tisdag 23 juni 2020

Bikarbonat paste

Följ ecotipset på instagram HÄR, den är sååå bra! Där finns ”recept” på ett fönsterputs med ettika och vatten, som tar bort fläckar och tvättar allt från terassmöbler i trä och plast till flaggstångar och fönster. Det andra populära ”receptet” är bikarbonat smet, med bikarbonat och vatten som jag testade på barnskor och som funkade bättre än taikasieni.
torsdag 11 juni 2020

Foundation med spf

Nuförtiden finns det ett ganska stort urval inom naturkosmetiken, på foundations med spf. Många har t.o.m. spf 20 och 30. Domhär har jag i andvändning just nu.


Med Algamaris  (22€, 50ml) har utmaningen varit färgnyansen, varav den ena är för mörk (teinte doree) och den andra för ljus (teinte ivoire). Perfekt nyans för mig fås av en blandning. Konsistensen är helt som en foundation, inte alls ”solkrämig”.

Bottega Verdes BB (24€, 25ml) med spf 30 har en bra färgnyans om du redan lite fått färg eller andvänt brun-utan-sol. Också denhär konsistensen är helt som vilken som helst BB-foundation.

Ljusa, mörka Algamaris & Bottega Verde

Foundations med lägre spf, som 10 eller 15, finns det också många av. Dom är kanske främst meningen till vinterbruk, men kan också funka på sommaren för vissa eller om man t.ex. har hatt eller vistas ute korta stunder.

Bottega Verdes Skin voile (27€, 25ml) använder jag som fest-foundation; den täcker, håller och har bra färgnyans. Den har som plus spf 15. Bottega Verdes gamla BB var jätte mörk i färgen och gick att använda bara på semestern, den nya upptill, med spf 30, är så mycket bättre. Madaras City CC (30€, 40ml) med spf 15 har jag aldrig riktigt blivit du med. Färgen påminner om Jacky makupala och är lite grå, och doften är exakt som Jacky makupala. Avrils BB (13€, 30ml) tycker jag mycket om; nog lite väl ljus nyans för sommar, men bra konsistens och slutresultat, rekommenderar den - men den har endast spf 10.En annan foundation med hög spf, eller färgad solkräm som dom skriver, som jag ännu gärna skulle testa är Cattiers spf 50 (26€, 40ml). Har nån av er testat domhär, Cattier eller nån annan bra?