fredag 30 maj 2014

Budget NUXE guldolja

Testade idag denhär på h&m. Kanske den inte är lika bra som NUXE Huile Prodigieuse Or av den ena eller andra orsaken, men på handen verkade den precis lika och till och med doften var nästa samma. På h&m får man den för 5,95€ medan NUXE kostar 46€ för samma mängd.onsdag 28 maj 2014

"Take a look to the sky just before you die. It is the last time you will..."

... sjunger jag för fullt i bilen och berättar åt pojkarna att Metallica är i Finland idag. Påriktigt! Och dom spelar kanske denhär sången just nu! Varpå Antony svarar "whaaaaat?". Hemma på gården kunde vi höra dunkande från Hietsun och som kvällssaga satt vi på Metallica live dvd:n. Missar Metallica denhär gången, blev inte riktigt tänd på Sonisphere eller priset. Fast jag sett dom ett antal gånger, så vill jag nog ännu se dom. Hoppas i smyg att dom orkar turnera ännu tills pojkarna är i skolåldern och vi kan gå alla tillsammans.Plus till Prisma

Idag i Prisma frågade dom INTE i kassan "haluatko pienen pussin pakasteille", fast jag hade 6l glass. Köade med glassen i lång kassakö, körde hem ca 10min och hör och häpna: glassen hade inte klottat ner ikeakassen.

Kuva: Miksi pakasteita tai muita ostoksia ei pitäisi pakata pieneen pussiin? Tässäpä vielä perustelut tiivistetysti.

PS. S-ryhmältä on tullut asian tiimoilta kysely, mutta se ei tunnu oikein pelittävän. Kunhan saavat sen toimimaan, niin voidaan antaa asiasta (taas) palautetta.

NUXE Huile Prodigieuse Or

Ett av uppköpen på Sephora i Sthlm var Nuxe guldoljan, som jag länge hört och läst positiva rekommendationer om. Kan varmt rekommendera den till alla. Använder den själv inte till vardags, men alltid annors då jag får en chans. Sätter av den på armar, axlar, decolté och på benen om dom är bara. Man kan också sätta av den i håret! Nuxe är mindre kladdigt än bodylotion, torkar snabbt och ger härligt småglitter och skimmer. Dessutom sägs det att den förnyar hudens celler och motverkar för tidigt åldrande av huden. Doften är annorlunda och speciell, men jag tycker om den. Nuxe guldoljan är otroligt riklig och kommer påriktigt att räcka i flera år. Är nu sugen på Nuxe oljan utan skimmer för vardagsbruk. Som vink så får man Nuxe billigare i ursprungslandet Frankrike.

lördag 24 maj 2014

En solig dag på stan

For på förmiddagen till Helsingfors. Träffade mannens kusins familj i Kampen på Arkkis Lego workshop.

 
Promenerade omkring på stan bl.a. på siivouspäivä i Ruttopuisto. Diskuterade länge pesten och läste upp historien som stod på monumenten. Avslutade färden på Sandudds gravgård, dit pojkarna länge velat gå då vi ofta kör förbi. Hittade mina farföräldrars grav. Var småspännd och förberedd på en massa frågor om döden, gravar, förmultning, kremering och vad man allt kan komma på att fråga om döden och gravar då man är 6 och 3år. Men inga frågor kom just nu, huh.
 

Bronda & mummotunneli

Hade träff med Fabulösa Flickorna på torsdagkväll på Tomi Björcks nyaste restaurang. Bronda ligger på esplanaden bredvid Vespa. Vi tog sjurätters menyn. Vet inte om man börjat tröttna på "fine dine", eller ställer man för höga krav nuförtiden? Men iallafall utbringade inget vi åt ett "wow!", tyvärr. 


Så fortsatte vi till mummotunneli. Det var öppning av terassen där min kompis pojkväns bänd spelade. Det var första gången för mig på terassen. Fick ständigt skärpa mig för att sluta stirra och gapa på folk i mina föräldrars ålder som vinglande, stod med drink och cigg i handen och flirtade. Jag trodde mummotunneli var för 40-isch, som vi, men åtminstone denhär kvällen var vi teinin jämfört med majoriteten. Hit kan man alltså gå om man vill känna sig ung i Helsingforsnatten.

torsdag 22 maj 2014

Äppelträdet exploderade

...på två dagar. Tidigt i år. Det brukar alltid blomma så fint på pojkarnas dubbelkalas sista veckoslutet i maj. Får se om det finns nåt kvar sen?

söndag 18 maj 2014

Lego workshop

Nu i maj har arkirekturskolan Arkki haft Lego workshop och utställning flera lördagar i Kampen. Igår slapp vi äntligen dit. Folk, gamla och unga, bygger en stad av vita Legobitar. Oj, så Antony njöt. Vi hann vara där vara 1,5h och var dom sista. Far säkert nästa lö igen, och lite tidigare den gången. Mer info HÄR.


fredag 16 maj 2014

Tvätta penslar

Än en gång läste jag på en beautyblogg om hur viktigt det är att tvätta penslar och hur man kan undvika oren (finnig) hy på det sättet. Nu då min haka länge varit småfinnig (kan också bero på dagligt chokladintag) bestämde jag mig för att tvätta alla penslar. Man borde säkert använt nåt speciellt tvättmedel eller orkat gå till övre våningen och hämta ansikts rengöringsmedel - men jag tvättade dom heltenkelt med handtvålen.


Sugen på frissa

Fick lust att klippa långt polkahår. Skulle vara skönt med lite mindre hår till sommaren. Brukar oftast klippa håret själv och tror jag var hos frissan senast då Adam var baby. Kanske det skulle vara dags för ett frissabesök?


torsdag 15 maj 2014

Äntligen!

Denhär veckan har jag cyklat till jobbet. Det är typ 7år sen senast. Och det är en motionsform jag tycker om; "hyötyliikunta", cykla till jobbet och ta trappan istället för hissen osv. Jobbvägen är just passlig, 7km, och det tar en halv timme. Får se hur snabbt det går sen mot slutet av sommaren.


Vi gör nu så att mannen för Antonys cykel på morgonen i bilen till dagis, så cyklar vi hem medan Adam sitter i cykelstolen. Bra planerat MEN ni skulle ha sett hur olycklig Adam var första dagen efter dagis då han insåg att hans cykel inte var på dagisgården. Det var en sorlig syn; han var så olycklig och arg som ett bi. Väl hemma kom vi överens om att göra en krux-lista där han får ett krux varje gång han sitter i cykelstolen. Då listan är full cyklar vi på tumis till HopLop. Listan är naturligtvis gjord så den inte tar slut före semestern.

 
På kvällen blev Adam ännu så olycklig och rabiat att han fyllde hela listan med krux. Adam orkar cykla vägen hem 3km, det är inte fråga om det, det är jag som är rädd för att cykla med två små. Senare kom vi överens med mannen att jag ska försöka samla mina nerver och cykla med dom båda hem en gång i veckan. Jag märkte bara att jag är på helspänn redan av att cykla med en och själv vara på cykel; kolla bakåt och framåt ifall alla hänger med, se till att inte krocka med varandra, vara på vakt över andra cyklister som kommer susande framifrån och bakifrån och hålla balansen i sakta fart osv. Vad tycker ni? Vågar man cykla med två små?

 
Idag var Adam väl förberedd och det gick hur bra som helst att få honom i cykelstolen. Men han har nog redan flera gånger frågat om vi far till HopLop nu? Tror jag kommer att svara på den fråga ganska många gånger innan semestern...

L'oreal Youth Code

Bra fuktkräm, dag och natt, samt serum. Målgruppen är 30-40år. Krämerna är härligt tjocka och rikliga. Nu då det blir varmare kanske för tjocka, men sköna för vinterbruk. Krämerna vinner nog inte L'Oréals Nutri Gold jag skrivit om HÄR, men kan bra användas turvis under vintertiden.
 
 
 
Youth Code serumet är bra och har köpt det flera gånger. Serumet är ju det som Karkkipäivä kallar Köyhän miehen Genifique.
 


onsdag 14 maj 2014

Benefit: They´re REAL -mascara

På påsken slapp jag ju äntligen till Stockholms Sephora och fingrade tex. på Benefits produkter. Benefit grundades 1976 i San Fransisco av två systrar. Med mig hem köpte jag deras mascara They´re REAL. Har läst en del om den och den var en bestseller där på Sephora.Två andra populära och prisade Benefit-produkter förutom mascaran är
  • matta solpudret Hoola som sägs passa även ljushyade skandinaver året runt
  • highlightern/glow High Beam som Nude beskriver HÄR.


Men tillbaka till mascaran They´re REAL. Snygg lyxig metallisk behållare, stor borste. Ger verkligen längd och volym. Ögonfransarna känndes som Hollywood-fransar. Men väldigt lätt var det inte och man måste vara en van mascara användare. Behövdes flera lager för att få snyggt och jämnt, vilket var lite utmanande då den torkade ganska snabbt. Denhär är för jobbig för vardagsbruk, men blir definitivt min fest mascara.

Jessus så dåligt sminkfoto; helt fel färger och oskarpt, men man ser fransarna iallafall...

tisdag 6 maj 2014

Konsumtion

Började skriva en så lång kommentar på Muminmammans inlägg om prylar, att jag sätter den hit istället. Det var ett bra inlägg och känner igen mig i mycket.

Jag är nog en materialist och älskar shopping. MEN har märkt att jag oftare och oftare lämnar sakerna kvar på hyllan i butiken. Jag älskar kläd-, inrednings- och kosmetikbutiker och vill följa med och se och känna på dom nyaste trenderna. Nuförtiden får jag ofta tillräcklig njutning bara av att gå i butikerna (i lugn och ro) och kleta på nya kläder och produkter. Som för Maria, betyder inte shopping för mig heller mera att jag behöver få allt till eget. Samma gäller internetshopping. Kan surfa omkring och klicka en massa härliga saker i varukorgen, sitta och njuta av resultatet och fynden - utan att sen köpa dom. Har länge försökt ha som princip att lista upp på telefonen saker som behövs eller som jag verkligen vill ha - och sen hålla mig till listan då jag shoppar. Min svaghet är kosmetik... bara ett läppglans till...

Märker också hur jag börjat irritera mig på reklam. Reklamer med säljande text och lockande bilder gör till mig just det som är meningen att dom ska göra. Dom får mig att drömma om och villa ha saker och ting jag inte behöver. Ei mainoksia, kiitos.

söndag 4 maj 2014

Brandstation av vinlåda


En brandstation av en vinlåda - är den inte fin? Roligt och idylliskt att pyssla med en 3-åring? Hmm, det går ju inte riktigt som i Strömsö. 


Limmet gick över kanterna - och det var fel! Taket var platt - och det var fel! Då man ritar med tusch kan det komma på fingrarna, och det går inte bort med vatten - vilket är feeeeel!


Och jag var ju så mogen och pedagogisk att jag hotade med att kasta hela brandstationen i rosken och aldrig pyssla mer... Men visst blev den ju fin, eller va'? Och efter allt skrik och gråt dög den ändå och Adam sa att han älskar den. Kan vi inte skippa allt skrikande och bråkande nästa gång och gå direkt till "jag älskar den"?

lördag 3 maj 2014

Cyklisten

Idag cyklade vår 3-åring ivrigt till Hagalund av och an (utan stödhjul) - vilket blir 7km. Gissa han var stolt och nöjd, liksom vi föräldrar förståss också. Vi köpte med Antony i Hagalund i smyg ett pris åt Adam, då han var så duktig. Det var en kravatt, vilket han länge önskat - vår stilmedvetna lillis.


Alfabetet

Antony har länge skrivit ord vi dikterar för honom. Nu har han ivrigt börjat försöka skriva själv. Små bokstäver har också börjat intressera och Googlade fram en alfabet-modell till honom med små och stora bokstäver HÄR.


HÄR finns en övningför att skriva alfabetet längs prickade linjer och HÄR finns ännu fler som verkar bra.

Lumene rea idag och imorgon i Esbo

fredag 2 maj 2014

Loppis fynd

En Zara övredel (i min färg) åt mig för 1€.
Åt pojkarna Olipa kerran keksijät och löytöretket dvd:n tillsammans 1€.

torsdag 1 maj 2014

En som cyklar utan stödhjul

Adam 3år cyklar utan stödhjul! Sparkcykel är nog sååå bra och lär barnen balansen. Vi har alltså inte ens testat stödhjul, utan bytte direkt från sparkcykel till vanlig. Samma gjorde vi med Antony, som också lärde sig cykla före han fyllde 4år.

Räddare

Ett av T4-paren var räddare i nöden och bjöd gänget dit istället. For iväg med kidsen och en Ikea-kasse med mat och dryck.
Antóny tog ett foto av dom vuxna.

Varför så tomt?

 Ser det tomt ut hos oss? Vi som skulle ha 24 personers 1:a maj brunch från klockan 10.

Mannen fick nämligen magsjuka och bjudningen avbokades. Buhuu. Först om fyra år är det vår tur igen.