söndag 27 oktober 2013

Kyrkslätt simhall

Var igår i Kyrkslätt simhall första gången. Vi brukar inte just alls spendera tid i simhallar, går kanske 1-2ggr/år. Kom ihåg att Malin berömde simhallen HÄR, så vi vi gav den ett försök igår. Kan inte annat än hålla med Malin - där fanns allt man behöver, vattnet var tillräckligt varmt också för mig och priset! Kollade på fredagen Flamingos priser: 22€/vuxen, 11€/barn och familjebiljett 60€. Kyrkslätt simhall: 5,90€/vuxen, 3€/barn och familjebiljett 15,40€.


från komunens sida.

Här ses stora rutchbanan, hopptornet, vuxen- och barnbassängen, samt  fontänen och virveln. Härtill finns ännu en kahluuallas för dom minsta samt en stor terapibassäng. Överallt är det tillåtet att ha simpuffar (vilket man inte får ha tex. i Hagalund).
Öppethållstider HÄR

lördag 26 oktober 2013

Bobbi Brown concealer

Denhär har jag länge väntat på (mer om produkten HÄR). Måste säga att jag är lite besviken på att jag inte fick en WOW-känsla. Tanten som testade den på mig på Stocka satte först av en annan liten burk, "peittare" kallade hon den, och sen av denhär och överst denhär askens lilla puder. Frågade så många gånger "varför hon satte en annan produkt ännu under och var den nu var för produkt" så många gånger utan att riktigt fatta, så jag täcktes inte mera fråga - och fattade inte. Den första sa hon att var en peittare dvs concealer i färg enligt min hudton. Nå vad var då denhär andra produkten? Var det inte det denhär är? Nåjaa, sanningen är säkert att jag är så grymt mörk under ögonen, så det inte räcker med en produkt...

 
Köpte ändå bara denhär ena. Man får köpa den med eller utan litet puder. Hon fick mig övertalad att köpa med puder. Dethär pudret är ljust och lite gult. Om man använder samma puder som i övriga ansiktet kan det lätt bli mörkt under ögonen - och det vill vi ju inte.
 
Visualisering av storleken.
 
Tycker tyvärr inte den är nåt mer speciell än andra tjocka concealers jag använt. Visst täcker den helt bra, men det gör också tex. Inglot eller Joe Blasco. Problemet för mig är mycket också det att mina ögon är jätte rinniga, så det finns inte mycket kvar efter jobbet - vad jag än försöker men. Klart man skulle kunna piffa upp sig under dagen eller innan man far från jobbet, men det orkar jag inte med.
 
Concealer under ögat till vänster, härifrån sett.

fredag 25 oktober 2013

Ännu trettioåring

Fick på morgonen ett härligt kort och vi skrev namnet med godis ocg blåste ljus.
DIG ESKAR
 
På dagen bekantade vi oss med Hagalunds Ainoa köpcenter. På denhär Cubus (enda i huvudstadsregionen) finns det barnkläder och hittade en vinterjacka åt Antony. 

 
På kvällen blev det familje leffakväll med "Lejonkungen", sushi, Sol (min nya passion) och en massa karkki.

Urban Decay NAKED

Denhär gick jag länge och dräglade efter att pröva. Fast priset är högt, är dethär ju en produkt som är en bestseller i hela världen. Produkten fås inte i Finland, så den kan inte testas på annat sätt än genom att köpas på nätet. 

 • Karkkipäivä skriver ofta om den, tex. HÄR.
 • Mustaa Kajalia ...se on ehdottomasti kaiken sen hehkutuksen arvoinen, jota se on saanut osakseen.
 • Hetkinen Hiljainen ...ensimmäisen testimeikin perusteella täytyy sanoa että oli kyllä just niin hyvä, mitä odotinkin. Värit ovat ihanan pehmeitä ja hyvin levittyviä. Väriä myös irtoaa siveltimeen paletista hyvin, ja suurin vaikeus olikin siinä, että osasi ottaa siveltimeen väriä tarpeeksi vähän, kun sitä irtosi niin hyvin.
 • Läsare prisar den i Xenias blogg HÄR.

 • Använder ögonskugga endast "till fest", vilket är så sällan att jag inte ännu kan säga så mycket om den. Läste just på Karkkipäiväs blogg att det kommit en billig kopia av ögonskuggan. Av märket Viva la Diva, men kvaliteten står det inte ännu nåt om.


   
  Dom andra bestseller produkterna jag beställde samtidigt skriver jag om här:


  torsdag 24 oktober 2013

  Ainoa

  Såg just i ett reklamblad att Ainoa köpcenter i Hagalund öppnat idag. Många nya butiker för Hagalund och flera matställen. Tror det blir bra födisprogram för mig imorgon.

  söndag 20 oktober 2013

  Årets färg 2014

  Hasr inte hört om dethär tidigare, men dethär skrivs det flitigt om på svenska inredningsbloggar just nu. Den globala trendrapporten Colour Futures från Nordsjö innehåller kommande års trender från experter inom färg och design - varav en viktig del är att utse Årets Kulör. Årest kulör 2014 heter Teal och beskrivs såhär: "En mångsidig kulör med mycket djup som är lätt att kombinera med andra kulörer och material", "En mångsidig kulör som kombinerar harmonin i grönt med lugnet i blått".

   

  Lördag kväll

  ...med brorsans familj.
   
  Fick förtids födispresent av dom - vissa bara känner en så bra!

  lördag 19 oktober 2013

  Första snön

  LivBox oktober

  Louis Widmer scrub, Favora handkräm, Trind nail repair, Born to Bio dushgel, Schwartzkopf BC hårolja & dofter Esprit Woman och Marc Jacobs Dot.

  Mina favoriter jag säkert köper pånytt: 
  • så sjukt bra scrub av Louis Widmer så man blir nyfiken på andra produkter av märket. Innehåller Pantenol, som förbättrar hudens kapacitet att ta in fukt.
  • denhär nail repairen håller som sten, blir nyfiken på att testa Trinds färglack. Ska hindra naglarna från att torka och göra dom starka. Just vad jag behöver nu.
  • jag är ju beroende av Moroccanoil, men denhär doftar och känns jättebra - definitivt ett budgetalternativ.

  Mer om LivBox HÄR.

  Beställning anlände

  ...från Finnish Design Shop (där jag finner mig surfande varje dag). Det var Work Lamp från Design House Stockholm som nu fanns i special edition som helvit och helsvart.
  Skenet är fint.
  Avbrytaren är behändig.
  Och man kan också hänga den i taket och få ett fint sken.

   
   
  Dessutom beställde jag äntligen Arne Jacobsens Design Letters muggar jag länge tittat på. Det blev A och J. MEN muggarna har inget öra, så dom går inte att använda som kaffe- eller tekopp. Dom kan användas tex. som pennställ, sminkställ, topsyställ. Hittar nån på nåt annat? Här finns annors en stor risk att jag är tvungen att skicka dom tillbaka om jag inte hittar på en bra funktion...


  onsdag 16 oktober 2013

  Pysy hengissä vielä tämä päivä

  Var just med arbetskompisar och såg den. Föreställningen var verkligt berörande. Under första akten fick man en bild av sjukhusvärlden från olika synvinklar - vilken var skrämmande verklig. Fint hur alla synvinklars röster sågs och hördes. "Hur kan dom veta allt detdär?", undrade vi som jobbar inom området. Och där satt vi sen i slutet av andra akten på första raden och grät. Rekommenderar varmt åt alla.


  http://www.hs.fi/m/kulttuuri/a1379134559697

  tisdag 15 oktober 2013

  Wave hanger

  Denhär från Design House Stockholm har jag länge gått och drömt om. Svart och helst så som nertill, dvs två knaggrader fast i och efter varandra. Funktionellt, visuellt och tufft tex. i en tråkig tambur. Sen nångång i ett nytt hus...
  

  måndag 14 oktober 2013

  Tammerfors girlstrip

  ... med T4-fruarna. Våra män är kompisar sen skoltiden och nu bestämde vi oss för att det var dags för oss fruar att också släppa loss. I Tammerfors väntade Anna Puu, Cheek, PMMP, skumppa, tjejsnack, skratt och en hotellnatt i fartfyllt sällskap. Vi har med mannen bott i Tfors tre år och älskar staden.
  Scandic hotellet var fint. Visar stolt upp mina nya byxor på övre foto.

  lördag 12 oktober 2013

  Blåbärsris

  Visste inte att blåbärsris är evergreen dvs grön också på vintern. Också dethär lärde jag mig av dagistanterna och for genast ut i skogen bredvid och plocka med pojkarna.


  Skogen var vacker.

  fredag 11 oktober 2013

  Höstkrans

  På gruppfamiljedagvården hade vi igår en mammakväll, istället för föräldramöte. Vi är sex mammor och var och en skulle hämta med sig en påse med lönnlöv. Se vad jag gjorde!

  torsdag 10 oktober 2013

  Bättre sent än aldrig

  Idag fick jag det äntligen gjort. Jag var nämligen efter Adams graverade dopsked jag fört in till stan för tre år sen! Finns det nån som vinner mig i att inte få saker uträttade? Skämdes lite vid disken och dom tittade två gånger på kvittot, eftersom dom bytt logo och färg under åren. Men skeden fanns i förvaring, silvret hade redan börjat mörkna och vi fick oss alla ett gott skratt.

  onsdag 9 oktober 2013

  Design House Stockholm Work lamp

  Nu slog jag till och beställde DENHÄR som jag tittat på redan en tid. Har kollat in liknande på Clas Olson, men vill nu en gång inte bara köra med det billigaste. Denhär lampan är nu på rea (svart och vit) på Finnish Design Shop HÄR. Beställde en vit. Man kan ha lampan hängande i taket, liggande på golvet eller bordet. Den har stöpsel och dimmer. Beställde några småsaker till, med dom visar jag sen då paketet anländer. (Ha! Min första cliffhanger.)

   
  Design house Stockholm gör ju så coola lampor annors också. Block light mm HÄR. 
  
  

  tisdag 8 oktober 2013

  Solsidan säsong 4

  Säsongstart 20 oktober i Sverige. När ser man den i Finland?
   

  Pantone muggar

  Pantone är ett färgsystem för grafiker där varje färg representeras av ett unikt namn och/eller nummer.
  Domhär muggarna dyker upp på inredningsbloggar här och där i läckra färger. Var får man köpa dom i Finland? Hittar DENHÄR nätbutiken, och där finns bara låga kaffekoppar (som är på rea för 3,63€). Andra jag hittade är HÄR, och där finns 6-pack för 110,55€. I butik hittar jag dom endast i Pino i Hfors centrum, och där 2dl mugg för 19,90€.
   
  Hittade iPhone-fordal HÄR i 2013års Pantonefärg Emerald.
  

  Lego

  "Du är världens bästa mamma" fick jag höra efter att vi byggt denhär tillsammans med pojkarna. Så lite behövs det och roligt var det.


  måndag 7 oktober 2013

  Skratta

  Läste dethär inlägget Lägg ner den där jävla telefonen på MMAfarsans blogg, som var bra och har fått schukt mycket kommentarer och det har uppstått långa diskussioner i kommenarfältet. Där hittade jag denhär snutten av alltid roliga Louis C.K., som fick mig att skratta högt till i bussen:
   
   

  Asgarvade under veckoslutet då min brorsa (tack Jeppe) visade denhär då vi talade om rådgivning och deras checklist. Kanske därför rådgivningstanter är så oroliga om nån inte kryper eller står på ett ben i en viss ålder. Dom är rädda för att det går som för Lennart: