torsdag 30 augusti 2012

Bokat

Flick-veckoslut i Stockholm med Anna. Can't wait!
Samma tripp för ett år sedan. Då bl.a. vaskade vi skumppa, hälsade på Mira&Kalle och träffade lilla Axel.
ps ...alltså köpte en billig skumppa på flygfältet som smakade skit. På hotellrummet
tyckte vi att det är så sällan vi sitter såhär på tumis att det är värt nåt bättre.

måndag 27 augusti 2012

söndag 26 augusti 2012

26.8.2006


Man får sig tillbaka...

... v a r j e  gång man lämnar barnen över natten nånstans. DÄR har dom ju varit så söta och underbara - får man alltid höra. Men sen då dörren stängs här hemma konfronteras man med två små gnäääällande, grååååtande och skriiiikande monster. Som tex. inte vill ha byxorna på och inte vill ha byxorna av, inte vill gå upp och inte vill vara nere osv. Konstaterade att fyra-åringen inte mera reagerar så fasligt starkt (men nog tillräckligt för att få mitt huvud att höra naglar dras mot krittavla ett par gånger idag), och två-åringen är just nu som värst.

Och man försöker ju förstå dom så in i he***te, andas ut och in, räkna till fem och krama dom så mycket som möjligt. Det är klart att jag förstår dom och att dom måstat vara duktiga och att Adam är för liten för att förstå tid och veta när vi kommer efter dom osv - men håhhååå så dessa dagar är tunga (kryddat med egen trötthet och lite dagen efter).

Helsingfors på tumis

Helsingfors, vår härliga soliga hemmastad. Började fira bröllopsdagen igår med vita liljor och brunch på Krulla, fortsatte dagen på Sandvikens lopptorg och susande omkring i butiker.
På vägen hem via ABC där vi åt hotdog, hemma lagade vi oss färdiga och så bar det av till Mange Sud. Tur var att jag hade Cityshoppari-kort med vilket vi fick 50% på maten, då jag inte orkade många tuggor av huvudrätten pga hodare...
Hemma klockan 3.30...

fredag 24 augusti 2012

Sex år senare

Vi har sex års bröllopsdag på söndagen. Idag skjutsas barnen till lande och imorgon firar vi oss. Dagen till ära testade jag brudklänningen. Den gick nog fast, men inte skulle jag vara riktigt bekväm med att äta och spendera en hel kväll i den - men "fiu" den gick fast.

Svenska Hollywoodfruar

Säsong fem, med en ny fru - följ med här.

tisdag 21 augusti 2012

Städa undan

Dags att sätta undan bassängen. Så den inte blir kvar hela vintern - så som Stigan blivit kvar hela sommaren... Men i och för sig har den funkat bra som "vattenscooter".

Myrkkysieni!

På dagis berättade vårdaren att dom lekt en lek Antony speciellt tycker om. Bestämde oss för att leka leken hemma också. Började med att pyssla ihop fyra svampar. Leken går ut på att en går ut ur rummet och de andra bestämmer vilken av svamparna som är "myrkkysieni". Så kommer svampplockaren in och börjar plocka svamp i sin korg. Då svampplockaren tar i den giftiga svampen skriker alla "myrkkysieni!!".
Det var så roligt så!

I väntan på säsong 3

Idag börjar Solsidan säsong 2 på tv Fem kl. 21.30. Det duger att se på i väntan på tredje säsongen.

Röda vinbär

Massor av vinbär har vi igen på gården- och stora är dom. Inte kan man ju annat än plocka dom. Men har nån tips på vad jag sku göra av dom?

Vi har ännu kvar av förra årets i frysen... Igår lagade vi dock god smoothie med 2dl röda vinbär, 1 banan, 1påse frusta mango och grekisk yoghurt. Det blev riktigt gott - bananen tar bort den sura smaken!


måndag 20 augusti 2012

Regnig söndag på stan

Exotiskt nog för mannen åkte vi med buss.
Till Barnens festival bakom Operahuset.
Där stötte vi på brorsans familj
och Antony var en lycklig brandman.
En liten tiger såg vi också
och så var vi på mammapappa.com's picnic.


Restaurangdagen

Ombytta roller? Gick på söndagen förbi en skylt "Girls baking for boobs".

Jag: - Alltså tänker dom fara till Tallin och köpa tissar för pengarna?

Mannen: - ...eller så syftar dom på bröstcancer.

Jo, just det - där var dom ju sen bakom hörnet med ljusröd bordduk osv....

Borttappat

Kan inte fatta var jag lagt min bussbok, extra störande då jag var mitt i sträckläsningen. Nu får jag tillsvidare slutföra Siri Hustvedts "Sorgesång" istället. Den har jag hållit på med typ i ett år. "Vad jag älskade" är en av mina absoluta favoriter, så är ganska besviken på att denhär "tökkii" så.

söndag 19 augusti 2012

Pynja med barn

Finns det nåt bra ord för "askartelu" på svenska? Sysselsättning eller aktivitet föreslår ordboken på internet  men det är ju inte samma sak. Pynja - är det ett riktigt ord? Nåja, iallafall är här några roliga idéer.

Dethär gör dom ofta på barnens gruppfamiljedagvård - och alla älskar det.
Dom använder större målarpenslar. Man kan måla bord, staket, asfalt osv.
Dethär ser coolt ut!
Man sku kanske kunna skjuta tex. russin.

Tuff idé - kravs dock ganska mycket pynjande.

Sällskapsspel

Dethär årets barnspel 2011 är värt sin titel. Alltid en hit då vi tar fram det och även under 3år kan vara med - och ingen vinner utan man är ett lag.


lördag 18 augusti 2012

Joooo

Adam 2år 2mån har länge haft sin nej-fas. Allt är alltid bara "nej jag har egen vilja". Nu har han fått ett nytt ord till sitt vokabulär "joooo" - och det är som musik för öronen.

Designern

"Pappa, kan du bygga en sånhär båt av mjölktölkkin" (Antony 4år 3mån)


fredag 17 augusti 2012

Kärt återseende

Träffade idag en av dom äldsta mammakompisarna. Antony och dottern har kännt varandra sen dom var ett par månader gamla. Nu har vi inte setts på ett år, men snabbt var det fartfyllt, livat och roligt.
Dethär var första gången vi for någonstans med cykel och Antony cyklade hela vägen (ca 2km). 

För barnfamiljer sö. 19.8

Mycket program erbjuds på söndagen:

  • Barnens festival kl. 10-15 vid Operahuset. Där uppträder  uppträder bl.a. Sås och Kopp, man kan se Pippi & Herr Nilsson, polisbilar & brandbilar. Gratis. 

  • Helsingfors stads trafikstad har familjedag/avslutning kl. 10-16. vid Aurora sjukhus. Man får låna trampbilar och åka i staden som har riktiga trafikljus. Eller cykla med egen cykel på cykelvägen.

  • mammapappa.com picnic kl. 13-15 vid Tölöviken. "Vi är alltså lite till söder om själva festivalområdet, bredvid en lekpark." Mammapappa bjuder på kaffe, smörgåsar, cup cakes, fruktpuréer år barnen och annat smått.

torsdag 16 augusti 2012

Sträckläsning

Har nu kommit halvvägs och "Flyga drake" är en bok man inte vill sluta läsa. Vanligtvis läser jag bara böcker i bussen eller i sängen, men nu vill jag bara läsa hellre än se på tv. Så nu ska jag sätta mig ner, ha en skön stund i soffan och läsa vidare.

onsdag 15 augusti 2012

Hemmamammor


Dad comes home and asks "What in the world happened in here?", she says "You know when you come home everyday and say "what did you do all day?"", "Well, today I didn't do it"!!

Ny bussbok

Har inte ännu läst denhär, fast den länge väntat på hyllan. "Tusen strålande solar" var så fin att jag har höga förväntningar.

tisdag 14 augusti 2012

Niceville

Läste lätta chick lit böcker på sommarlovet och fortsatte nu med Niceville. Läste den slut i bussen idag och kan bara säga att det är tur att jag hade stora solglasögon. Jag fick sitta och titta ut en stund typ mellan varje mening då ögonen tårades. Mycket läsvärd!

måndag 13 augusti 2012

Bling-bling

Får äntligen användning för mina glitterskor som jag köpte i vintras. På jobbet ordnas det i oktober stor fest med temat "Bold and the beautiful". Hoppas nu bara att knäet är i skick för höga klackar då...

söndag 12 augusti 2012

Trafikparken

Tog oss idag för första gången till trafikparken vid Aurora sjukhus - och det var en hit. Man får låna trampbilar gratis och där finns RIKTIGA TRAFIKLJUS och -märken, det är som en liten stad. Med egen cykel får man cykla på cykelvägen. Parken är öppen för allmänheten ännu nästa söndag.lördag 11 augusti 2012

Borgbacken

...med N&A och barnaskaran. Roligt var det, fast barnen var ovanligt gråtiga. Sa till dom  flera gånger typ "ska vi nu alla gråta då det är så hämskt här på Borgbacken". Fattar inte riktigt, men höga förväntningar, spänning, oregelbundna måltider och för lite mat kan eventuellt har påverkat. För Adam 2år var fordons karusellen det enda som behövdes och mannen fick spendera dagen där. Nöjd var han då han hann få "prätkän" och katastrof var det annors. Jag var med Antony då han åkte tåg, hästar, bilar och så åt vi en enorm hattara på tumis.

Vi spenderade ca 4h där, varav 1h gick till ätande (åt god sushi). Tog minihupi -armband á 18€ till båda pojkarna - med den får en förälder komma med i maskinerna gratis. Dom här maskinerna för under 100cm räckte bra till Antony (110cm) som är försiktig av sig.
Adam tog Antony med i skjutsen (och inte tvärtom... who's the boss...?).
Antony var superbra på att läsa karta.
Galet stor hattara.

Street art

På vägen till Borgbacken. Folk har knutit fast sina Borgbacken-armband fast i nätet på berget. Tufft!

fredag 10 augusti 2012

Zoologiska museetVarma minnen har jag härifrån. Vi besökte stället många gånger med skolan då jag var liten. Nu var jag där första gången med pojkarna. Naturhistoriska museet heter det nuförtiden.

Stället är otroligt! Då man står där 15cm från en björn eller ett lejon tappar man nog nästan andan. Och barnen är ju sjukt imponerade av allt - framförallt av inva hissen vi åkte med... Det huippuga är också att detta är nåt för alla åldrars barn (och vuxna)!

Definitivt nåt att komma ihåg en regnig dag. 8€ för vuxna och småbarn gratis.

onsdag 8 augusti 2012

Oj Tiger, Tiger

Tiger är som Ikea - man kan inte gå in utan att köpa "nåt man inte visste att man behöver". Som tur är jag sällan i Kampen, men det ska öppnas en i Hagalund... Idag köpte jag bilar som går framåt med luften från en uppblåst ballong 2st/1€ - mycket nödvändigt. Men det är ju så billigt, tex alla domhär sakerna är 3€ / st.
 Och dessutom:
3st tejp för 1€
2€ / kaffekopp