lördag 30 november 2013

Mammamiddag och -loma

Igår var det dags för mammagänget att samlas igen. Denhär gången gick vi ett steg vidare i planerna och hade miniloma med hotellnatt. Monica hade fixat hela programmet igen via jobb och kontakter. Det var Hotell Haven, middag på Gastrobar Emo och jatkon på Kalle. Roligt var det igen att njuta av god mat och stämning, lite party och natt på lyxhotell - tack alla mammor!!


torsdag 28 november 2013

Barnfamilj-program på lö. på Luckan

JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA JULVISAN
Musikteater med allsång för barn (2 - 8 år). Nu på lördagen på Luckan i Helsingfors kl. 13.00. Med min multi-talented dubbelkusin!

Tomtenissorna Lotta och Nella möts på tomteskolan och ska göra det sista provet för att bli riktiga tomtar: De måste kunna alla julsångerna! Barnen får hjälpa dem att hitta alla julvisorna. Jakten kan börja...


FB-link HÄR

Daniela Fogelholm - Nella
Charlotte Wihk - Lotta
Anders Wihk - Komp-Nisse
Regi: Jan Korander
Manus: Jan Korander, Daniela Fogelholm, Charlotte Wihk, Anders Wihk

onsdag 27 november 2013

Väntar...

... på utekväll och hotellnatt med dom bästa mammorna.
... på resa till Gran Canaria.
Inte många nätter kvar...


söndag 24 november 2013

Pizza night

Efter jobbets lillajul, kalas och sähly avslutades veckoslutet med brorsorna med familjer. Och med pizza gjorda av barnen .



fredag 22 november 2013

LivBox November

IdHAIR hårspray, Batiste torrshampoo, Calip sminksvamp, Vichy fuktkräm/dag, Académie mask.
+
10€ presentkort till Kauneushoitola Andzinska i Olars.
Kanske jag skulle gå i solarium en gång före resan till Kanarieöarna?
Fast solarie ju är so last season...

Kan inte riktigt lyfta fram nån av produkterna från november. Ingen var extra bra eller speciell. Vichy är alltid Vichy, så den var jag glad att få och dessutom är den just för min ålder. Sminksvampen var jag nyfiken på, men eftersom jag sätter foundation med fingrarna har den ändå inte blivit använd. Hårsprayen var lite för hållbart för mig, men en uppsatt festfrisyr håller den säkert på plats. Torrshampoon tvättade och doftade gott, var bra men inte speciell.

Tidigare LivBox: oktober, september

onsdag 20 november 2013

Lång väg till dagis

Vi har lång väg till dagis, ca 4 km. Dagiset är nära vårt förra hem och familjegruppvård med härliga tanter - så vi ville inte byta. Mannen för barnen på morgonen med bil till ca 9.00, medan jag far tidigt iväg till jobbet kl. 7.15. Från mitt jobb tar det sen ca 45min till dagis med bussar och jag är efter barnen ca kl. 16.40. Från dagis går vi 1km till busshållplatsen, väntar på bussen, åker 7 hållplatser och går hem från hållplatsen.

Hemresan låter säkert jobbig, och den kan räcka länge - men skulle inte villa byta bort den! Mannen har varit på resa denna vecka, så jag har haft tillgång till bil och vi har kommit hem från dagis snabbt och behändigt. MEN konstaterar nu som tidigare i liknande situationer att hemresan gående och med buss ofta är den bästa kvalitetstiden jag har med barnen under dagen. Vi pratar i lugn och ro om deras dag och kanske räknar bilar, hoppar i vattenpölar mm medan vi promenerar. I bussen sitter jag med armen om barnen och svarar på deras tusen frågor. Då vi kommer in genom ytterdörren börjar kaoset; barnen är hungriga och jag står i köket medan dom ser på tv, middag, jag städar efter måltiden medan mannen leker med barnen, vi agerar polis och domare i gräl och så är det redan dags för kvällsbestyren. Barnen tycks också tycka om denhär kvalitetstiden och har tom gnällt att dom vill åka buss och "nääär åker vi buss igen", då jag hämtat dom med bil.

Kom och tänka på dethär nu då vi åkt bil och då Muffin'Around funderar på dagisväg. PS Nu då jag skrivit om våra harmoniska hemresor kommer dom säkert inte att vara det nästa vecka, för det finns såklart också många jobbiga hemfärder...

tisdag 19 november 2013

The Real Housewives of Beverly Hills 4

Den fjärde säsongen har börjat nu i november. Har alltid problem med att hitta fungerande linkar. Har nån av er hittat bra linkar redan?

Tex. Sidereel -linkarna kostar tillsvidare

Denna säsong tycks det ha kommit två nya brunetter.
Adrienne och Julia Roberts lookaliken är inte med och inte heller Fraisers ex-fru.


Lagade cake pops

You know me, hittade ett sånthär paket på Lidl vilket fick mig att "baka". Det var lätt och denna gång misslyckades vi inte som senast. Men dethär att baka med barn... kan inte annat än använda Hannahs uttryck att det ju är lika avslappnande som en hjärtattack...
I dethär skedet här under måste jag alltid kämpa för fullt med att hålla mig lugn och repeterar mantran i huvudet "barn måste få vara med om att baka, barn måste få smaka på deg, det går att städa sen, klottiga fingrar känns härligt för barn - därför är jag är en bra mamma".
Fina blev dom! Och förståss hade vi byggt en torkställning av Lego innan vi började baka.

måndag 18 november 2013

Insamling av vinterkläder till Helsingfors mottagningshem

Två studerade har tagit ett fint initiativ och samlar in vinterkläder till flyktingar i Finland. Både till barn och vuxna. Det som blir över för dom till mödra- och skyddshemmen (ensi- ja turvakodit). Jag har själv åtminstone ett par mina vinterjackor och halsdukar samt pipon finns det mycket överlopps av i vårt hushåll.

Helsingfors:

MLL Oulunkylän kirppistapahtuma, Oulunkylän seurahuone
Ke 20.10.2013 klo 9.30-12.00

MLL Ruoholahden kirppistapahtuma, Ruoholahden kappeli (Santakuja 1)
La 23.11 klo 10-14

Rauhanasema Pasila
Ke 27.11 Klo 10-17

Vuosaaren keräyspäivä (Kerhotila, Leikosaarentie 13)
Ke 27.11 klo 17-20

MLL Töölö/Perhekeskus Ruusula (Sibeliuksenkatu 6)
viikoilla 40, 41 ja 43. Aukioloaikoina (ma, to, pe klo 11-15, ti, ke 11-17)   

Esbo:

Teatteri Hevosenkenkä (Juhannusmäki 2, Espoo)
Ti 26.11 klo 12-18


Kansikuva
Tehdään yhdessä pehmeä paketti jouluksi!
Miksi: Vastaanottokeskuksilla on pula lämpistä talvivaatteista ja niin monella meistä on kaapit täynnä vaatteita joita emme itse tarvitse.
Milloin: Vaatteet kerätään syksyn aikana ja toimitetaan vastaanottokeskuksiin joulukuun ensimmäisellä viikolla.
Tämä keräys on kahden kaverin alulle panema, jonka antaminen ei onnistu ilman teitä.



fb-link HÄR
www-link HÄR

söndag 17 november 2013

Kicks julkalender (rabatter)

Kicks finns i Iso Omena, Kamppi, Forum, Itis, City Center. Rabatterna är superbra! och tänkte bekanta mig med förjande juklappstips (max 2 produkter/person per dag):


Clean dofter
Super populära dofter fås för 50% den 4.12 (doften Warm Cotton) och den 18.12 (doften Skin). Clean dofternas ide är att dofta rent. Get CLEAN. Smell good.
 
Make Up Store concealer
den 7.12 för 50%. Täckning av mörka ringar och finnar behövs alltid och märket borde ju vara bra.

Seche Vite
Dry fast top coat är en legendarisk nagellacks torkare. Ostolakossa skriver om den HÄR, Pumpulipupu HÄR och Sensaisti HÄR. Den 16.12 får man den för 50%. Denhär ska jag definitivt testa på.

D.j.v microfiber mascaran
Jag skriver om den HÄR. Den 20.12 får man den för 50%.

Terapeutiskt... or not?

Då vi lärde oss sticka i skolan tyckte jag om det och stickade några halsdukar även på fritiden. Jag tycker om detdär terapeutiska, den mediterande effekten av att vara koncentrerad på nåt. Nu börjar allt fler vuxna sticka och jag har länge samlat mod. På Lidl fanns det ett paket med garn och instruktioner för 9,90€, tyckte om färgen och slog till.

... men där inne fanns ju inga stickor så det kan ta ett par år innan jag får dom skaffade...

... och instruktionerna!? Fattar inget "lägg upp 210 maskor och sticka enligt grundmönster". Ja men hur i fasen GÖR man en maska... Kan nån av er fiffiga rekommendera nån stick-nätsida för nybörjare? Kan mamma låna stickor?

lördag 16 november 2013

D.j.v mascara med mikrofibrer

Denhär mascaran är en bestseller från Japan enligt Kicks försäljaren. Den röda mascaran har microfibrer (fiberwig) i sig och det fanns ett paket med två mascaror för 29.90€.
d.j.v Beautenizer Fiberwig LX Mascara 8ml (röda)
... dramatically lengthens, separates and conditions the lashes.

d.j.v Beautenizer Volume Lash Mascara 8ml (bruna)
... is the essential mascara for marvellous volume, beautiful separation and vital nourishment.

http://www.cultbeauty.co.uk/d-j-v-beautenizer
http://www.djv-beautenizer.com/usa/
   
 
For incredible lashes with amazing length and volume
1. Spread Volume Lash evenly over all lashes.
2. Apply Fiberwig® LX to the tips of your lashes until you reach the desired length.



TEST:

Microfiber mascaran var ganska svår att få snygg. Den innehåller alltså ca 4mm långa fibrer, som ska sätta sig fast på ändan av ögonfransen och göra den längre på det viset. Det sägs att man kan bygga på och bygga på, tills fransarna är önskvärd längd. Det var inte det lättaste... Denhär mascaran är för jobbig att använda till vardag då jag på morgonen har brottom och inte kan stå och peta fibrerna rätt. Till fest kommer jag säkert att testa på tipset ovan. Försäljaren sa förresten att microfiber mascaran blir blir bättre med tiden då innehållet blandas.
Volym mascaran får bli min vardagsmascara. Den är som en basic volym-mascara, inget speciellt. Förlänger nog också.

Microfibrerna ses här på ändan av applikatorn.
Gillar att den kan tas bort med varmt vatten.




 

Andra mascaror med microfibrer:

 

Rimmel, Lash Accelerator Endless /  Max Factor, False Lash Effect
 
 

Lóreal, Telescopic False Lash  /  Maybelline, XXL -serien 

Lumene, Natural Code

onsdag 13 november 2013

Fransk manikyr

Trind nail repair har funkat super bra för mig. Naglarna mår bra, är stenhårda och ser ut som om jag gjort fransk manikyr.


måndag 11 november 2013

Korjaamo Designmarknad

 
Hiplade länge på Miia Magia Designs smycken av muttrar. Det fanns halsband och örhängen. Diggar coola återanvändnings ideer. Hon har studio i Rödbergen.
 


GOING NUTS / 3, necklace by Miia Magia Design

GOING NUTS! - bracelet by: Miia Magia Design
 
 
En annan cool ide var halsbandet av en dragkedja.
 

Korjaamo spårvagnsmuseum

På veckoslutet var det Designmarknad på Korjaamo och vi var där med mina brorsor med familjer. Pojkarna var urförtjusta i spårvagnarna. Det fanns biljetter och Antony satt bak i vagnen och stämplade medan Adam placerade sig vid ratten. Antony tog sitt jobb på allvar och roade en turistgrupp med att inte släppa in dom utan biljetter. "Voidaanko kaikki tulla yhdellä ryhmälipulla?", "Ei", "Hahahaa", skrattade guiden "he is saying that there is no groupticket". Till slut gick han med på gruppbiljett och dom slapp in. Väl inne i spåran skrattade dom "And the littlebrother is the driver hahahaa".
Kusiner


söndag 10 november 2013

ISKÄ

"Isän kanssa on kiva pelata jalkapalloa ja sählyä.
Joskus isä kummittelee ja sammuttaa valot.
Isä on kiva."
Antony 5,5v
"Tämä on kivi."
Tässä on mun kädet jotka isää halaa
ja onnea toivottaa isänpäivänä.
Adam 3,5v

Restaurang Coma

Träffade på fredagen gamla goda studiekompisar från Soc&Kom (börjat -96) och satt och skrattade, skvallrade och kom ihåg gamla minnen hela kvällen. Kan varmt rekommendera DENNA lilla intima, charmiga restaurang i Tölö (bakom Arbis). Jo, maten var också bra, men stämningen! Stämningen var som att vara utomlands, den var bra personalen emellan och betjäningen var som från ett annat land. Efter att vi ätit fick vi bli och sitta hela kvällen. Två gånger under kvällen var personalen så orolig över att vi skulle gå hungriga därifrån, så dom hämtade tapas åt oss - utanför listan och räkningen. Sånthär händer ju bara inte i Finland.
 Ps Dom tycks ha kokkikoulu (tips tex. för polttare).

lördag 9 november 2013

Nationalmuseet

Barn gratis / 8€ för  vuxna. I skattkammaren i källaren fanns det svärd, gevär, kanoner mm.
Arkitekturen var fin.
På vinden fanns en "työpaja" för barn där man kunde leka och bygga.
Vi lekte fabrik med riktigt rullband. Antony plockade bokstäver, Adam former och placerade dom på rätt ställe.
 

torsdag 7 november 2013

Barn som sväljer saker

Då Antony svalde en 50ct som 4-åring på lande, var jag skräckslagen och i panik HÄR. Och den kom ut efter 9 dagar HÄR. Igår började Adam 3,5år plötsligt gråta och sa att han svalt en sjörövar diamant. Visste inte riktigt vilken storleks diamant det var fråga om, så fick ingen panik. Han sa att det tar ont i halsen och jag tröstade. Lärde mig från förra gången med Antony (och från då jag nyss svalde en nachobit på tvären och det tog sjukt ont i halsen), att det är bra att dricka - om dricka går ner så yoghurt - och slutligen nåt ännu tjöckre för att skuffa neråt det som fastnat i halsen. Adam åt en mandarin och sa att det blev bättre.

Ikväll märkte Adam nåt rött i wc:n - sjörövar diamanten! Så var det bara att sätta en plastpåse på handen, kväva kväljningar och fiska upp diamanten - som var ganska stor den också.

Våra två skatter som gått igenom kroppen...

onsdag 6 november 2013

Vad göra en regnig dag med barn?

Har ni ideer för vad man kan göra med barn inomhus? Annat än att hitta på nåt hemma. Jag är ju hemma på fredagar och regniga fredagar är det ibland kiva att göra nåt annat än vara hemma och se på dvd.

Domhär inomhusaktiviteterna har vi testat på:
• Bibban
• Naturhistoriska museet HÄR: i centrum, barn gratis / vuxna 8€
• Snadi Stadi HÄR: i Gräsviken, vuxna och under 1år gratis / under 3år 8€ och över 3år 12€
• HopLop HÄR: tex. i Hagalund, vuxna gratis / under 3år 8€ och över 3år 12€
WeeGee leksaksmuseum: i Hagalund. Rymligt cafe. Barn gratis / vuxna 12€

Domhär är otestade:
Heureka: långt borta. Under 6år gratis, barn 12€ / vuxna 18,50€
Tropicario: hjälp, kan jag gå och se på domhär djuren? Under 4år gratis, barn 8€ / vuxna 12€
• simhall (ensam med barnen, jaiks)


söndag 3 november 2013

Snygg kalender 2014

Kan downloadas gratis från Valkoinen Harmajas sida HÄR.

lataa_kalenteri2014

Ideer till Expedithylla

... i barnkammaren. Leksakerna drunknar hos oss i lådor som är lika stora som öppningen. Baljor från Etola har varit grymt behändiga, man behöver inte alltid ens ta ut lådan. Och då man städar rummet är det bara att "kasta korg" in i baljorna. Baljorna kan lätt piffas upp med klistermärken, washitejp eller dc-fix.

 
 
Ett annat behändigt uppköp till Expediten har varit denhär tilläggsdelen (som jag inte vet vad den är bra för påriktigt). Denhär passar perfekt för parkering av större bilar, som det finns helt tillräckligt av.



 



Kräftskiva

Sista kräftskivan för i år. Det var traditionell T4&family -kräftis hos L&M. En dag efter att säsongen tagit slut. Adam slukade flera kräftor igen. Barn och vuxna trivdes med god mat och gott sällskap ända till 23.30. Nästa dag var utmanande, med tanke på sömnbrist, men gick förvånansvärt bra.

fredag 1 november 2013

Smycken

ARMBAND
Tycks finnas i tre färgskalor.
ÖRHÄNGEN
90% av tiden använder jag Efva Attlings uppe till vänster.
Till fest nåndera av dom nertill från nån av dom billiga smyckesbutikerna.
HALSBAND
90% av tiden använder jag halsbandet i mitten jag köpt i Malaysien. Både till vardag och fest. Lustigt hur många fråga om det symboliserar vår familj - kanske det. Till fest blir det ofta Efva Attlings Rose Petal till vänster eller Esprit jag fått på 1års bröllopsdagen.
 
På smyckesönskelistan finns Efva Attlings Twosome HÄR.