onsdag 31 juli 2013

HQhair

Väntar ivrigt på sminkbeställning från HQhair. Domhär legendariska produkterna har jag i ett par år gått och funderat på och nu kännde jag mig värd att slutligen testa ifall dom är så bra som det sägs. Det blev 100€ för tre produkter, vilket svider - men de e ju gratis leverans och jag fick några gratis gåvor på köpet...
Urban Decay Naked Basics Palette: Image 01
Urban Decay Naked Basics Palette 23,05€
  • Karkkipäivä skriver ofta om den, tex. HÄR.
  • Mustaa Kajalia ...se on ehdottomasti kaiken sen hehkutuksen arvoinen, jota se on saanut osakseen.
  • Hetkinen Hiljainen ...ensimmäisen testimeikin perusteella täytyy sanoa että oli kyllä just niin hyvä, mitä odotinkin. Värit ovat ihanan pehmeitä ja hyvin levittyviä. Väriä myös irtoaa siveltimeen paletista hyvin, ja suurin vaikeus olikin siinä, että osasi ottaa siveltimeen väriä tarpeeksi vähän, kun sitä irtosi niin hyvin.
  • Läsare prisar den i Xenias blogg HÄR.

NARS Mini Orgasm Blush (free gift): Image 01

Nars Blush Orgasm 24,75€
  • Pumpulipupu har köpt den och analyserar HÄR.
  • LipGlossBitch säger såhär ...det är bara 2 år sen jag upptäckte hur fantastikt ett rouge faktiskt kunde se ut. Rouget som fick mig på fall var NARS Orgasm. Ja, detta måste väl vara det mest hårdhajpade rouget genom tiderna. Nog för att det är värt alla hyllningar, den persikorosa nyansen är perfekt och det guldiga skimret kändes unikt när det begav sig. Hursomhelst så är det här numera en klassiker som alla nån gång borde få ha i sin ägo.

GLAMGLOW® Face Mud Mask: Image 01

GLAMGLOW® Face Mud Mask 61,99€
Designed as the ultimate 10-minute ‘facial in a jar’ used behind-the-scenes in Hollywood’s Entertainment, Music, Fashion and Award industries, for immediate camera-ready skin. GLAMGLOW’S® mud base is from Southern France, home to glamorous Cannes, St. Tropez and Monaco. 
There’s nothing GLAMGLOW® doesn’t do for your skin:
  • Skin Collagen Synthesis for a noticeable 3 day glow.
  • Brighter, radiant skin in minutes.
  • Leaves skin noticeably soft and smooth.
  • Multi-level resurfacing exfoliation.
  • Penetrates into the deepest layers of the skin to soften fine lines and wrinkles.
  • Tightens, tones and lifts the skin.
  • Relives dark circles and minimises pores.
  • Absorbs impurities without removing natural oils.
  • Helps protect against everyday environmental aggressors.
  • Suitable for all skin types, all ages and for both women and men.
  • Contains no artificial colours or fragrances.
  • 99% paraben-free, cruelty-free, and suitable for vegans.

Livet & LA

I Peppes blogg är det nu kiva att följa med deras år i LA. Hon bloggar flera inlägg per dag som är fulla med positivitet och LA. 
Peppes blogg fick mig att damma av ett gammalt fotoalbum. Domhär ställena var viktiga för en rockchick att besöka i början av 90-talet...

Supernanny

Finns i Finland i huvudstadsregionen HÄR. Kanske nåt att överväga...?

tisdag 30 juli 2013

Tar trotsen nånsin slut?

Adam 3 år har haft trots / raivare typ sen han var 1år. Man kan lungt säga att vi småningom börjar bli ganska utleda på det. Denhär våren har kännts extra tung. Kanske för att vi gått och tänkt att den snart lugnar sig? Och så har det inte gjort det. Eller för att vi börjar känna oss som urvridna trasor? Och har snart inte mera en droppe kvar.

Vi kom hem från lande idag klockan fem. Då vaknade Adam och det började genast: "Hjälp med säkerhetsbälte. Nej tillbaka, själv, själv", "Gå bort. Kom hit", "Nej, mamma ska komma. Inte pappa" osv. Ca en halv timme stod han sen och skrek på gården (medan grannarna, gravida på slutrakan, hade gäster på gården och satt och grillade och försökte föra en diskussion). Efter att dörren stängdes fortsatte "trotsanfallet" och han sattes på jäähy för att han skriker och inte lugnar sig. Mannen skötte jäähyn och vi var med Antony i duschen. Adam är nog en envis liten en som fortsatte skrika ända till kvart före sju - 1h 45min!

Det är länge sen vi använt jäähyn (enligt Supernanny) och jag hoppas det hjälpte för en tid framåt. Adams trots är för det mesta fråga om en maktkamp och han försöker "pompotta" oss. Vi börjar snart vara desperata - har nån likadana temperamentsfulla trotsbarn? Tips på nåt som sku funka? Litteratur? Säg int att vissa bara är temperamentsfulla och kommer alltid att vara det - vi behöver en paus...

PS Resten av kvällen var han sen en solstråle, kom helatiden och krama och sa "älskar dig".
Är stolt över att vi höll oss själva lugna denna gång. 

måndag 29 juli 2013

Flyga drake

Bra väder för drakflygning.

Utfärd till utsiktsberget

Hay Tray Table

Har ofta spanat in inredningsbloggaren Valkoinen Harmaajas soffbord. Dom har två stycken bredvid varandra. Bordet finns på Finnishdesignshop och priset är faktiskt helt överkomligt.
Bordet finns i tre storlekar. Jag tycker mest om Medium och Small.

Large 205€
60 x 60 x 35cm

Medium 159€
40 x 40 x 40cm

Small 146€
30 x 30 x 30cm


Fiskbensfläta

söndag 28 juli 2013

Sommardag på lande

Långfärdarna

Resekompisarna kom på besök till lande med sin båt. Dom har varit hela semestern ute och segla och inte varit hemma på en månad. Otroligt, speciellt med tre små barn. Satt på kvällen på båten i mysigt lampsken och funderade på vinter resemål.

lördag 27 juli 2013

Bär efterrätt

• 1burk kvark
• 2dl vispgrädde
• 1/2dl socker
• 1tsk vanillinsocker
• bär


Gott!

onsdag 24 juli 2013

Fransar

Har varit nöjd med Talika Lipocils ögonfrans-gel som ska förlänga, fördjupa färgen, ge volym och böja på 28 dagar. Har en uppfattning att ögonfransserum (läs Revitalash, NeuLash) kostar ungefär 100€, denhär kosta bara 38€ (10ml). I Sverige har dom förresten förbjudit en del fransserum, tex. dom ovannämnda HÄR

Använde Lipocils expert ca 1 månad. Satt bara på kvällarna, då jag upplevde det besvärligt att sätta på mornarna när jag använder mascara. Jag kom ihåg att sätta det ca 5 kvällar i veckan. Fransarna blev nog längre. Nu har jag inte kommit ihåg att använda under sommaren, så fransarna har återgått till sin vanliga längd. Det finns kvar av Lipocils så det räcker åtminstone till en likadan kur.

Villa Elfvik, naturens hus

Räddade på vägen lite sniglar från cykelvägen.
Villa Elfvik ligger i Bredviken vid ring I:an. Visste inte att dom ordnar en hel del program gratis för barn på söndagar tex:

Sagostund i grävlingsskogen  lö 3.8  kl. 11
Vår guide läser sagor i Villa Elfviks grävlingsskog den första lördagen i månaden. Grävlingsskogen finns i övre hallen i Naturens hus där man kan klä ut sig till olika djur eller leka med handdockor. Språk finska.

Naturutflykter för familjen sommarsöndagar kl. 10.30–12.30
Sommarutflykter för hela familjen i juni–september i naturen kring Villa Elfvik. Utflykterna görs på barnens villkor. Start kl. 10.30 på gården framför Naturens hus. I Villa Elfviks keijukoulu -utflykter går det att delta också med barnvagn. Ta med matsäck och klä er efter vädret.

Ängstalko på Bredvikens naturskyddsområde lö 3.8 kl. 11-14
Kom med och arbeta föra att bevara naturens mångfald. Höet slås till största delen maskinellt på förhand och sätts på stör (snesas) på talko under lördagen. Deltagarna kan låna redskap av oss, men ska ta med egna handskar och arbetskläder. Soppa och kaffe serveras. På grund av serveringen vill vi ha anmälningar senast 1.8 till Naturens hus Villa Elfvik, tfn 09 8165 4400. Hela familjen är välkommen!


Mer program hittas HÄR.
Vi var inte dom enda besökarna.

I övre våningen fick barnen leka med mjukisar, rita, läsa och det fanns djur-utklädningskläder.

Åt glass i nedre våningen och läste böcker. Det finns kaffe/te, glass och lite annat smått. Man måste ha kontanter. Såg ingen personal, så vi lämnade pengar på bordet.

Stället är gjort för barn och det finns en hel del interaktiva grejor. Här lyssnar pojkarna på fågelljud.

Det finns uppstoppade fåglar och lådor att titta in i med tex. fjärilar och djuravföring (det bästa enligt Adam 3år). Mikroskop fick man också bekanta sig med.

Till nästa begav vi oss vidare för att söka reda på kossorna.

Där ligger dom.
Fågelskådnings tornet.

tisdag 23 juli 2013

Olipa kerran

Denhär serien min man ibland talar om är helt obekant från min barndom. Vet inte om det beror på att den inte finns på svenska? inte visats på svenska i Finland? eller pga att vi inte hade tv förrän jag var 12år?

Antony har en massa frågor som går över mitt kunnande... så denhär serien är perfekt för det! Köpte Olipa kerran ihminen som innehåller 6st dvd:n med 26 delar om tex. Maailman synty, Neanderthalin ihminen, Ensimmäiset maailmanvallat, Rooman rauha, Vikingit, Marco Polon matkat, Italian renesanssi, Espanjan kultainen vuosisata, Pietari Suuren aika, Amerikka, Ranskan vallankumous och många fler.

Och det bästa är att den är K3 och Adam sitter också begaistrad och stirrar med munnen uppe.


måndag 22 juli 2013

Förtjusning

Var på tumis med Antony en stund ikväll. Njöt av att kunna ge all fokus åt ett barn och vi konstaterade båda att vi haft det kiva. Som Antony sa "nu kom ingen och störa eller säga mamma, mamma, mamma". Vi hade en lång bra ostörd diskussion och spelade kort för första gången (egen version av Svälta räv).

Vi skulle se på vårt bröllops fotoalbum från 2006 och Antony 5år sa att han då var i min mage. Nja, det var han ju inte, så vi talade lite mer om den saken. "Tänk att dina barn sen kommer från dig", sa jag sen. "Men, jag vet int ännu vem som ska vara mamman", svarade han. Och så berättade han att en flicka på dagis sagt att hon vill gifta sig med honom.

Flickor blir ju vad jag vet tidigare mogna och är definitivt så mycket tidigare med förtjusningar. Under det senaste året har Antony ibland fått hem teckningar av flickorna på dagis - rullade med fina band runt. Jag märker att han inte över huvudtaget är smickrad på ett förtjust vis utan bara typ "wow, en så fin teckning". Ger man tidigare orden och förklaringarna förtjusning/ kär till flickor? Handlar "flick dvd:n" mer om sådana teman? Jag vet inte. Jag har inte ännu använt eller förklarat orden åt Antony. Har inte märkt att han ännu skulle skilja på könen i den bemärkelsen. Han är tillsvidare förtjust i barn han leker bra med - oberoende av könet. Borde man nu sen då förklara om förtjusning till barnet? Eller räcker det att man gör det sen då barnet är förtjust?

Hagalund

Hängde med dubbelkusinen och kidsen i Hagalund idag. Fast jag inte har bildbevis, så var pojkarna faktist och simma i simhallens kahluuallas (det var molnigt och blåste 10m/s). Varefter vi såklart for till Mini Tapiola och cykla. Och så blev det kaotisk lunch och kaotiska reabutiks besök.
KappAhl i Hagalund ska sluta, så allt (både rea och vanliga priser) är till halva priset. Ganska tomt börjar det nog redan vara, men har tex. köpt farkkun till barnen där. Och tex. regnkläder för barn finns det ännu kvar av.
Adam hade igår på lande fått en sticka i foten, som jag trots försök inte fick bort med ögonbryns pinsett eller nål. Och dessutom inte hade desinfieringsmedel, då medicinlådan nu är på lande. Så i Hagalund passade vi på att gå till Pikku Jätti utan tidsbeställning - och sjuksköterskan tog ut den för 14€. Antony var nästan mer uppskärrad än Adam, men det lättade han genom att rita händelsen i bild.

söndag 21 juli 2013

En mammas fashionshoot

Här fotar jag mina fynd från Toinen kierros -loppisen. Shorts, kjol och toppi - mitt i min vardag.

Vinbär

Här är dom igen, massor av dom. Vad sku man kunna göra?

Besök

Hade våra stadsgrannar på besök på lande. Brorzan hade lagat jättesåpbubblor själv, hallonen var mogna, småttingarna trivdes i trädgårdslandet och stranden lockade.

fredag 19 juli 2013

Toinen kierros -loppis

En ny loppis is in town i centrum av Hagalund. Toinen kierros ligger bredvid Etola och liknar Akseli i Mankkans. Stor lekhörna är ett stort plus. Just nu är den ganska tom, men den kommer garanterat att bli en guldgruva på hösten. Hemsida HÄR.
Hittade där idag shorts, kjol och två övredelar till mig.

Ingen vidare bra turistguide här

På busshållplatsen i Hagalund stod en 20+ japansk flicka med sin 50+ mamma i regnet. Dom frågade mig om jag vet var Angry Birds huvudkontoret är? -Nej, tyvärr. Vet jag var det finns en sjö här nära? -Nej, tyvärr vet jag bara havet här brevid. Vet jag var Kimi Räikkönen bor? -Nej, tyvärr. Hmm, sa dom, och berättade att dom söker Kimi Räikkönens hem som borde finnas vid en sjö och på andra sidan ska Angry Birds kontoret ligga... Drumsö? Westend? Läser Seiska helt för sällan...

torsdag 18 juli 2013

Tall Ships Race

Min pappa ville som båtälskare ta pojkarna till stan och se på båtarna. Kommer ihåg att jag i lågstadieålder varit ute på Porkkala fjärd och sett skeppen. Har aldrig vetat hurudant spektakel det är på stan. Det fanns två scener med uppträdande artister, en massa mat-, glass- och krääsästånd och faktist en massa människor. Då jag gick till Granit, till Bulevardens andra ända, var trottoarerna stockade med folk. Vi såg ett fint sjörövarskepp och fick gå ombord på det största skeppet, från Ryssland.
pressfoto

Granit

Sprang in på Granit medan pojkarna var med farzan och se på Tall Ships Race.

Playdate

Idag var det dags för sista playdaten för Annas och mina barn innan dom åker tillbaka till Malaysien. Galet att tänka att mina pojkar antagligen är 6 och 4år nästa gång dom alla ses.
Det var skönt som alltid att ha barnen lekandes i övre våningen utan konflikter eller problem (utom E som klättrade upp i våningssängen och inte kom ner), medan vi mammor satt nere i lugn och ro. Dagen innehöll egna hamburgare (med lök i biffen som bara ett barn åt...), skattjakt, sjörövare, Mumindans och nagellackande av små härliga bulliga fötter och händer.