lördag 29 september 2018

Kalklitir

Också nya hemmet har nu fått ett rum målat med Kalklitir. Kalklitir är en ekologisk kalkmålfärg från ett isländskt familjeföretag. Med Kalklitir kalkmålfärgen får man ytan "ojämn", typ som betong. Bauhaus och K-rauta har också kalkmålfärg, men man får inte färgen ojämn enligt dom. Fast nu på Habitare-mässan lancerades dock en kalkmålfärg som kan målas "ojämnt", som ska säljas i dom butikerna i Finland. Kalklitir kommer man däremot snart att få i HM home och Kalklitir finns nuförtiden i många nyanser, inte mera bara gråa.
Kuvahaun tulos haulle kalklitir hm
   

Nu hittades Kalklitir endast på nätet, så man tar en liten chans med nyansen, med det blev riktigt bra. Beställde den via Aveo shop HÄR. Påsen kostade 41€ på rabatt och en påse räcker till 8-12m2 (att målas två gånger). Jag köpte två påsar för mina ca 20m2. Penseln köpte jag denhär gången från Bauhaus - en stor och tjock. Då jag sökte efter råd och/eller videon med råd för målandet så hittade jag faktist dom bästa råden på min egna sida HÄR hehe.








 

tisdag 25 september 2018

Hehku har allt för -25%

Hehku finns i stan och på nätet. Nu säljer dom allt för -25% till söndagen. Dom har en hel del naturkosmetik och jag gjorde just en (allför stor) beställning på nätet. Där finns nu tex. Lunettes menskopp som jag skrivit om HÄR, Laveras och Bottega Verdes smink och hudvårdsprodukter samt vitaminer och andra kosttillägg.

Några produkter jag beställde för -25%.

måndag 24 september 2018

Nytt hem

Vi har flyttat och jag är så glad och nöjd. Vi går varje dag omkring i lägenheten och funderar på om det faktist är sant att vi får bo här och att vi plötsligt har så mycket utrymme. Men jessus så det tar tid att gå igenom fyra personers kläder och saker och att få dom på plats. Vet inte hur många lass vi kört till Kierrätyskeskus (tack och lov för det stället!) och till Sorttiasema. Det tokiga är ju att man sen åker till ikea för man behöver en massa nya saker då man flyttar.


Men vi har inte endast använt oss av ikea, jag har nu i flyttningsvevan blivit beroende av facebooks marketplace - har ni redan hittat den? (hus-bilden i nedre fb-balken) Där kan man sätta in vilket sökord som helst, som tex. "pyöreä ruokapöytä", och vips får du flera alternativ inom 30km, eller vilken radie du själv vill. Där hittas krukväxter, möbler, mattor, inredningsdetaljer och design + kläder. Du kan lätt "tallenna" dina favoriter och återkomma till din egna lista. Du kan också lätt skicka en automatisk förfrågning till säljaren "pyydä tietoja" utan att behöva skriva ett ord. Via fb marketplace sålde jag en hel del saker från gamla och nya lägenheten.


Hemmet är slipat och målat med utomstående hjälp, listerna är på plats, men det känns som om det ännu finns hundra små saker att fixa som tex. att få tavlor upp på väggarna. Två stora ogjorda saker är upp till mig; jag ska måla ett köksbord och stolar från fb marketplace och så ska jag måla matsalen med kalklitir så väggen blir betong-aktig. En tredje större uppgift är också min, där ingår dc-fix, men mer om det senare då jag har bilder att komma med.



PS Är på jakt efter en 60-tals skänk, helst i teak.
Och den ska vara låg, högst 55cm. Typ:
Kuvahaun tulos haulle matala teak senkki


Också ett mindre typ "telefonbord" i teak, helst med svarta ben, är välkommet.
Tipsa mig gärna om du har en till salu!

torsdag 6 september 2018

Evolve hyaluron serum

Evolve är ett engelskt naturkosmetikmärke. Produkterna är relativt förmånliga och görs för hand i en liten studio i Hertfordshire. Evolves produkter är baserade på naturliga och ekologiska ingredienser och är dessutom vegana. Produkterna har relativt ny design och köps i snygga bruna glasburkar/flaskor med minimalistisk stil. En söt detalj på flaskan är att där står vem som har tillverkat förpackningen.

Hyaluronsyra är känt som "ungdomlighetens källa" och är mycket populärt, eftersom när kroppen blir äldre producerar den inte lika mycket av hyaluronsyra. Det leder till att hudens förmåga att binda fukt försvagas och det börjar bildas rynkor och linjer i hyn. Det sägs att hyaluronsyra är en av de mest effektiva anti-age ingredienser naturkosmetiken kan tänka sig. (Skrev om Novexperts hyaluron serum tidigare HÄR)

Evolve hyaluronsyra serumet är deras bestseller som jag läst mycket hyllande om och har väntat på att få testa själv.  Flaskan (30ml) innehåller hela 200mg hyaluronsyra. Serumet passar alla hudtyper; unga, gamla, sensitiva.

Serumet är super rikligt, 1-2 droppar räcker. Det är super lätt att lägga jämnt på ansiktet och suger snabbt i sig - så man kan sätta ögon- och fuktkräm nästan med detsamma. Det är som ett tunnt gel och doftar gott. Serumet gör huden len och mjuk. Serumer är definitivt värt hypen - rekommenderar till alla.

Kan köpas i Ruohonjuuri (37€), Stockmann (35€) och på nätet från Houseoforganic (35€), Jolie (37€), Eccoverde (37€) + sinunapteekki NU 29€.