måndag 30 september 2019

Naturkosmetik deodorant vinnare Ben & Anna

Jag har testat måååånga deodoranter under tre år. I början tyckte jag om Madaras aluminiumfria, efter det blev mineralstenen en favorit HÄR, men den är ju lite jobbig att använda då man måste göra nåt mer än sätta på den (väta, putsa). Efter att jag stötte på Ben & Anna there is no turning back.


Ben & Anna är en soda baserad naturlig deodorant - som funkar perfekt. Jag har läst att en del fått fläckar på vita skjortor av Ben & Anna, men det har tydligen berott på sorten. Domhär två som jag använt har aldrig färgat nåt. Ben & Anna fås på Galna dagar för 9€ (normalt ca 14€). 


Några av de andra deodoranterna jag testat.

fredag 20 september 2019

Fixa söndrigt puder

Huuur har jag kunnat leva snart 45år och sminkat mig i typ 30år och haft sönder typ 100 puder/ rouge/ ögonskuggor - och inte vetat att man kan fixa dom? Hittade tipset i en insta kommentar och det går ju lätt som en plätt.Det enda du behöver är tadaaaaa; Septidin. 
  • krossa pudret så fint som möjligt
  • tillsätt Septidin - hellre för mycket än för lite
  • blanda till en smet
  • tryck ihop och sug upp överflödig vätska med en vaddlapp
  • låt torka minst 24h


söndag 1 september 2019

Två nätter i Tallin

Galet hur åren går, att vi redan varit gifta i 13år och tillsammans i 20. Vi har inte varit på tumisresa utomlands sen jag blev frisk och tyckte vi var färdiga för det nu igen. Före det var vi 2014 i Stockholm 1 natt och 2015 i New York 3 nätter. Efteråt har vi varit två gånger på Flamingo en natt. Flamingo med hotellnatt och k18-spa har varit jätte kiva, rekommenderar, och jag har kunnat slappna av bra då vi inte varit alltför långt ifrån resten av familjen.Denhär resan var super lyckad. Tallinn är en så härlig stad och vi slappnade av och hade roligt på tumis. Spenderade hela lördagen i Telliskivi. Först gick vi omkring på loppisen  Telliskivi kirbuturg, som var jätte bra; en massa unga trendiga försäljare som sålde snygga kläder (cos, vero moda, zara mm). Fyndade själv tre övredelar och ett par solglasögon. Åt lunch på F-hoone som vanligt, och åt den godaste rätten jag ätit på länge - tofu med avocado och tryffelmajonnäs samt soja, naaaaam. Efter lunchen besökte vi Tallinns Fotografiska museum. Utställningarna var jätte bra; Jimmy Nelsons var intressant och tankeväckande och på  Alison Jacksons utställning gick alla omkring med ett leende. Restaurangen på taket hade en fin utsikt.Middag blev det på Von Krahli Aed på Rataskaevu i gamla stan, som var helt ok men inte nåt speciellt.