lördag 31 augusti 2013

Lördag på stan

Härligt att gå ensam på stan, då man gör det så sällan. På lördagar känner man dessutom pulsen öka på stan inför kvällen. Musik dunkar på gatorna och folk är snygga och glada. Dessutom var det  Siivouspäivä och tex. i Ruttopuisto var fullt med försäljare.



Fredag hemmadag

Började dagen med Dino på Netflix, då det inte var så strålande väder. Bytte om från pyamas till kläder kl. 12. Nästa på agendan var glass från Alepa och besök till bibban. Antony har fått en sparkbreda då vagnens ståbreda gick sönder och vi har ganska lång väg från dagis.

fredag 30 augusti 2013

City Sunday tidningsställ

Bongade denhär hos våra kompisar och blev förtjust. Den såg så praktisk ut där i tamburen, fylld med post, tidningar och allt möjligt annat. Hyllan är 1m lång och fås tex. på Finnish Design Shop 137€.
 




Skönhets-spa hemma

Så känndes det verkligen efter att jag igår

1) scrubbat med Dermosil sockerscrubb: skön scrubb och efter en stund på kroppen smälter kornen till olja som man kan massera in och huden blir mjuk och len så man inte behöver bodylotion efteråt,
2) tvättat håret med Moroccanoil: mjukt, mjukt, doftande hår,
3) lagt på Glam Glow masken efteråt: mjuk och len hy i ansiktet.


Det var en skön förnyelse, man borde bara komma ihåg att skämma bort sig oftare såhär. Jag har oftast för brottom i säng eller nåt liknande varför jag sätter mask i ansiktet typ 2ggr/året. Kroppen scrubbar jag ca 1g/mån, och håret tvättar jag 1-2ggr/veckan. Till kosmetolog och på manikyr/pedikyr har jag gått en gång i livet och håret klipper&färgar jag själv. Därför tänkte jag att mina hemma-spa-produkter får vara lite dyrare (ca 100€ och då räcker dom säkert till 10-20ggr). Och nu då jag äntligen skämt bort mig med dom ska jag komma ihåg att använda och njuta av dom oftare!

PS Glam Glow är mycket billigare på Stocka än vad jag betalade då jag beställde den utomlansifrån, 49,90€ tror jag.

onsdag 28 augusti 2013

NARS orgasm -rouge

NARS ökända rouge orgasm är inte hypad i onödan. Ryktet säger att Carrie i Sex and the City använde just denhär rougen. "Det här rouget bör finnas i alla kvinnors makeupbag." skriver Makeup on my mind. Jag beställde den på HQhair (24,75€), då NARS inte finns i Finland, men kan köpas tex. i Sthlm på nyöppnade Sephora. Färgen Orgasm sägs passa alla, och mig passar den åtminstone. Färgen är lite skimmrande. Och det bästa: jag har rouge kvar efter arbetsdagen!
Ganska liten är den, här i jämförelse med Lumenes solpuder. Men för mig som aldrig får slut på rouge (förutom om den faller i golvet), är en lite mindre storlek helt okej.


måndag 26 augusti 2013

Glad idag...

... över ny t-skjorta. Och förståss också över att vi har vår sjunde bröllopsdag och mannen lagade fin dinner. Och dessutom över att Dermosil-beställningen kom (skriver om den senare).

Netflix

Skulle på veckoslutet hyra en film till oss vuxna också från Filmtown, men en film är ganska dyr och kostar ca 5€, om vi inte skulle ha tagit 1 kilo karkki till förståss. Funderade en stund och bestämde oss för att ta Netflix för 8€/mån istället. Mannen beställde den medan jag valde karkki. Den började genast fungera och fungerar i telefon, iPad, pc och tv (playstation) - så barnen började genast se på Transformers på telefonen medan vi köade. Resten av kvällen såg vi på House of cards.


Movienight

På lö hade vi första gången familje filmkväll. Hyrde från Filmtown barnens val Ice Age 4. Dessutom fick barnen första gången karkki såhär hemma utan orsak. Dom fick i egna påsar välja ca 10st lösviktskarkkin. Vi har inte ännu karkkidag, barnen får godis på fest/kalas - så dethär var en stor grej. Till oss vuxna tog vi lite mera karkki, rättare sagt 1kilo, då man för 1kg karkki fick filmen gratis... Filmkväll var riktigt mysigt och tex. Ice Age är ju kiva för vuxna också. Dethär ska vi göra oftare!



torsdag 22 augusti 2013

Glam Glow

Wow, amazing! Kan lätt skriva under allt som skrivits om denhär masken. Det är nog den effektivaste jag någonsin prövat på och förstår nu varför den är då hypad.

 
Den är nog dyr (betalade 61,99€), men den är dryg, vilket dyra produkter ju ofta är. Nu får man den också i Finland HÄR (och billigare!).
   
Övertalade mannen att också testa den, då han var så kritisk till priset på burken. Man behöver sätta endast ett tunnt lager. Lermasken innehåller större bitar av nåt och känns som en ansiktsscrub då man sätter på den. Efter en stund börjar masken stelna och spänna i ansiktet så mannen var riktigt orolig (hehe). Och efteråt, efter ca 10 minuter, scrubbar man lite och oj vad skönt och lent ansiktet känns!

tisdag 20 augusti 2013

Coola barn-tält

Säsongen kanske börjae vara över för i år, men för nästa sommar.
H&M ca 29,95€



IKEA 14,99€


H&M 29,95€


Jysk 19,90€

Den tiden på året

 
... då gården levererar färska blommor så det gott räcker till att ta in också. Pojkarna hade med dagis varit och plocka solrosor, vilket blev ett färggrannt tillägg.
 


 


Belönad

Nu har Antony slutat bita på naglarna! Han har inte bitit på naglarna en enda gång sen vår överenskommelse i början av juni. Och som vi kom överens, fick han nu efter sommarlovet en Lego Chima som belöning. Adam fick också välja nåt, för han är ju duktig som inte ens ännu börjat bita på naglarna - och han valde en vattenscooter åt sig.



söndag 18 augusti 2013

Höns lasagne

Enkelt och gott.
• stek hönan
• tillsätt tomatkross
• tillsätt lök (lata jag använder fryslök)
• tillsätt en soltorkade tomater Creme Bonjour
• tillsätt en röd pestoburk
Lägg lasagneplattor i en oljad ugnsform, häll hälften av hönsröran på. Lägg ett lager lasagne plattor till och häll resten av hönsröran på. Ett sista lager lasagneplattor och häll över en burk Dolmio. Ca 200c (varmluftsugn ca 170c) ca 40min.

lördag 17 augusti 2013

Vi bakar...

...inte så ofta i denhär familjen. Och det finns en orsak till det. Köpte färdig (förståss) Paavo Pesusieni -muffinspaket, det var bara att sätta till ägg, vatten och olja. Jag for till Sello och spenderade egen tid medan mannen lagade dom färdigt. Nertill ser ni att dom inte riktigt ser ut som muffinsar oftast brukar se ut på bloggar - och jag svär att jag inte själv sku ha kunnat göra dom bättre. Ps På bildes ser ni hur vana våra barn är vid att det vispas och bakas i vårt hus och hur dom njuter av det...

Moroccanoil shampo & balsam

Jaaaaa, dom har samma doft som oljan mmmmmmmmmmm. Och det blir nog så mjukt och skönt och doften...
På rabatt på Stocka tillsammans för 36,40€ (org. pris 50€) och nu fick man en reseförpackning med olja på köpet.

fredag 16 augusti 2013

Avslappnande...

...då ett trotsigt barn skriker uppe i tornet i Hagalund... Som tur har jag en snäll och smidig dubbelkusin som galant hoppade upp efter honom. Det som jag däremot njöt av var crepsen med nutella, banan och vispgrädde (jösses så det är mättande). Lettukahvila finns vid MiniTapiola ännu i två veckor, samt försäljning av oliver mm i lösvikt och en husvagn som säljer färska bröd.

torsdag 15 augusti 2013

Arbetsveckan avklarad

Veckoslutet kan börja för oss. Vi avslutar oftast dagisveckan med glass. Mer sällan avslutar vi den med sånt skrikande som ikväll, men nu har vi tummat på att vi alla ska vara utan att skrika imorgon på "mammadagen" (min vårdlediga dag). Håll tummarna.

Hårprodukter på Stocka

Från och med imorgon (16-25.8). Zoomade genast in Moroccanoil, då min olja håller på att ta slut. Moroccanoil är känt för deras oil treatment och tex. Maria Montazami talar om den på Hollywoodfruar och Madonna lär ha sagt, att ifall hon skulle få ta med sig en sak till en öde ö, så skulle det vara oljan. Visst sku jag kunna köpa nån billigare hårolja, tex. Schwartzkopf som jag haft och var jätte bra, men har blivit beroende av Moroccanoil doften... Och om schampo och balsam har samma doft, slår jag till imorgon.
"Moroccanoil blev snabbt ett av de bästsäljande varumärkena inom hårvård i världen. Den lilla hårvårds-serien Moroccanoil är en flerfaldig vinnare i flertal tillställningar så som InStyle, ELLE, Cosmopolitan Beauty Awards, Stylist Choice m.f. Från dundersuccén Moroccanoil Original Oil Treatment till Moroccanoil schampo."

Du har väl inte missat...

... Supermom -bloggen Hannah rekommenderade? Det är ju bara den bästa bloggen ever, och hon sätter in flera inlägg per dag!

onsdag 14 augusti 2013

Lumene ögonkräm

Sku egentligen köpa DENHÄR, men köpte ändå Lumene time freeze instant eye lift serum. Ögonserum för fastare hud heter det, men låter mer beskrivande på finska tycker jag; silmänympärysihon pikakaunistaja. Gör huden omedelbart fastare och slätare mha lingonextrakt. Intresserade mig också för att krämen är så lätt att den också kan användas PÅ ögonlocket. Jag var förresten över 30år då jag hörde att ögonkräm endast ska sättas UNDER ögat... Håller med om att det är en jätte skön och lätt ögonkräm och det känns faktist  lent och slätt runt ögonen - köper definitivt pånytt.

måndag 12 augusti 2013

Lilla knytet

Var idag och hälsa på det lilla knytet, pojkarnas kusin. Adam, som tycker mycket om babyn, var jätte intresserad, paijade babyn, skrattade åt babyns läten och förundrade sig jäääätte mycket över ammande. Antony var mest intresserad av Angry Birds på iPaden. Vi fick äran att bli tillfrågade till gudföräldrar!
Är så stolt över äran att få bli gudmor till vårt sjätte gudbarn; stolt över barnaskaran Elsa, Emelie, Benjamin, Felicia, Aleksi och nya babyn.

söndag 11 augusti 2013

Aussie shampoo

Denhär hårserien har jag läst gott om och länge velat pröva. Den har vunnit en hel del awards. Köpte för en vecka sen på Anttila för -20% och såg att den fås på Stocka för ungefär samma pris för stamkunder i augusti. Jo, den är nog bra, håret blir mjukt och lent och glans blir det faktist också. Inte så märkbart att jag skulle vara helt såld av just denhär, men testar säkert nån annan i deras serie till nästa.

Cosmopolitan Beauty awards 2012:
Readers’ ultimate shampoo and conditioner: Aussie Miracle Moist Shampoo and Conditioner
The Hair awards 2013:
Best High Street Conditioner: Aussie Miracle Shine Conditioner


Karkkipäivä är professionell inom kosmetikbranchen och läser alltid noga vad produker innehåller: "minä ihan oikeasti tykkään Aussien tuotteista, niillä saa todella sileän tukan! Aussielle on annettava credittiä siitä, että se on kehittänyt aivan erityisen nerokkaan ainesosacocktailin ilman silikoneja ja käyttäen vain hyvin vähän aitoja rasvoja & öljyjä – jotka oikeasti ovat niitä parhaimpia pehmentäjiä ja silottajia. Rehellisesti sanottuna en ole koskaan aiemmin ollut yhtä yllättynyt tuloksesta incin lukemisen jälkeen."

lördag 10 augusti 2013

Flow

Faktist första Flow för mig. Mysig fiilis och belysning, gott maturval (sushi, Grotesk, Sunn mm), skumppa och bra & mycket olika/varierande musik.

Flow Festival 2013

fredag 9 augusti 2013

Brunis

Såhär förlänger jag sommarens solbränna. Denhär Lumenes SKUM brunis har bra färg och är lätt att applicera.

torsdag 8 augusti 2013

Släpärtskalas

Traditionellt årligt släpärtskalas med syskonen hos Farzan.
   

måndag 5 augusti 2013

Måndag

Hade svårt att hålla ögonen öppna på jobbet. Kan ha att göra med att vi ett gäng flickor var ute på lördagen, enda till valomerkkin. Barnen var som tur på gott humör efter dagis och njöt i simbassängen på gården, fastän det var växlande solsken och regn.
Antony debuterade som fotograf.

Oittans simstrand & Angry Birds park

Dethär var nåt helt nytt för oss. Simstranden var jätte bra, med långgrunt vatten. Varning för blåalger dock, så man måste duscha noga efteråt, och solen lyste i nacken, och man var som sillar i en burk - men jag stördes inte av nåt av dethär. Och så fanns där ju en Angry Birds park - som vi inte vetat om. Gissa glädjen.

söndag 4 augusti 2013

Rödavinbärssaft

Min mamma gav mig iden att göra saft på vinbären. Pojkarna plockade 1l var med min hjälp. Kokade vinbären ca 30min med vatten så det täckte dom. Silade genom spagettisil med babyharso över. Blandade socker i då det ännu var varmt. Det blev ganska mycket blandsaft, stark och nog ganska sur.

torsdag 1 augusti 2013

Babykusin

Pojkarna har fått en ny kusin. Mannens bror fick en pojke i förrgår. Var på sjukhuset idag och träffa honom - guu vad dom små är härliga och perfekta.

Nagellack

Kunde inte låta bli att köpa sommarens favoritfärg Lumene Coral crush, alternativ till svart lack Lumene Mocha magic samt Mavala Minute quick-finish.