tisdag 23 juni 2015

5-års kalas

Adams riktiga dag firades på Borgbacken med nära vänner. Idag var det dags för kalas för hela dagisgruppen. På programmet var jätte såpbubblor från elefant.fi (jätte succé), mat & kaka, pullonpyöritys & paketöppnande och till slut pinjata. På Antonys 7-årskalas hade vi strikt schema HÄR, men med dom mindre tog allt lite längre tid och vi hann just och just med domhär programpunkterna.

Midsommar i Nagu 2015

Här hålls det fast  traditioner: bastu, lipunnosto, middag, kokko och musavisa - varje år, samma tid.


Elefant.fi

Min brors döttrar gör och säljer jätte såpbubblor tillsammans med sin pappa. Sen då dom börjar gå på plus använder flickorna pengarna tex. för ridlektioner. Stavar + 5,5 l medel kan köpas på nätet på DENHÄR www-sidan eller DENHÄR Facebook-sidan för under 30€.

torsdag 18 juni 2015

Sommar makeover

Ska till Tallin på girlstrip och Googlar som bäst: Tallinn; ripsienpidennykset; hampaiden valkaisu; rusketussuihku. 

Tycks ha behov av uppfriskning till sommarskick - i brist på sommarväder. Med hjälp av trixen ovan är vem som helst snygg genast på morgonen, eller hur? Har en gång haft ögonfransförlängning och lovade mig själv då att inte ta pånytt, då det blir så fult mot slutet och är obehagligt då man måste riva loss dom sista fransarna - men det är flera år sen, och visst var det så härligt så länge det varade. Spraybrunis har jag en gång testat, och blev så brun att jag skrubbade mig röd för att kunna gå till jobbet nästa dag - men också det är flera år sen så det är också så gott som bortglömt... Tandblekning har jag inte testat, men skulle vara snyggt till sommaren.

Har nån gjort nåt av dessa i Tallinn?

wallpaper

(För fransar tycks Casabella vara det som mest rekommenderas på nätet i diskussionsforum.)

torsdag 4 juni 2015

Baobab - 2015 superfood trenden

Årets hälsotrend-produkt är Baobab från Afrika. "Glöm goiji, nu kommer Baobab", skriver HS. Baobab är ett 100% naturligt fruktpulver fullt med vitaminer, mineraler och fibrer och är dessutom kraftigt antioxidantrik. Värdena i frukten är högre än i tex. acaí, blåbär, gojibär och granatäpplen. Baobab är som pulver enkelt att använda och en perfekt booster till smoothien. Kan köpas tex. på Ruohonjuuri.

  • över 50% kostfiber (äpple, päron och bananer som innehåller mindre än 10%)
  • mer C-vitamin än kiwi, 6ggr mer C-vitamin än appelsin
  • dubbelt så mycket kalcium som i mjölk
  • mer magnesium än bananer
  • mer kalsium och magnesium än spenat
  • mer antioxidanter än blåbär
  • mer järn än rött kött

SMAKEN: Smaken lär vara lite speciell, den beskrivs som "Kola och grapefrukt", "svaga toner av päron och grapefrukt", "ananaksen ja vesimelonin yhdistelmää"

DOSERING: 1 tsk - 2 msk / dagKällor:
http://www.superfruit.com/baobab-c-231-1.aspx
http://www.supervaruhuset.se/sv/artiklar/baobab-125-gr.html
http://www.natureproducts.se/baobab-pulver/67-0
http://www.life.fi/CocoVin-Baobab-jauhe

Five more hours

Favorit biisi just nu. I väntan på fredagen, skumppan, paljettkjolen och en bästa vän - can't get any better.

onsdag 3 juni 2015

Suomen täydelliset venäläisnaiset

Ojdå, en ny reality housewife serie börjar på hösten. Denna gång utspelas realityn i Finland, men av ryska housewives. Låter bra, läs mer HÄR.

Soffbordet

Funderade på runda soffbord HÄR. Askos soffbords design tyckte jag mest om så här har vi nu det. Det blev ett vitt bord fastän jag starkt övervägde det snygga turkosa. Nu fattas bara en matta. Den vita från källaren, en ny ljusgrå eller färggrann?