måndag 30 september 2013

Wanties: ljusbollar

Domhär spekulerar på inredningsbloggar och jag drömmer om dom. Så mysigt nu till hösten och mörka vintern. Och hängande i fönstret från gardinstången. La Case de cousin paul: Uyuni (nertill) eller kanske Helsinki. Kan beställas på nätet i otaliga färger och kombinationer (inspiration tex. HÄR) eller på Stocka. Finns säkert också billigare versioner, fastän domhär inte heller är sjukt dyra (ca 30€/20bollar). Det som är bra är att domhär har en avtryckare (rätt ord?), dvs man behöver inte dra ut stöpseln för att släcka ljuset.





Muskelvärk

Hör och häpna; JAG har muskelvärk. Jag är ju inte den sportiga typen och har egentligen aldrig sportat. Yoga och gym har jag gått på ibland och 7minuteworkout har jag tittat igenom sittandes i soffan. Har varit på länk 5ggr i mitt liv och på jumppa kanske 7ggr. Eftersom man ju med åren bara blir mer och mer styv, känner jag att jag borde göra nåt för att hålla hälsan uppe - och anmälde mig till Tapiolan Voimistelijat. Konceptet verkar bra och det finns fyra olika timmar att välja mellan varje kväll och priset är billigt (100€/år), eftersom timmarna hålls i skolor. Nu har det gått fyra veckor sen anmälningen och har inte ännu deltagit en enda gång... Needless to say -  jag är ganska bra på excuser och på att lura och övertala mig själv. Borde säkert själv gå igenom nånslags Motivoiva haastattelu, vars skolning jag var på idag.

NÅ, hade bestämt mig för att korka jumppasäsongen med söndagsjumppa på morgonen - men hups! då jumppan började satt jag hemma i pyamas vid morgonmålsbordet och var häpen över hur det kunde hända? Jag som ju är så motiverad och verkligen hade bestämt mig för dethär!? NÅ, såpass dåligt samvete fick jag iallafall att jag körde igenom en gymstick dvd x 2 och for med pojkarna på cykeltur och tog små springsteg. Nu sitter jag här stolt över min muskelvärk! (En känsla jag inte haft sen typ 2007.)

Someday beibe!



söndag 29 september 2013

Nivea

Det sägs att efter artikeln i Daily Mail är Nivea slutsålt i många butiker även i Finland. Jag har själv periodvis använt den som nattkräm och visst är den ju tjock och skön speciellt på vintern.

lördag 28 september 2013

3D Planes/ Lentokoneet

Dethär var roligt för hela familjen. Filmen är utan åldersgräns, 1,5h. Antony 5år orkade fint hela filmen. Adam 3år ville inte ha glasögonen på och orkade bra 1h, varefter han satt i min famn och var lite rastlös, men tyst iallafall.

fredag 27 september 2013

Nytt armbandsur

Har sökt efter svart klocka och sneglade på denhär Esprit modellen med gummirem redan på sommarens rea, då den kostade 50€. Nu var den för 39€ i Hagalunds Heikintoris övre våning. Finns i fem färger.

Rådgivningsbesök

Var idag på rådgivningen på 3- och 5-års check. Allt var bra. Har lite stressat över att Adam inte ännu kan identifiera färgerna med namn - men det är helt okej, man behöver bara kunna sätta ihop samma färgers grejor. Adam saknar också flera bokstäver som S, R, L, F och säkert ännu nån till - men det var också okej ännu vid tre år.

I slutet fick även jag beröm. Rådgivningstanten sade att jag inte ställt en enda fråga till barnen på 1,5h - vilket alltså var bra. Har inte tänkt på det, men kommer säkert nu att vara mera medveten om det. Om man säger "ska vi ta av jackan?", "kommer du hit?", "ska du sätta dig?", "ska vi gå ut?", "ska vi börja fara?" osv så ger man barnet två alternativ och borde respektera barnets svar även om det är "nej".

Man ska alltså säga "ta av jackan!","kom hit!", "sätt dig!", "nu går vi ut!" och "nu far vi!" - fastän det kan kännas diktatoriskt, så är det för barnet klart och tydligt!

Lumene vinner

I senaste Olivia finns professionellas och läsarnas Bästa kosmetikprodukter 2013 - och Lumene vinner i flera kategorier.

 
Beauty Base Valovoide
Beauty Base Silmämeikin Pohjustusvoide
Bästa sminkunderlag enligt proffs:
Beauty Base Valovoide
Bästa ögonsminkunderlag enligt läsarna:
Beauty Base Silmämeikin Pohjustusvoide
CC Color Correcting Meikkivoide
Touch of Radiance Seerumi Meikkivoide
Bästa färgade dagkrämen enligt proffs:
CC Color Correcting Meikkivoide
Bästa foundation enligt proffs:
Touch of Radiance Seerumi Meikkivoide

Bästa löspuder enligt läsarna:
Translucent Mineraali-Irtopuuteri
Arctic Sun Aurinkopuuteri
Touch of Radiance Valopuuteri
Bästa solpuder enligt läsarna:
Arctic Sun Aurinkopuuteri
Bästa puder enligt läsarna:
Touch of Radiance Valopuuteri
Natural Code Smile Booster Huulikiilto
Blueberry Kulmien Muotoiluvaha
Bästa läppglans enligt läsarna:
Natural Code Smile Booster Huulikiilto
Bästa ögonbrynsprodukt enligt båda:
Blueberry Kulmien Muotoiluvaha
Wild Rose Huultenrajauskynä
Blueberry Silmämeikkikynä
Bästa läppenna enligt läsarna:
Wild Rose Huultenrajauskynä
Bästa ögonpenna enligt läsarna:
Blueberry Silmämeikkikynä

onsdag 18 september 2013

Clas Ohlson

Hittade i katalogen några grejor jag ska stifta närmare bekantskap med.

Lite liknande fanns senast på Galna Dagar för 119€. Kollade just på den HÄR och visst var den ju mycket snyggare - men denhär är värd ett besök iallafall.

 

Brilliant ide att få telefonskydd med eget valbart foto.

söndag 15 september 2013

Syskonkräftis

Nu då Husis haft kräft-tasteing och Kinesiska kräftor vann över inhemska, så är det ju helt okej att köpa kinesiska, hehe.
Vi hade hälften av en lokal fiskare och hälften Kinesiska. Stor skillnad ser man genast till utseende, dom inhemska har mycket mjukare skal. Skillnad var det förståss också i priset, men dom kinesiska var inte helt gratis som heller (över 1€/st). Och smaken? Ja, dom var nog goda bådatvå, men kinesiska var större så det var ju mindre jobb att få ihop till en smirglare.

WTFox?! Inte har väl nån missat räven

Ylvis "the fox". Nya Gangnam style (?) både för barn och vuxna. 


Hos Farzan

Pojkarna längtar alltid efter att få vara med min pappa. Och vilken pojke stortrivs inte då det finns

... båtar, båtar, båtar ...

... maskiner, maskiner, maskiner ...

... och ingerjören har förståss också en ångmaskin ...