söndag 30 december 2012

Regn & köpcenter

Det blev en regnig dag och vi skippade farandet till Coral island med Marika's. Efter en stund började väggarna "falla på oss" och vi hyrde bil och for till köpcentret Central Festival. (Bilen var typ den äldsta jag sett här... VW från 80-talet)

Det var en totalt misslyckad keikka. Alla var trötta och hungriga, ingen fick sovet eller ätet och alla gnällde och snäste åt varandra - ni vet...

Köpcentret var mycket större än i Patong. Hade tyvärr inte ro att gå omkring ordentligt, men hittade två par skor. Roligt var att åka omkring med ett tåg i 20min i första våningen.

lördag 29 december 2012

Plocka snäckor & Patong

På morgonen for jag med Antony och plocka snäckor med Marika och dom två större flickorna. Vi reserverade en longtailbåt åt hela gänget för morgondagen. För ca 40€ har vi båt för hela dagen och tänkte besöka Coral island.


Mot kvällen for vi med taxi till Patong beach för shopping. Det är det livligaste stället på Phuket och redan klockan fem hördes det dunka-dunka och party-party från dom otaliga barerna längs med gatorna. Nu då mannen gick med barnvagn visslade och ropade flickorna inte efter honom, men senaste gång hjälpte det inte ens fast man gick hand i hand...
Mitt i vimlet vid Jung Ceylon shoppingcenter.


Saldot var tre strandklänningar. Då man frågar priset på nåt svarar dom med frågan "how many?". Kvar på shoppinglistan: hatt, nya flipflops och ny bikini.

Nu började det 22-tiden ösregna här - hoppas vi inte måste avboka morgondagens paradisö färd med Marika's.

fredag 28 december 2012

Aquarium & samling vid pumpen

Hängde vid poolen på förmiddagen och for sen med Marika's till akvariumet på em. Det var inte värst stort eller speciellt, men fina sköldpaddor och några enorma fiskar var intressanta.




Sen for vi hela högen till Silja&Ilkka's hotell och simmade, drack drinks och åt takeaway. Holabaloo med sju barn, men 101 dalmatiner dvd:n lugnade bra ner det hela. 

Solkrämer

Vi har klarat oss bra med domhär, utan att bränna oss:

  • Barnen har Lidls barnsolkräm +50 och har inte ens fått "rusketusraidat", 
  • jag och mannen har använt +10 (först L'oreal och sen Nivea), 
  • +20 då vi var ute på havet och ön. 
Solkräm är samma pris här i Thailand. Har inte varit längre än 30-45min i solen i ett streck. Och barnen är ju mest i vattnet.

torsdag 27 december 2012

Resekompisar


Vi har träffat våra resekamrater i januari 2007 på Koh Samui i Thailand. Mannen och Olli visste varann, hälsade och så spenderade vi varje kväll tillsammans där. Hanna var då gravid med deras första. Efter resan höll vi inte kontakt i Finland, fast vi planerat det. I början av december (inte nån typisk semestertid) samma år var jag gravid och vi for till Gran Canaria / Puerto Rico. Andra kvällen där stötte vi i aulan på hotellet på resekompisarna med sin baby! Helt otroligt! Av alla tidspunkter på året, alla resemål i världen, alla ställen på Kanarieöarna och alla hotell där - hade vi valt samma. Spenderade en semester till tillsammans och bestämmde oss för att göra nästa resa planerat tillsammans - vilket blev solkusten i Spanien då våra förstfödde var 2år4mån och 1år4mån.

Nu har vi för tredje gången gått och beställa resor var för sig - och är här samtidigt! Vi har nu två barn och dom tre, varav den yngsta är vår gudson - love life!



Raya/Racha island med resekompisarna

En u n d e r b a r dag i paradiset. Öarna här är nog ännu ett steg närmare paradiset. For idag morse med stor speedboat (40pers) för att hälsa på våra resrkompisar. Fick användning för barn flytvästarna vi har med från Finland. Resan tog 30-45min och var nog ganska skumppig, vilket åkande med motorbåt ju är.





Racha strand är som Phi Phi, där vi varit 2001. Färgen på havet är otrolig och sanden är ofattbart mjuk och vit.

onsdag 26 december 2012

Promthep sunset

Det är ju nåt man måste se om man är på Phuket. Solnengången och himlens otroliga färger i södersta spetsen. Idag var det tsunamins årsdag.
 



Naiharn beach.





Solnedgång till höger och fullmåne tull vänster fick Antony att igen fråga en massa om jorden, planeter och universum.




Hur kan man vara så söt

Henne sku jag villa ta med hem!

Dom bygger en pool-bar och bastu(!?) här på gården och hennes mamma är arbetare, så hon hänger här varje dag. Också två babyn under ett år hänger här med mamma och mormor medan papporna arbetar.



Da Boys



tisdag 25 december 2012

Juldagen: snäckplockning & gäster

Pojkarna är glada över vattenpistolerna som också fungerar som motorbåtar.


Rawai beach 500m från oss. Otroligt mycket härliga snäckor som man inte kan låta bli att plocka. På 15min plockade vi en stor hög. Några till dagis, lite hem och småsnäckor (näkinkenkiä) att föra till Evi i Kuala Lumpur, till Muminfigurerna.



Trötta barn på strandrestaurang.


På kvällen kom Silja&Ilkka's och Marika's till oss på takeaway pizza. Det var action med sex vuxna och sju barn.

måndag 24 december 2012

JULAFTON med Marika's

Julmorgonen vid poolen. Då barnen sovit dagssömn snällt, belönade tomtarna dom med mjukisar.


En som njuter av vattnet.

Marika's och Tomppa&Hong kom till oss och fira jul så vi var sex vuxna och fem barn. Det blev simning, Thai takeaway och glass. Julgubben kom och lämnade en massa presenter åt barnen i vagnen utanför dörren.




söndag 23 december 2012

God Jul

Det bästa jag fick ihopskrapat på telefonen, som fb-hälsning: