lördag 30 mars 2019

Zuii brun utan sol

Jag har aldrig förstått mig på ”gradvis brunare” produkter. Jag vill få färg med en gång och inte klottra med brunisen flera kvällar i rad. Snart börjar säsongen och en gång i veckan ska få räcka för mig.

Zuiis nya skum funkar just såhär. Valde färgen ”dark” eftersom jag vill ha resultat av en gång och bilden jag tog nästa morgon talar för sig. Då jag satte på skummet är det så effektivt att jag hade svårt att få det tvättat från händerna, så jag rekommenderar att köpa deras handske samtidigt. Och kom ihåg att skydda torra partier (tex knän, armbågar, fötter) med tex kokosolja innan brunisen, annors kan färgen bli mörkare där.


Kan köpas på Ruohonjuuri nu på rabatt 32€ HÄR och Sokos 40€ HÄR

I nätbutiker: Från Jolie 40€ HÄR och Freetox 40€ HÄR

tisdag 12 mars 2019

Ugnsfetapasta även här

Gjorde äntligen igår för första gången den nya trendpastan ugnsfetapasta (uunifetapasta) - ni vet ”den nya avocadopastan”. Kan lugnt säga att det inte var sista gången- muuums vad det var gott. Och enkelt. Eftersom jag inte äter vetemjöl, gjorde jag kikärtspasta för första gången - och det var gott det också. Orginalreceptet hittas på finska på bloggen Liemessä HÄR.

  • Fetaostbit x 1
  • Körsbärstomater x 2 askar
  • Olivolja
  • Vitlök x 3 (eller efter smak)
  • Chili (jag använde chiliflakes krydda)
  • Salt & peppar
  • Pasta/ kikärtspasta - your choice
Sätt ugnen på vanligt läge 200c. Lägg fetaostbiten i en oljad ugnsform. Skär chilin och sätt på biten. Häll myyycket olja över. Lägg tomaterna runt fetabiten. Häll ännu lite olja över + salt o peppar. Skär vitlöken i bitar och lägg över tomaterna. Sätt i ugnen på vanligt läge 15 min + 250c på grilleffekt 10 min. Ta ut ugnsformen, ta bort kvistarna, rör om och servera med pasta. 



Tomater på kvist är förståss lite mera ”instagram”, men det var lite jobbigt att ta loss kvisten efter ugnen, så tänker ta vanliga nästa gång. Jag använde Patros feta, men tänker testa på Pirkka (som i orginalreceptet) nästa gång. Patros blev riktigt bra, men vill veta om det är nån skillnad. Fetan ser ”lösare” ut i Liemessä bloggen.