tisdag 28 november 2017

Senaste trenden på eftis

”Mamma, aaaaaalla andra kan fingersticka utom jag”, sa 7-åringen. Nå, pysselmamman tar ju då fram youtube och kollar upp hur man gör - och hux flux så stickar han både med fyra och två fingrar. Vad stolt och nöjd han var över sina korvar och Lily fick sig ett halsband.


måndag 27 november 2017

Ugnsbatat med svarta bönor, feta och koriandersås

52weeksofdeliciousness har gjort det igen, nämligen ett super gott recept som kommer att komma till användning även i fortsättningen. Min man, som är en äkta köttätare, komplimerade maten flera gånger. Maten passar till vardags, fast den tar en tid at bli färdig, så är den enkel att laga. Men den är också snygg, imponerande och super god på bjudning. Hennes recept och fina foton hittas HÄR. Denhär mängden räckte till två dagar för oss två som lätt middag.

  • batat x 2
  • svarta bönor x 1 tetrapak
  • fetaost x 1 paket
  • kryddor: salt, peppar & timjam
  • koriander x 1 kruka
  • turkisk yoghurt x 2dl
  • lime
  • vitlök x 2 klyftor
  • kryddor: peppar

Tvätta bataterna och sätt dom i ugnen på 200c i ca 40 min (tills dom är mjuka). Skölj under tiden bönorna och blanda i timjam, salt och peppar. Gör såsen  genom att mixa ingredienserna med stavmixer. Skär bataterna i två delar och mosa/riv dom lite med en gaffel. Lägg på bönorna och fetan och sätt tillbaka i ugnen tills fetan fått lite färg, typ 10-15 min.


söndag 26 november 2017

Selfmade jobblillajul

På fb får man följa med hur bekanta går på den ena mer spektakulära lillajulsfesten än den andra med kända artister, fantastisk traktering och fabulösa lokaler. Inom social- och hälsovården är våra lillajular selfmade - but I wouldn’t want it any other way. 

På fredagen firade vi vår lillajul som var absolut fabulös. Det är ju sååå roligt att planera och verställa själv. Vi hade räknat ut en budget och planerat biljettpriset enligt det. Med pengarna dekorerade vi arbetsplatsen med temat Suomi100. Två av oss stod och skakade hand med gästerna vid en röd matta, presidenternas bilder var printade med guldramar, vi hämtade hemifrån ljusslingor, flaggor, borddukar mm för stämningen, blåbärsris, en- och tallgrenar från skogen, hängde upp ballonger och vimplar och allt var i blått och vitt. Tre arbertkompisar spelade violin samt piano och vi hade en Finland frågesport med kahoot. Maten var självlagad och kakan var finlands flagga. Det bjöds på skumppa, vin och självlagad salmiak pirtu. Efter maten ordnades disco med fart. Allt detta för 15€/pers. Men det bästa var nog gästernas förvåning och hur imponerade dom var och hur fin stämning alla skapade tillsammans.

torsdag 9 november 2017

Två år sen diagnosen

Har skrivit en uppdatering HÄR, om måendet två år senare. Fortfarande känns det overkligt och galet att det skett.




onsdag 8 november 2017

H&M conscious natuskosmetik

Köpte igen min favorit torrshampo från h&m och passade samtidigt på att köpa två nya conscious produkter med Ecocert certifikat; shampo 10€ och dödö 6€. Shampon Nurturing shampoo doftar gott och tycker den är jätte bra. Den skummar bra och är lätt att sprida ut. Också dödön Gentle deodorant funkar bra, men tycker om lite doft och denhär är doftlös. 




tisdag 7 november 2017

Lavera -50%

Stockmann har i Hagalund en del produkter på -50% rabatt. Hittade några fynd där. Det fanns nästan tio olika Lavera produkter samt en hel del vitaminer och kosttillägg.