söndag 29 mars 2015

Galna Dagar böcker

Älskar Akademen och går omkring hur länge som helst om jag har tid. Skulle ha kunnat köpa flera kilo böcker, men gallrade antalet till slut till två stycken då jag tänkte på alla olästa böcker på våra nattduksbord.

Den här gången blev det Cecilia Samartins La Peregrina, andra delen av tre. Läste första delen under Thailandsresan 2012 och kan varmt rekommendera den. Bloggaren Kirjamielellä skriver såhär om boken "Jos et vielä ole lukenut Señor Peregrinoa, hanki se heti käsiisi. Kirja on nimittäin todella ihana ja siitä jää valtavan hyvä mieli. En olisi voinut keksiä parempaa luettavaa joulunpyhiksi, sillä kirja oikein henkii sellaista pientä iloa, joka ei synny mistään suurista linjoista vaan lämpöisestä tunnelmasta." - håller med och hoppas på samma stämning i denhär andra delen.

Den andra boken är en tegelsten av Joel Dicker Totuus Harry Quebertin tapauksesta, som jag ville köpa på finska så vi båda kan läsa den. Dethär är författarens debut, han är under 30år gammal och den har sålt i miljontals exemplar. Salamatkustaja skriver såhär om den "...olen pissiä housuun jo pelkästään siitä innosta, että voin kertoa tästä kirjasta muille. Kirjaa lukiessa teki mieli välillä ihan irvistää, koska käsissä oli niin pirun hyvää luettavaa. Vai että ihastuisin. Kymmenen ensimmäisen sivun jälkeen minun teki mieli syödä se ja ihan kansineen päivineen."


Virvon varvon

Detta år var båda pojkarna påskhäxans kattor. Adam målade förståss själv ansiktet och ville vara en skrämmande katt.

lördag 28 mars 2015

Påskhäxorna kommer imorgon

... var beredda. Idag har vi varit och hämta videkissor från skogen och dekorerat dom fint.



Plockade överlopps så vi får behålla en del i egen vas, med fina dekorationer gjorda av kidsen under årens lopp.

söndag 22 mars 2015

Rock-pojken

Adam 4år gick med på att klippa sitt hår, som gick ända till munnen, då jag lovade honom heavyhår - vilket han såklart fick.


Galna Dagar kosmetik

Zoomade in domhär:
  • Nuxe Jeunesse serum, som vann "årest serum" i Swedish beauty&cosmetics awards 2014. Vanligtvis kostar den 58€, men nu 36€
  • Lumene CC, som jag berömt senast HÄR, 11€
  • Lumene Time Freeze "pikakaunistaja/ skönhetsdroppar" hör till mina long-time favorites, 15€
  • Tangler Teezer, den orginala borsten det finns en massa kopior av, 12,50€

torsdag 19 mars 2015

BeautyBlender

Kollade att jag för tre år sen skrivit om BeautyBlender första gången (har jag skrivit blogg så länge?). Hittade den nu på Sokos 3+1 päivää för 14,90€ (vanl. 19,90€). Nuförtiden finns det ju alltid en massa kopior, men denhär är the real thing. Alla liknande, äggformade makeup svampar som säljs på H&M, Gina Tricot eller KICKS  är inte BeautyBlenders - dom är helt vanliga makeup svampar. BeautyBlender är en makeup svamp som lovar en jämn och felfri applicering, oavsett om det gäller foundation, concealer eller puder.

Saara Sarvas har gjort en video om hur man använder den HÄR.
BeautyBlenders egna videon HÄR.

"Beauty Blenderillä saa tehtyä upean kuultavan ja ohuen, mutta tasaisen meikkipohjan." by Riina

"Resultatet av appliceringen blir helt fantastiskt! Inget annat redskap kan få det finare, jämnare och naturligare (men ändå täckande)." Helen Torsgården/ Vecko Revyn

Den fanns i pink (orginalfärg), svart och vitt.

onsdag 18 mars 2015

Bästa foundation just nu

Man kan lungt säga att jag testat mycket smink och därmed också många foundations - i olika prisklasser. Men det finns inte många jag blivit så förtjust i att jag köpt pånytt. Ingen av dom exclusiva dyra foundations jag testat har varit så bra att jag absolut skulle villa ha en flaska till. Men Garniers BB har jag använt många tuber av på sommrarna, och nu senast Lumenes CC.





Lumene CC är bara så jätte bra (för mig) att jag köpte en ny tub då den gamla tog slut. Använder den både till vardag och fest. Till vardag sätter jag ett tunnt, men täckande och jämnande, lager medan jag till fest bygger på en tjockare täckning med svamp eller pensel.



Stod länge och talade med Lumeneförsäljaren på Stocka (som var helt sjukt bra och oj vad härligt att stå länge i lung och ro och diskutera smink med ett proffs). Jag funderade mellan Lumene CC, som jag varit så nöjd med, och Lumene Touch of Radiance serum foundation, som jag läst rekommendationer om men inte testat själv. Den första innehåller primer och den senare innehåller serum. Bestämde mig till slut för Lumene CC eftersom jag inte orkar använda primer till vardags, men nog sätter serum varje dag.
Lumene CC Color Correcting MeikkivoideLumene Touch of Radiance Serum Foundation  

tisdag 17 mars 2015

Ny barnmusikorkester

FlipFlop

Har ni redan hört om den nya finlandssvenska barnmusikorkestern FlipFlop? Min dubbelkusin sjunger och kusin spelar trummor. Dom har sin skivrelease konsert nästa tisdag (24.3) i Sellosalen i Esbo klockan 10 (många dagisar och skolor deltar). HÄR är deras hemsida där man kan lyssna på några av deras låtar. HÄR är fb-sidan.

The Body Shop nyhet

En härlig nyhet till bestseller serien Drops of youth: Bouncy sleeping mask. Jag är ett stort fan av denhär serien och har både ansikts- och ögonserumet HÄR. Har länge saknat en nattmask, dvs en mask som kan lämnas på över natten. I detta hektiska småbarnsliv har jag inte tid och/eller ork med lyx som att sätta på ansiktsmask - ha på den i 20 min - tvätta bort den - lägga nattkräm på. Det känns som för mycket krävt att avbryta tex. tv-tittande för ansiktstvätt - det blir bara inte av.

Nattmaskens konsistens är jätte speciell. Den är "studsig", "slämmig" och "bouncar tillbaka". På huden är den lätt att disribuera. Det behövs bara en liten klick för hela ansiktet och den är tjock och skön. Huden känns återfuktad på morgonen.


Tydligen finns det instruktioner på hur masken appliceras bäst:
10374507_795022940547714_1385323821319485137_n

En annan nyhet som samtidigt lanserades i samma serie är hudvårdande primern Wonderblur. Primers ska ge intryck av slätare hud och minska intrycket av fina linjer och porer. Just nu kan jag inte köpa den, för jag har tre primers i mitt skåp: L'oreals studio secrets, Isadoras och har fått Clarins i LivBox.

torsdag 12 mars 2015

Whaat? Ny sminktrend

Varför sätter folk rött läppstift under ögonen?

Vet nog att mot-färger fungerar inom sminkning. Men rött är ju motfärg till grönt, så betyder det att vi egentligen är mer gröna under ögonen än blå? Blåas motfärg är ju gult, så jag har hittills trott på gul/orange nyans under ögonen. Måste nog testa på dethär nån dag.

Läs mer på Rachel Zoe's blogg.

video HÄR

I väntan på vårdagsjämning

Än igen detta år har våra pojkar flyttat klockan en timme, och vaknar 1h tidigare - redan två veckor innan det görs officiellt. Väckningen har varit kl. 6.30 redan i en vecka. Vilket ju är helt okej, fast dom är nog jätte trötta på kvällen. Men värre var det då pojkarna var mindre och väckningen 5-tiden i några veckor...

lördag 7 mars 2015

philisophy hope in a jar

Köpte denhär på flyget, men märket finns ju i Finland på Sokos och Sokos emotion sen mars 2014. Där kostar den 43€. Hade ganska stora förhoppningar, eftersom jag läst om produkten och väntat på att få testa den. 

Tyvärr har jag blivit besviken. Den känns för lätt och tunn för mig och skandinaviskt väder. Den blir nästan som vatten då man brer den över ansiktet. Krämens konsistens ser nog lockande, skön och lite skimmrande ut, beskrivs som sufflé - men är för vattnig för mig. Det skrivs att krämen är som ett glas vatten för ansiktet, men för mig vill jag att den ska kännas fuktande då man brer den. Doften är inte speciellt lockande. På nätet kan man läsa att doften är som surmjölk eller räka, jag tycker den är apoteksaktig. Har använt den i en månad och inte märkt nån inverkan. Köper inte igen.

På Sokos berättade försäljaren igår att hope in a jar är deras tunnaste kräm. Kan nog gärna ge chansen åt nån annan av deras krämer, tex. nattkrämen philosophy miracle worker eller philosophy microdelivery peel, som båda vann i en totalbeauty awards kategori. Och köpte en annan philosophyprodukt, som jag skriver om då jag testat den en tid.


What hope in a jar is formulated to do:
Antioxidant-rich hope in a jar is a world-renown multitasking moisturizer featuring a unique soufflé texture. It was originally created for the medical market to reduce the appearance of wrinkles, skin discoloration, rough texture, and dehydration. It contains gentle alpha hydroxy acids that dramatically improve skin radiance and gently exfoliate, revealing smoother, healthier-looking skin. 

Research results:
In a 4-week clinical study on 48 participants using product once daily: 
- 98% had smoother skin after 3 days 
- 81% had more radiant skin after 2 weeks 
- 98% showed diminished fine lines after 4 weeks

fredag 6 mars 2015

Kiehl's Midnight recovery concentrate

Dethär är bestseller produkten som så gott som alltid finns på listor på bästa anti-ageing produkter. Har nu använt den i över en månad - och kommer definitivt att köpa den igen. Inom en vecka märkte jag hur jag varje morgon tittade förvånat på mig i spegeln och funderade "vad är det med min panna?". Min panna har alltid haft rynkor, och denhär har nu gjort nåt åt dom och kan konstatera att produkten faktist fungerar så man ser det. 


Rekommenderar.
 
Jag har använt den som nattkräm eller som serum under nattkräm. Den är oljig, och kan bra användas ensam. Men den suger snabbt i sig. Visste ni förresten att även Kiehl's ägs av L'Oreal?
 
Midnight Recovery Concentrate – Ett 100% naturligt koncentrat med näring för huden. Squalane, nattljusblomma och åtta olika essentiella oljor återställer huden under natten. På morgonen vaknar du med en fräsch, utvilad hud med strålande lyster. 

Tiger wanties

Egentligen sökte jag efter en produkt jag kom ihåg att jag sett i nån reklamtidning. En hus-formad metallkorg, men hittade den inte. Hittade domhär istället.
 
TARJOTIN
bricka 3 & 4€
TIMANTTIKORI
Finns även som vit, gul eller pink 4€ (har en i svart).
HYLLY
Hylla 7€, finns även i pink och turkos.
LAUTASLIINA
20st servetter för 1€.


Total beauty awards face & body 2014

Mina favoriter, dvs produkter i min prisklass ja testat eller är intresserad av. 
Alla produkter hittar du HÄR.



 Night cream 
Editor's pick: L'Oreal Paris Age perfect glow renewal day/night cream. 
Honorable mention: philosophy Miracle worker overnight.







 Microderm / peel 
Reader's choise: philosophy The microdelivery peel. "Wow. This one is worth all the hype! First, the vitamin C crystals smell like an Orange Julius. It feels warm on my skin and after two minutes, my skins feels smoother, looks brighter and my clogged pores actually clear out. I wish I had started using this years ago!"








 Nails 
Reader's choise: Seche Vite dry fast top coat. Denhär är en klassiker, vinner alltid i nagellack kategoriet och är definitivt på wanties-listan. "This stuff dries my nails super fast. Yes, it's about $10 a bottle, but it'll save you tons of frustration when you're doing at-home manis. It also leaves my nails beautifully glossy and helps extend the length of my manicure. Amazing product, holy grail!"







 Bodylotion 

Reader's choise & Editor's pick: The Body Shop Body butter. Domhär är också alltid på awardslistor.

Total beauty make-up awards 2014

Plockade här under egna favoriter + produkter jag vill testa.
Dom flesta märken finns inte i Finland, men många finns i Sephora tex. i Sthlm.
Själv vill jag helst inte köpa smink på nätet, utan att ha testat tidigare eller på handen/ ansiktet.

Alla vinnare HÄR.



 Foundation 
Editors pick: Lancôme Teint Visionnaire serumfoundation har vunnit awards tidigare HÄR - man blir nog nyfiken.





 Powder 
Readers choice: MUFE HD powder. Denhär har jag surfat omkring och sökt info och reviews om. Har ett halvfärdigt inlägg om den och sku verkligen villa testa den, så den är på min wanties-lista. Har nån av er testat?




 Best blush 
Readers choice: Nars Orgasm. Den har jag och tycker mycket om HÄR.
Honorable mention: Benefit Coralista



 Best bronzer 
Readers choice: Nars Bronzing powder
Honorable mention: Bareminerals all-over face color





 Best concealer 
Editors pick: Marc Jacobs remedy concealer pen
Readers choice: MUFE full cover concealer
Editors honorable mention: L'oreal true match superblendable crayon



 Best eye shadow 
Readers choice: Urban Decay Naked3. Har en Naked, och där är nog super bra färger HÄR.




 Multi-tasker 
Readers choice: Benefit High beam "It highlights my brows and browbone to perfection and looks stunning on the inner corners of my eyes. No matter where you place this, you will accent that feature perfectly. " Denhär vill hag ha runt ögonen.




 Primer / shine control 
Readers choice: UDEP (Urban Decay eyeshadow primer), har jag otaliga gånger skrivit om att är på min wanties-lista. Denhär produkten är en best-seller och har i flera år alltid vunnit alla awards i kategorin ögonprimer.
Honorable mention: Smashbox photo finish primer ser jag mer och mer dyka upp på beauty-bloggar och -tidningar. Måste få testa den.

torsdag 5 mars 2015

NARS illuminator

På Sephora i Stockholm köpte jag förra påsken denhär NARS illuminator och har glömt att skriva om den. Sofi Fahrman rekommenderar den HÄR. Testade även Diors glow-primer och den var heeeelt ljuuuuvlig - köp den. Jag kunde ju inte köpa två glow-tuber, så jag måste gå för denhär som jag tjatat och drömt om så länge.


Märker att man i denhär åldern ska akta sig för att sätta glow där man har rynkor. Jag har ju haft rynkor i pannan sen ja var typ 13 år gammal, men då man är 40 så jaaa, dom har ju då förståss blivit lite djupare med åren. Märkte alltså att sånhär glow gärna samlar sig i rynkorna - åtminstone denhär - och det vill man ju inte,. Så nu undviker jag pannan och sätter glow på kinderna, näsan och hakan.


Summa sumarum, denhär var inte så speciell som jag hade önskat. Lumenes som jag använt hittills är minst lika bra - köp den! Eller Diors om du vill ha lyx!

onsdag 4 mars 2015

Cushion, nyaste kosmetiktrenden

Efter BB, CC- och DD-foundations/ krämer, är den nyaste trenden nåt som heter Cushion foundation. Liksom BB mm krämerna, har även denna rötterna i Asien. Om jag förstått rätt, så finns det inne i burken en svamp/dyna full med foundation. Du får foundation på pudervippan genom att trycka på svampen. Den sägs vara lätt och tunn, men man kan också bygga på lager och få den mer täckande - utan att det blir spackligt. Cushion berättas vara den mest omtalade sminkprodukten i Asien just nu med en såld var 30 sekund. Här i väst är det Lancome som är den första som nappat på trenden.
 
"Lopputulos on kuulas kuin mikä ja yhdellä kerroksella saa juuri sopivan ohuen päivämeikin aikaiseksi. Meikkivoide ei keräänny uurteisiin tai ala kuivattaa ihoa päivän mittaan, vaan pysyy juuri niillä sijoillaan, minne sen aamulla levitin. Illalla iho tuntuu hyvinvoivalta ja pinta on niin tasainen ja kuulas, ettei meikkiä melkeinpä raaskisi edes pestä pois." Nude
 
"Tuote ylitti kirkkaasti kaikki odotukseni. Erityisesti sen raikas koostumus sekä hyvä peittävyys tekivät vaikutuksen." Strictly Style
 
"Muutamana päivänä yritin myös kokeilla kiireessä syksyn ajan kiireisten aamujen suosikkimeikkituotteenani ollutta Cliniquen Almost Powder Makeupia -ihan vaan todetakseni, ettei sekään kestänyt läpi päivän ihollani yhtä kauniina kuin tämä, vaikka se olikin ennen ollut suosikkini." Ostolakossa
 
Rekommendationspriset är 53€.

Överväger att använda -20% -sedeln till denhär på Stockmanns skönhetsdagar.

tisdag 3 mars 2015

Skinkfrestelse


Dethär blev jätte gott, vilket allt med bacon oftast blir. Lade domhär i en ugnsform i 200c 50-60 minuter.
• 1kg potatis-lök blandning (tänker sätta 1,5kg nästa gång)
• 1 paket baconkuber (stekte först)
• 1 påse pizza skinkkuber
• hällde över 4dl grädde (med pepparsmak och tre ostar -smak denna gång)