torsdag 18 december 2014

Habitat wanties

Väntar på att under jullovet hinna besöka Habitat, som äntligen kom tillbaka till Finland nu den 28:de november.

Flap klockan 94€ har varit på wanties-listan i tre år...
 
Flap

Sisley pyto-mascara ultra-stretch

Fick denhär lyxmascaran av Jeanette. Har använt den varje dag och till sista droppen. Den var just sån jag tycker om, ger volym och längd. Mina fransar är svarta, så om jag vill ha naturell look är jag helt utan mascara. Jag vill att mascaran ska synas - och denhär gör det. Rekommenderar till alla som vill ha synande fransar och satsar pengar på mascara. För över 50€ för en mascara... tyvärr så går det ju bara inte för mig....
 
 
I mascaraväg, så väntar jag på att slippa till Sephora i NYC och köpa några Benefits They're real mascaran i förrådet.

fredag 5 december 2014

Clinique all about eyes

Denhär populära ögonkrämen har jag läst mycket om, men inte ännu testat innan jag fick den i LivBox. Tyckte jätte mycket om den och snyftade till då den tog slut. Den är jätte mjuk, tjock och så skön. Den skulle vara härlig på vintern. Det finns också en version som heter all about eyes rich. Om den alltså är ännu tjockare än denhär skulle jag använda den som natt ögonkräm.

Andra ögonkrämer jag skrivit om:
Jämfört med Louis Widmers Eye Contour Cream är denhär mjukare.
Jämfört med Dermalogica MultiVitamin power firm känns denhär mer fuktgivande och vårdande.
Jämfört med Lumene time freeze instant eye lift serum är denhär tjockare.

Summa sumarum; denhär är nog min favorit i dagligt bruk, Louis Widmer kan användas som ögonmask och Dermalogica (dyr) och Lumene (budget) till fest.



Priset är ju en hög tröskel, 15ml nästan 50€, men ska försöka spana in den billigare på flygfältet i januari.

onsdag 3 december 2014

Mortified nation på Korjaamo

På lördagen är det Päiväkirjaklubi på Korjaamo kl. 20. Det är alltså fråga om en finsk version av Mortified nation, som finns på Netflix.

Spirulina

Nå, nu har jag hört och läst om Spirulina så många gånger, och fick en burk i födelsedagspresent, så jag sökte slutligen fram fakta på nätet.



Egen erfarenhet
Luktar som akvarie fiskmat. Smaken (alg) känns och går inte att dölja, som tex. Chia-frön som kan sättas i vilken mat som helst, också barnens. Spirulina färgar starkt av sig och smoothien blir ful och svart-grön. MEN...



 
...Spirulina gör gott
"Känner du dig hösttrött och vintergrå? Ta ett glas klargrön spirulinajuice." Aftonbladet.
  • Spirulina innehåller mycket mineraler och vitaminer som bla. järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium, zink, vitamin B12, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin.
  • Spirulina innehåller 60-70% proteiner vilket är en högre proteinhalt än rött nötkött. 
  • Spirulina sägs vara algen som piggar upp och föryngrar.
  • Spirulina innehåller olika antibiotiska, bakteriehämmande ämnen som stärker kroppens immunsystem.
  • Spirulina har en kolesterolsänkande effekt som förebygger hjärt-kärlsjukdomar.
  • Spirulina har en antioxidant effekt som bromsar åldrandet.
  • Spirulina mildrar symptom vid influensa.
Dos
En daglig dos av 8–10 gram rekommenderas. En överdos av spirulina är inte farlig, men det är onyttigt med för höga doser av järn i kroppen. "För mycket järn ”rostar” i kroppen."


Linkar:
http://foodmatters.tv/content/12-foods-happy-people-eat
http://www.naturligtomhalsa.se/parser.php?did=805:439
http://ravaja.com/artiklar/superbar/spirulina-spirulinapulver/

söndag 30 november 2014

Juleljus


Inomhus program för gråa veckoslut

Delar med mig en lista för mig själv, som jag ska komma ihåg att titta på gråa veckoslut om man vill slippa bort hemifrån för en stund:

Lyckan är

... att leka med morbrors gamla Star Wars gubbar, iklädd Darth Vader -dräkten. Och att se en bild på Anakin Skywalker (Darth Vader som barn) och tycka att man liknar honom påriktigt.
 

Stabilo pennor

Fick från Buzzador ett paket med Stabilo EASY ergonomics experts pennor. Tycker från tidigare att märket är det bästa i fråga om färgpennor - det kommer tillräckligt med pigment. Domhär är formade så, att barnet ska få rätt grepp om dom. Det finns olika för höger- och vänsterhändta. Adam har ännu svårighet med greppet om pennan - får se om domhär lättar och lär.
 

onsdag 26 november 2014

Ornamo Design julförsäljning 5-7.12

På Kabelfabriken hittas veckoslutet 5-7.12 220st hantverkare, bl.a min mamma. Mer info HÄR.

torsdag 20 november 2014

Myky barnprogram på vslutet

LÖRDAGEN


SÖNDAGEN

  • Julgatan öppnas kl 14.30-16.30.
    Program på Senatstorget: julgröt, saft och pepparkakor fr.o.m. kl. 14:30. Därefter anländer julgubben till torget i en museispårvagn kl 16. Alexandersgatans julbelysning tänds kl 16.
    Öppning av julgatan. Foto: Helsingfors stads materialbank/Seppo Laakso Öppning av julgatan. Foto: Helsingfors stads materialbank/Martti Brandt

RHOBH 2015

Jasså, nya Beverly Hills housewifearna är Lisa Rinna och Eileen Davidson. Eileen (andra fr h) tycks vara en soapopera stjärna, mycket känd i USA. Läste HÄR att för RHOBH säsongen får hon nästan en miljon dollar - just så. Världen är sjuk, annat kan jag int säga.

tisdag 18 november 2014

Måndag med program

Under veckan gör jag ju oftast ingenting, men igår bjöd en kompis med mig på inspelningen av Hyvät ja huonot uutiset. På morgonen hann jag inte sminka mig, men trodde jag packat med mig mig necessär - för man måste ju ha smink på sig ifall man skulle synas på tv. Nå, necessären hade jag ju glömt, så på lunchen gick jag till K-market och sminkade mig med testers. That was a first one, men det gick riktigt bra och fick t.o.m mascara på fransarna. Puder och solpuder måste jag klara mig utan då det inte finns borste/vippa för testers.


Dethär tv-programmet är ju så roligt. Skrattar högt och undrar om dom är nyktra varje gång jag råkar se det. Nu fick vi skratta 90 minuter så kinderna värkte. Blir roligt att på onsdagen se vad som klippts ihop.

måndag 17 november 2014

Luukin ulkoilualue

Härlig söndag utomhus. Vi skulle till Noux, men min iphone navigerade oss nånstans helt annenstans. Som tur bongade mannen på vägen Luk friluftsområde, så for dit istället. Rutten vi tog blev 5km med grillning halvvägs. Antony klagade nog emellanåt, men oorkade bra då vi aktivt diskuterade hela vägen tillbaka. Adam var på mannens axlar.

Vi kommer definitivt att göra detta pånytt, men som ett tips så kan man lämna bilen på Luukin golf parkeringsplats och därifrån gå under 1km till grillplatsen och så gå omkring vad man orkar.

Trollskog

På frillstället var det trafik. Som tur, så vi inte behövde tända elden.


Magiskt.

söndag 16 november 2014

Veronica Maggio

Dubbelkusinen piffade mig extempore på konsert. Veronica Maggio var en ny bekantskap för oss båda, men kommer definitivt att bekanta mig närmare. Hon hade sålt slut konserten på Cirkus på minuter. Var imponerad av henne, bra musik och egentligen mest av publiken (i alla åldrar) som hoppade och sjöng med för full hals från början till slut.




lördag 15 november 2014

Varmt citronvatten trenden

Vi har nu en tid druckit citronvatten på morgonen.
  • 1/4 citron
  • citronsaft + ½ kallt vatten + ½ kokat vatten
  • drick direkt efter uppstigning/ 15min innan morgonmål
  • borsta inte tänderna på 60min

  1. Underlättar matsmältningen
    Rensar ut oönskade ämnen och gifter från kroppen.
  2. Stärker immunförsvaret (C-vitamin + askorbinsyra)
    C-vitamin kan hjälpa till att bekämpa förkylningar och askorbinsyra hjälper upptaget av järn, som också spelar en roll för immunförsvaret.
  3. Neutraliserar kroppen (pH-obalans)
    Är din kropp är i kronisk pH-obalans är den också mer mottaglig för sjukdom. Citron kan bidra till att balansera surhet i kroppen, inklusive urinsyra i lederna, som är en av de främsta orsakerna till smärta och inflammation.
  4. Hjälper till att detoxa kroppen (vätskedrivande)
    Hjälper kroppen att spola ut vätska och gifter.
  5. Ger energikick
    Kombinationen av vatten och citron hjälper till att återfukta, samt syresätta blodet, vilket ger en rejäl kick.
  6. Håller huden vacker (uttorkning kan göra att huden matt)
    C-vitamin spelar en viktig roll för att upprätthålla frisk hud och antioxidanter kan motverka åldrandet. Den C-vitamin som finns i citron föryngrar huden inifrån kroppen. Citron rensar ut toxiner från blodet, hjälper till att hålla huden fri från problem inifrån och ut.



Hot Lemon Water and Enamel Erosion:
I drink hot water with raw lemon every single morning, but I heard from a  dentist that it’s terrible for the enamel. Is this true? Is there anything I can do to protect my teeth but still drink it? Does water temperature make a difference?
  • over time, routine consumption of lemon juice will erode your enamel (makes the teeth appear hollowed and yellowed + may also make your teeth sensitive to hot and cold food)
  • The temperature of your hot water does make a difference
  • drink the lemon juice with 8 ounces of water to lessen the acidity
  • drink the lemon juice through a straw (so it bypasses your teeth)
  • rinse your mouth with water immediately after
  • chew sugar-free gum after
  • DO NOT brush your teeth until 60 minutes after drinking the lemon water

EDIT:
Gael Breton tog kontakt med mig, efter att ha läst inlägget, och ville rekommendera ett nytt inlägg: http://www.healthambition.com/many-benefits-of-lemon-water/

16 dagar

Om ni inte visste det, så kan jag berätta att det är 16 dagar tills man får öppna kalendern. Nu har vi en kalender för det.


DIY manteln

Mannens t-skjorta klipps såhär. Och det bästa med t-skjort tyg är att det inte sprättas så man behöver inte symaskin.

onsdag 12 november 2014

Ännu en mantel

Jag var hemma från jobbet med nackspärr idag och höll pojkarna hemma. Eftersom jag var sjuk tog vi fram pipi-väskan och hittade filmen "Kissojen valtakunta". Filmen är japansk, inte så bra som vår favorit Hayao Miyazakis animationer (tex. Totoro och Ponyo, som jag rekommenderar till alla från ca 2år), men helt okej och också av Studio Ghibli.

Vår lille man äälskar fortfarande att klä ut sig och byter kläder sju gånger om dagen. Han skulle förståss efter filmen klä sig till katten. Och han är mycket noga kan jag berätta. Han skulle ha en hatt med fjäder. "Mamma har vi en fjäder?" och jag svarade självsäkert "ja, det är klart - här!" och rev en sida ur Legokatalogen och satte den i hatten. Den dög och jag kunde vara stolt över min kreativitet. "Mamma har vi en röd mantel?" och det gick ju också att fixa på 5 minuter av mannens gamla t-skjorta.

Vampyr mantel

... av en ammnings skjorta + krage av en gammal jackas tyg. Voilá, duger bra. Här på fotona hänger kragen lite i nacken eftersom svärd förståss ska transporteras som i Lego Ninjago.




måndag 10 november 2014

Dermosil kajal

Skrev en gång om Dermosil kajalen jag var så förtjust i. Sen då jag beställde den (trodde jag), var den inte alls så bra som den förra. Senaste gång beställde jag eye pencil brown - och det visade sig att det ju var denhär jag är så förtjust i. Den är är mjuk, så gott som vattentät, håller bra och skulle nog kalla den svart. Den har mest pigment av alla kajaler jag nånsin testat, det blir verkligen svart och starkt. Därför brukar jag till vardags sätta den inanför den övre fransraden (uppe tv). Efter en stund glider det ner passligt med färg också till nedra fransraden (uppe th) - behändigt.

Rekommenderar.

fredag 7 november 2014

Två barn

Tänker ofta på hur tacksam jag är för att ha fått uppleva två olika barn. HÄR finns en bra kolumn om saken av Katja Lahti.

Toinen lapsi on monella tapaa hyvin terapeuttinen olento. 
Hän vapauttaa vanhempansa kasvatusharhojen vallasta 
olemalla täysin erilainen kuin sisaruksensa.

Om vårt första barn skulle vara vårt enda barn skulle jag gå i tron att vi som föräldrar med klara stränga gränser och pedagogiskt handlande har påverkat att vi fått ett barn som äter jätte bra, sover jätte bra och lyder jätte bra.

Bara man tex. håller fast vid måltider och inte äter snacks - så är barnet nog hungrigt och äter nog! Sovskolan går till så att man gör som rådgivningen berättat, håller fast vid det - och så funkar det! Om barnet inte får röra vasen på bordet, berättar man det åt barnet - och så lyder hen!

Toinen lapsi demoaa kiusallisen tarkasti, 
että samojen vanhempien geenivarastosta, 
samoilla kasvatusmetodeilla ja 
samoilla kurinpidollisilla reunaehdoilla 
voi kasvaa ihan omanlaisensa ihminen. 

HAHA! Tacksam är jag alltså för att ha fått en läxa i hur minimalt man egentligen kan påverka. Om barnet äter dåligt så äter hen dåligt - and there's nothing you can do about it!! Om barnet inte "går med på sovskolan" och skriker 90min - så kan du ju inte pina grannarna längre mitt i natten! Om barnet förbjuds att röra vasen lyder hen, men det kan hända att hen skriker i 45min och försöker slå och bita dig.


Älskar att våra pojkar är olika och lärt mig så mycket.


Till sist ännu...

Yleispäteviä kasvatusneuvoja on hyvin vähän - jos ollenkaan. 
Ainoa perimätieto, mitä muille vanhemmille kannattaa jakaa, on vertaistuki.

... och ikväll ska vi ha lillajul med vårt fina mamma-gäng - min vertaistuki!

tisdag 4 november 2014

NYC tips efterlyses

Såg just en bild på Manhattan skyline och har svårt att fatta att vi kommer att vara där på påsken - på tumis! Min 40-års present av mannen. Total överraskning. Dit har jag och vi alltid drömt om att åka. Det känns så overkligt att få se staden  p å r i k t i g t. Om körsbärsträden blommar sent, hinner vi uppleva det liksom vi upplevde i Stockholm våren 2014.

Men hjälp, vad allt ska vi göra där to-må?
Vad får vi absolut inte missa?
Sevärdheter, muséer, Broadway-shows?
Restauranger, nattklubbar, brunchställen?
Shopping, Outlets, butiker, märken?
Var ska man bo? Tänkte air BnB, men vilket område?
Tips på bloggare i NYC att läsa och följa med?

Tacksam för alla tips!!

söndag 2 november 2014

Halloween

Det blev en pizza-Halloween med borsans familj och 12 pizzor lagade med små händer.

Brorsan & dotter gräver hjärnan ur pumporna.

Niksi-Pirkka I: Halloween pumpa dekoration av påskägg.

Niksi-Pirkka II: bandage, ögon och mun på glasburk.

fredag 31 oktober 2014

Warming mineral mask, Body Shop

Såhär på halloween passar det ju bra med ett sånthär foto på mig. Men det är alltså fråga om the Body Shops warming mineral mask, en av presenterna i en presentkorg förra lördagen. Nån liknande mask har jag aldrig testat. Det känndes helt sjukt, och jag ifrågasatte mig om jag läst fel och detta var en produkt man absolut inte skulle sätta nära hyn, för det BRÄNNDE i ansiktet och händerna. Men det räckte under 10 sekunder, och sen var det som en helt vanlig mask. Coolt. Konsistensen är tjock, som zinkpasta. Den ger en spa-känsla med sin värme. Speciellt bra ska masken vara för fet ny.

Lyckan är

... en Darth Vader dräkt för 3€.


Män testar smokey-eye tutorial

Alltså vad jag skrattade! En video där tre män gör smokey-eye make-up efter en video tutorial. Såhär kan det förståss också kännas för kvinnor som inte brukar sminka ögonen.


torsdag 30 oktober 2014

Breda buntar wanties

Har blivit sugen på trumpetbyxor. Ni vet, som var mode på 90-talet. Min kompis som jobbar på Filippa K hade jätte snygga sådana och hon berättade att dom genast sålt slut i Stockholm. Dessutom ska dom vara överlånga och räcka över höga klackar ända till marken. Här är några inspirationsbilder.

Beverly Hills housewifen Kyle
 
Sofie Fahrman
Kultstatus | P A L E R M O | Olivia Palermo 
Lösare modell på Olivia Palermo och http://thistimetomorrow-krystal.blogspot.fi/