söndag 30 mars 2014

Dagen efter

Härlig kväll igår med många väldigt gamla och kära bekanta som jag inte sett på 5, 10 och 15år. Roligt att se och märka att ingenting ändå ändrats. Fick också finally träffa två kompisars nya män. Festen var jätte kiva, super god självlagad traktering och mycket skumppa. Kanske lite för mycket för mig som inte spottar i glaset så att säga. I säng kom vi 04.30. Steg idag upp 12.30 mha Burana och såg på The real Housewives of Beverly Hills och åt chips - innan vi sen for efter kidsen från min mamma.


lördag 29 mars 2014

Tummen upp för Louis Widmer

Wow sån ögonkräm. Så tjock. Så riklig. Sånhär har jag aldrig haft. Jag är helt såld och sku helatiden villa sätta mer och mer.

fredag 28 mars 2014

Louis Widmer ögonkräm

Ostoslakossa skriver om Louis Widmer Eye Contour Cream HÄR tex. att "...tämä on edelleen aivan loistava kuivien silmänympäryksien pelastaja. ...tuote on loistava silmänympärysihonkosteuttaja". I kommentarerna kan man läsa tex. att "Tämä on itsellä nyt käytössä ja ehkäpä paras silmänympärysvoide ikinä. Kova hinta mutta taitaa kestää pari vuotta!" och "Käytän tätä öisin ja naamiona. :) Päivällä meikin alle liian paksua."

Dethär är just vad jag behöver nu då det är allergitid och jag inte kan låta bli att klia ögonen varav det blir jätte torrt runt ögonen. Louis Widmer kan köpas på apotek för 28€, vilket jag ska göra idag. Har nån av er testat?


På apotekets sida står att man dessutom kan använda den som mask för ansiktet: "levitä kevyesti hieroen kasvoille ja kaulaan. Anna imeytyä hetkisen ja levitä vielä uusi ohut kerros voidetta. Peitä käsitellyt alueet lämpimällä, kostealla pyyhkeellä ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Ei huuhdella eikä pyyhitä pois kuten tavanomaisia naamioita. "

onsdag 26 mars 2014

Sortera mera

Jag vill ju tänka på omgivningen och naturen. Sorterar gärna vårt avfall och är stolt över att vi har nio sorteringskärl. Energiavfall som nyaste som kom för ett år sen till vårt husbolag. Men bara man sen också ibland sku få iväg skräpet till insamlingarna. Just nu är så gott som alla kärl fulla.


Dessutom har vi nästan alltid nåt större avfall, som nu på sistone dammsugare, smoothiemaskin, målfärgsburkar, dubbelvagn eller stepper, som man inte vill sätta i vanlig roskis. Som tur kör HSY insamlingsbilarna som vanligt i april-maj omkring i huvudstadsregionen och tar emot problemavfall och min arbetskompis som väntar tvillingar tar vår vagn till lande-vagn. Och för att inte sen ännu tala om alla säckar med loppisgrejor och "föra till h&m återvinning" -grejor som samlas i skåp och i bastun. Jag tycks lida av vår-rensning och stör mig på allt överlopps just nu.

måndag 24 mars 2014

Rund vas

Geometriska former och mönster är fortfarande sååå pop och blev igår förtjust i denna runda vas i Hemtex.


Hm har en rund vas HÄR, som jag många gånger fingrat på, som påminner ännu mer om Svenskt tenns vas Dagg.

söndag 23 mars 2014

Veckoslutet & parförhållande

 
Härligt väder på lördagen och vi fick cykelsadlarna på rätt höjd.

Testade om middagen verkar lugnare och stabilare genom ett glas rött... njaaa...
 
Fina skuggor då solen skiner.


Att ta foton av harmoniska stilleben är för mig en bra balans för det annors ofta kaotiska och snabba livet med små barn. Detta veckoslut har vi med mannen talat om saker Vuoden mutsi skriver om HÄR idag. "Oletteko muut huomanneet, että parisuhteessa voi mennä lapsen saamisen jälkeen pitkäänkin aika lailla päin persettä?"
 
Emellanåt är vi längre ifrån varandra mentalt och fysiskt och emellanåt är allt okej. Allt går i cykler och faser i småbarnsfamiljer enligt tex. dålig sömn- och trots faser eller stress på jobbet, som påverkar alla i familjen och hur vi har ork att satsa på parförhållandet. Som Vuoden mutsi, har vi också redan kompisar med små barn som skiljt sig. Vi har konstaterat att det är bra och viktigt att nu och då tala ut och kolla att man fortfarande är "on the same page" så att säga. Ofta konstateras behovet av en diskussion och kommunikation genom att jag får tex. klagosammanbrott som igår. Lite prat är sen början till en bättre fas igen. Och nästa veckoslut ska vi på tumis på vuxenfest (!) och snart fyller Adam 4år, då det enligt Vuoden mutsis källor ska börja bli mer som "förr" oss vuxna emellan (!). Jippiii, så kanske vi sen då övervunnit dom tyngsta åren? Eller vad säger ni med äldre barn?

Japansk barnfest & Lego-katalog

På Annegården var det Japansk barnfest idag. Adam var lite för liten och gjorde inte mycket annat än grävde efter pastiller i min väska under bordet, men pynjarna Antony och jag sku ha trivats hur länge som helst. 

Antony bekantade sig första gången med Origami. Han var produktiv och det blev en tupan, pupu, pokemon och en hund.

Så fick man testa kalligrafi och Antony skrev ivrigt familjemedlemmarnas namn.


Efter det for vi till Stocka och se om det kommit ny Lego-katalog - och det hade det. Vi har flera gamla kataloger som läses flitigt och är urslitna och tejpade flera gånger. Dom läses av Antony om och om igen varje kväll i sängen och varje morgon tas den ner till soffan. Och han hittar nya detaljer och blir ivrig över saker i katalogen varje dag. När han är 19år ska han hitta på Lego-instruktioner, säger han.

Fokus på detaljer

torsdag 20 mars 2014

Pinterest

Ibland blir jag inspirerad och spenderar timmar på Pinterest. Har hittat en massa bra tips tex. på organisering - wich I love - och barnpyssel. HÄR hittas min Pinterest-sida. Vilken är adressen till din Pinterest-sida?

onsdag 19 mars 2014

En "Sokos 3+1 päivää" primer-wantie & glow

En PRIMER sätts på dagkrämen som en bas som slätar och jämnar ut färgen under sminket. Och makeupen fäster, och håller bättre.

På Sokos 3+1 -dagar hittas denna Guerlain Météorites Perles Primer Les Ors -primer, som jag läst mycket beröm om, för 49.90€ (norm. 69,50€) på lördagen den 22.3. Till vardag skippar jag primer, men till fest använder jag (just nu). Denhär Guerlain kan man använda som sådan för att ge lyster, som primer under foundation eller blanda i och tunna ut foundationen.
Ett lysteralternativ jag lääänge varit sååå sugen på är Elle Beauty Awards vinnaren NARS Illuminator, i nyansen orgasm som Sofi Fahrman kallar "Gravidglow på tub". Också nyansen Laguna prisas av många skönhetsbloggare. Men då man måste beställa NARS på nätet, har det inte blivit av. Kan beställas på tex.HQhair (27,90€) eller köpas i Sthlm på Sephora. NARS Illuminator är alltså inte en primer, utan det är fråga om lyster.

Nars Illuminator - Various Shades: Image 01Ett annat lysteralternativ jag är nyfiken på är Diors Glow maximizer - nyheten som utkommit denna månad - och MakeUpOnMyMind testat HÄR. Denhär är en primer.Också Make Up Forever Uplight, är ett rekommenderat lysteralternativ. Mungolife "Tätä ku sipasee iholle, niin johan hehkuu ja kuultaa. ... ja on ihan mieletön aine ja superriittoisa, sitä riittää pienenpieni pisara!!

tisdag 18 mars 2014

Ikea barnrums nyheter

Rolig balansgång för våra 3 & 5 -åringar för 49,95€
Tar inte mycket plats heller. Ska fara och inspektera närmare.
 
Gunga för 19,99€

Lite påsk

Kunde inte motstå lite påsk i huset redan.