar i rad för att få färg på benen. Märkte att den färgade av sig så länge den inte ännu torkat, så akta dig. Lumene har också kommit ut med skum brunis Natural Bronze Self Tan Mousse och testar den till nästa.


BB-cream

Har förståss läst om Garniers BB-cream och många gånger haft den i handen i butiken. Har inte hört om nån som testat den, så den har sen ändå inte kommit med ända till kassan. Läste idag Madmoiselle Cecilias blogg och nu är jag övertygad och ska definitivt skaffa en BB kräm till sommaren! Nu har det dessutom just kommit en ny BB kräm på "markethyllan": Nude Magique av L'oreal. Och så finns det ju Estee Lauder och Dior BB's.

LipGloss Bitch har testat och recenserar fler BB krämer, samt Karkkipäivä.

Det är alltså frågan om en hudvårdsprodukt som lovar återfukta, ge solskydd, korrigera trötthetstecken, linjer och orenheter och dessutom ge lyster.

tisdag 29 maj 2012

Dermosil

Jobbkompisarna beställer alltid i grupp av domhär. Nu måst jag nog också testa!

Köpte: till familjen sensitive handtvål och duschtvål samt familyshampoo, sen åt mig scrub, skum ansiktsrengöring, "lievästi ruskeutettava" ansikts- och kroppsfuktkräm samt en anti-age ansiktsfuktkräm. (40€ för allt var ett helt ok pris tycker jag.)

måndag 28 maj 2012

Antony 4 åringen

Antony utvecklas nu med fart och det är ett nöje att följa med. Han tar själv fart med gungan, cyklar utan stödhjul, räknar till 20, känner igen nästan hela alfabetet och kan skriva bokstäver man säger, bygger ensam Lego efter instruktioner - allt detta inom en kort tidsperiod.

Dessutom är det ett nöje att följa med hur han blivit öppen och social. Han var dom första åren sån att då vi for nånstans eller nån kom till oss, måste han sitta minst 1h i min famn och observera situationen innan han vågade sig ut på egen hand. Det var alltid så att det roliga Just börjat då vi skulle hem. Nu far han iväg direkt och leka och i parken dröjer det inte många minuter så har han hittat nån ny bekant som han pratar och leker med. Dethär är så skönt! Det är något som säkert kommit med åldern samt genom att bli storebror.

Adam 2 åringen

Adams tunga har äntligen börjat hitta sin plats i munnen dvs det börjar komma mer ord än "mamma" och "kakka". Han säger nu flera namn, blomma, mopo, tähti, kukko, dricka, laku mm. Igår sa han sin första 2 ords mening (till vår grannes hund) "Heippa hauva". Det är ännu inte lätt att förstå honom och det gör honom ofta frustrerad, men han förstår allt vi säger. Härligt skönt, med hans temperament, att ibland få förklara (eller muta) istället för totalkatastrof.

Han älskar musik och går mycket omkring och sjunger, gnolar o. jammar/moschar för sig själv. På dagis berättar dom hur han varit med torr blöja och gått flera gånger på pottan - och vi bara gapar och undrar hur en baby kan göra det?

söndag 27 maj 2012

Lego

Lilla Lego är dagens melodi. Pojkarna fick flera Legosatser och bygger och leker ivrigt. Antony byggde på morgonen ensam själv efter instruktioner en polisbil medan mannen koka kaffe.

En dag hemma på gården

Härligt söndagsväder inspirerar till att fotografera. Pojkarna har lekt fint och Antony är så tacksam för gårdagens fest: "Jag älskar Leo och Lauri", "Jag älskar Adam", "Jag älskar dig och pappa", "Du hade så fina skor igår" har han sagt flera gånger.

Äppelträdet blommar så vackert.

Dubbelkalas

Vi firade Antony 4år och Adam 2år i sällskap med 40 personer. Festen var jätte lyckad!


lördag 26 maj 2012

I väntan...

... på morgondagens kalas för båda pojkarna!

Sommaren är här

Härlig vårdledig fredag! Var först i Hagalund och sen hemma ute på gården - ute och njöt av vädret hela dagen. Vi började redan med lite vattenlekar. Pojkarna trivdes och lekte mycket tillsammans!

Tex-mex

Är Buzzador som många andra bloggare. Idag fick jag domhär på posten. Testade genast ett av recepten: Tostaditos (typ stora nachos) med saunapalvikinkku och mango mojo. Det var helt gott som liten snack. Ganska hot var mojon, men det ska den väl vara!

Mini Tapiola is back

Äntligen har Mini Tapiola remppats och kommit tillbaka jättefin, grön och med trafikmärken. Dessutom råkade det vara nån happening i Hagalund så där fanns "pomppulinna" och "temppurata".

torsdag 24 maj 2012

Materialistens önskelista


Domhär vill jag ha....


  • Flap analogisk väggklocka till vår svarta vägg i köket. Karlsson Miniflip är ca 25x25cm, 180€. Den stora vet jag inte exakt storlek på, men den kostar ca 300€. Karlsson fås tex. på Zarro. Liknande klocka sku borda finnas på Stocka/Habitat 50x50 för ca 100€.






  • String Pocket hylla 136€.
    Är inte säker på var jag sku sätta den - men vill ha en!
    Kan föreställa mig en i köket, med kokböcker och kivoga burkar.






  • Älskar organisering och en Dymo apparat sku vara perfekt för det, "var sak på var plats" med label och allt - det sku vara fint! Och det ska vara en såndär gammaldags med utstående bokstäver och inte ny tarradymo. (kohokirjoitin vs. tarrakirjoitin) På Claes Ohlsson finns Dymo Junior för 9,95€ och Dymo Omega för 13,95€ - ska bekanta mig med dom närnare!






onsdag 23 maj 2012

Kalaskort

Ska fira pojkarna med gemensamt kalas först på lördagen med släkt & kompisar, 55 inbjudna (31 vuxna, 20 barn och 4 babyn under 1år inbjudna), och sen på måndagen med dagiskompisar o. -föräldrar. Pysslade ihop dagis inbjudningskort av Stockas fina nya paketeringspapper.


tisdag 22 maj 2012

Make-up produkt-tips

Denhär unga damen Xenias blogg följer jag med därför att hon alltid nu och då skriver om sina favorit sminkprodukter. Jag ääälskar att höra att någon sminkprodukt är bra! Smink, ansikts- och kropps- och hårprodukter - vad som helst!
>> Vilken är din favoritprodukt? Vilka produkter skulle du köpa igen?

Några Xenias listor  Domhär blir som "must have" för mig, kan göra egen shoppinglista direkt härifrån :)

Produkter jag själv köper om igen då de tar slut
  • Lumene "Ihon sävyn heleyttäjä" - den blandar jag med meikkivoiteen till vardags, eller sätter bara den för att fräscha upp mig om jag är utan smink annors tex. på gården
  • Lumene solpuder
  • YSL ljuspenna
  • L'oreal "Smoothing resurfacing primer" - använder jag till fest före meikkivoiteen, jämnar ut huden jättebra!
  • L'oreal "Architect" mascara tycker jag om till fest
  • MAC rouge


    måndag 21 maj 2012

    Mina polttare 2006

    Har överloppstid på jobbet, går genom gamla filer och hittade foton från mina polttare. Det är en dag jag alltid kommer att komma ihåg och är en av de bästa dagarna i mitt liv!
    SÅ jag nu fick varma härliga känslor för mina vänner och brudfrämmorna då jag ser fotona från min dag som Joanna Sixx - ni är bäst!!

    söndag 20 maj 2012

    Lockar i håret resultat

    Har nu då ett par gånger nu testat "socka i håret" som jag hittade på nätet och såhär blev det.
    (Man klipper alltså av ändan på en socka och rullar den till en donits. Så sätter man på kvällen en ponnare i håret, vattensprayar håret och rullar upp det runt sockan. Dethär ska vara ett enkelt sätt att få lockigt hår utan "suoristaja" och värmegrejer.)
    såhär såg det ut på morgonen
    det blev ganska fluffigt och stort
    andra gången på morgonen

    fluffigt och stort igen
    här efter borstning och hårskum i
    Är inte helt övertygad, hennes hår på nätet var nog mycket längre och det blev jättesnyggt på henne. På mig blir det sådär rock n' roll roddigt. Kanske man borde låta bli och borsta ur det? Blir nog inte en daglig grej för mig, men kanske nog nån gång i bruk.

    Det blommar på gården


    lördag 19 maj 2012

    Polttarehälsningar morgon till kväll

    Johannas polttare so far...
    Rock the pole var kul!
    Så vidare till Drumsö...
    Vackra Villa Kataya
    Skumppa tasting
    Johannas kompis fixade till en såhär fin frisyr åt mig på 5 minuter!
    Bläk
    On the dancefloor på Bläk