onsdag 30 september 2015

Glam Glow Thirstymud Hydrating mask

Nå, denhär förpackningen är ju så härlig att man kan inte annat än tycka om. Vem gillar inte hälsningen "Hello sexy" av sin ansiktsmask? Denhär produkten har sluppit på mången lista på anti-ageing vinnare (tex. HÄR), inte för att den skulle vara anti-ageing i sig själv, utan för att den fuktar så bra. Den passar alltså alla åldrars torr hy.
 
 
Det bästa med denhär, för lata mig, är att man kan lämna på den över natten. Man behöver inte sätta mycket av produkten, för den är så riklig att ett tunnt lager räcker. Jag försöker komma ihåg masken en gång i veckan. På morgonen tycker jag hyn känns mjuk, speciellt min panna.
 
 
Den är dyr (men riklig) och kostar ca 50€ - MEN MEN MEN bongade den nu på Sokos med S-etukortti för 39,90€ HÄR.
 
"Direkt återfuktande som verkar på djupet och ger ett långvarigt resultat. Innehåller de nyaste, mest avancerade och extremt fuktighetsbevarande teknologierna."
 

"Varför finns det flyktingar?" för barn

Mannens kusin, superjournalisten Jessica Stolzmann, förklarar bra och visar på kartan för barn varför det finns flyktingar HÄR.

http://arenan.yle.fi/1-3051911?autoplay=true


måndag 28 september 2015

Syskonkräftis

...hos farzan. På programmet var också Olympiad och orientering. Till vår släkts Olympiad-traditioner hör tex. stenkastning, hängning och balans. Orienteringen var ganska kort, men ska utvecklas till nästa år. Kan man göra egen orienteringsbana så den fås till flere telefoner/ flera lag? Tips?


lördag 26 september 2015

Riga

Förra veckoslutet var jag i Riga med fem gamla arbetskompisar. Vädret var fint, staden vacker, sällskapet toppen och Riga-skumppan god. Favoritdrinkarna var Mojito, Bloody Mary och Apple Pie och favoritbiisin Roope Salminen "Madafakin darra". Förutom terasserna såg vi nog lite av gamla stan, som tex. bron där förälskade par sätter fast lås.
 
 


måndag 14 september 2015

Mammakräftis

Härliga mammagänget med fjorton mammor har redan varit vänner sen barnen var små och träffats regelbundet utan barn i över fyra år. I fyra år har vi byggt upp ett förtroende och stöd för varandra och delat mycket skratt och glädje samt svåra saker genom åren. Dethär är en grupp vänner där var och en fått stöd i moderskapets berg- och dal bana och vi har alltid öppet talat om hur det kännts. Man märker att barnen är äldre och våra samtalsämnen nu mer och mer berör annat än barn, som tex. hur man själv mår/ orkar och vad man själv vill här i livet. Nu på sistone har det dessutom talats mycket om parförhållandet och sexlivet - vilket ju alltid är uppiggande. På lördagen fick vi förutom sexsnack njuta av sol, ett vackert landeställe, mängder med mat, ont i magen av skratt, lite tårar, shaering och mycket snapsvisor. Tack att ni finns (hjärta).

torsdag 10 september 2015

lördag 5 september 2015

Baka med barn

Igår blev år 2015's bakning med barn avklarat. Nu kan jag lungt ta ett års paus på bakandet igen. Såg Nigella göra typ Rocky Road på tv och blev sugen plus att jag klippt ut ett enkelt recept från Pirkka tidningen.

Först blev det skrik om hur pojkarna egentligen helst velat ha laku till leffailta, med sen hjälpte dom nog lite till. Nigellas Rocky Road gick bra, men då den enorma satsen med 300g choko och en massa smör var färdig - vägrade pojkarna ens smaka. Omg, mer för oss vuxna.


Sen var det dags för det super enkla och nya sättet att göra chokokaka - i en kaffekopp mikron. Sounds like my kind of bakeing. Degen gick ju lätt att laga, men vi tänkte bränna upp huset efter det. Efter 1 minut i mikron ryker det ut tjock rök ur mikrons alla vrån. Det blev en svart hård klimp i kaffekoppen och en mikro som luktar brännt. Är man inte född till att baka, så är man det inte.

fredag 4 september 2015

Riga - tips anyone?

Vi är på väg på flickveckoslut till Riga med gamla arbetskompisar. Har nån tips på restauranger, spa, shopping - vad ska man se och göra i Riga?

Det jag googlat fram hittils är:

Loppisfynd

Tamaris klassiska högklackade svarta skor i läder för 1€ - det kallar jag ett fynd. Dessutom hittade vi grodfötter åt lillebror, vilket varit på köplistan hela sommaren.