tisdag 29 januari 2013

Anslagstavla

Dethär sku kunna funka i vårt kök där vi har en svart vägg.
"Ett armeringsnät fungerar som anslagstavla med hjälp av klädnypor, pappersklämmor och krokar. Här samlar vi dekorativa inspirationsbilder, materialprover och bra-att-ha-saker till en moodboard som enkelt ändrar skepnad efter humör och säsong." Hitta hem -bloggen

måndag 28 januari 2013

Kosmetik

Var idag på stan och passade på att köpa kosmetik jag behövde.
Nattkräm: har varit så nöjd med 7in one Olay dagkrämen att jag köpte nattkrämen. Dessutom känndes den super skön. Använde dagkrämen spf 17 som solkräm i ansiktet i Thailand.

Bodylotion med lite brun-utan-sol i sig, för att upptätthålla färgen. Har inte varit förtjust i Dove, så det fick bli Garnier. Lumene har också, men den är dubbelt så dyr. Dermosil har förresten varit bra, men det beställer jag med arbetskompisar.

Lumenes pikakaunistaja fanns på Sokos två för ens pris! så dom bara måste jag köpa (24,90€).

L'oreals ögonmakeupremover bytte jag i kassan till hälften billigare Ziaja, två för 3,70€.

Mörkrött L'oreal läppstift no. 375 för 6,70€. Kanske ändå är för rött för mig...

Vattenfast Gosh kajal har jag använt i flera år. Går bra att använda innanför fransarna. Bytte nu svart till Hypnotic grey (9,90€).

Vingar

...är nästan lika bra som dödskallar. KappAhl har nu en massa vingar OCH dödsskallar, så kom hem med några nya övredelar.

Denhär kan man ha både fram och bak tänkte jag.

Igår kväll

Återseende

Pojkarna har väntat så på att träffa dom bästa småkusinerna. Dom stora kan redan spela tv-spel. Och dom små blir glada av Bärtil.

söndag 27 januari 2013

Wc-pappersrullar

Allt hittar man på Pinterest. Tyckte dethär verkar roligt och lätt.Vet inte vart jag skulle placera väggkonsten, men tipset på blomman på paket är kanske användbar. Kanske med lite washi tejp på.

HÄR
...och HÄR

...och HÄR.
how to HÄRPeter Pan

Köpte dvd:n på loppis och detta är nya hitten i huset. Visste inte att den var K3, så vi har inte sett den tidigare. Länge har det lekts sjörövare, men lekarna fick nu ny fart igen.
Tingeling, min favorit Disneyfigur.

 
Inredningside (sisustustarra).

coolt.

 


Lördagfredag 25 januari 2013

Hemmafredag

Pojkarna njuter av snön och vill ut och skrinna, skida och bygga snökoja. Idag fick Antony skida på gården (efter att vi hela familjen varit i pyamas till klockan 16).Adam leker i månskenet.Gjorde fynd på Akseli kirppis bla en Esprit blazer jag lät bli att köpa i butiken förra våren för jag tyckte den var för dyr - men 7,50€ tyckte jag var helt okej pris.


Mannen var också hemma idag då han haft stegring igen, och inte ännu blivit frisk fastän antibiotikan från Kuala Lumpur. I testerna hos läkaren i Finland hittades inget, men lösa magen och stegringen fortsätter.

 

Bekännelser

Njaaaaa, kan nu här medge att vi planerade få bort tutten och blöjorna under resan (Adam 2,5år). Berättade tom stolt vår plan på dagis' kasvatuskeskustelu tidigade i höst. Tänkte att då det på resan finns så mycket nytt, så går det ju lätt och obemärkt.

MEN väl framme talade vi inte ens om det en enda gång med mannen. Båda konstaterade tyst för sig själva att det viktigaste är att ha lung och ro på alla sätt. Dessutom ville jag sen ändå ha tutten för alla flygresor, då den tröstar och lättar på trycket i öronen.

En annan sak som många frågat är vad pojkarna tyckte om thailändsk mat. Där gick vi också in för att prioritera lugn och ro i huset och beställde alltid nåt vi visste att dom skulle äta. Vilket var franskis, pizza eller spagetti - och inte ens det dög varje gång, barnen äter så dåligt på resor. På Mäccen åt vi två gånger och Burger King två gånger. På morgnarna åt vi alla gröt, för att känna oss hälsosamma på nåt sätt...
 
 
Själv åt jag prawns in garlic & pepper + fried rice i en månad i Thailand och i Kuala Lumpur mest sushi i två veckor - nam!


onsdag 23 januari 2013

Snö och Reissumies

Barnen lever så i nuet att dom inte alls pratar om resan om man inte frågar. Dom vill gå ut i snön och talar om det. Märker att allt dom upplevt sen 10.12 nog lever nånstans i huvuder och kommer fram i lekar, som tex. att Stigorna är vattenskotrar och åker i stora vågor och då dom leker med bilar är bilarna ofta taxin. Ska försöka hinna se på foton tillsammans under veckoslutet och då få höra lite vad dom tänker och kommenterar.


Vardagen är annors tillbaka och vi är båda på jobb. Vi har sån tur att våra föräldrar har delat upp turer och sköter pojkarna på dagarna hela januari, så dagiskostnaden bara är 50% och pojkarna kommer lungt och långsamt tillbaka till vardagen.

måndag 21 januari 2013

Två blev tre...

Såhär såg det ut då vi for. Fick låna en kappsäck av Annas då vi for från Kuala Lumpur. Till mitt försvar finns där mest kläder åt barnen och stora leksaker som lastbilar och Angry Birds mjukisar. Men fem par nya skor finns det för mig - uups...

Fabriken är igång

Kom HEM 7.30 på morgonen - och det var kolmörkt så man inte visste var det morgon eller kväll. Mannen duschade och for på jobb. Blev med pojkarna och packade upp allt medan dom fann alla gamla leksaker pånytt. Klockan 10 blev det lunch och dagssömn kl. 12 - så helt tokig är jetlagen inte ännu. Får se hur natten går - vaknar vi redan kl. 2 finsk tid som i natt?

Vardagsfabriken satte igång efter sex veckors ledighet - byka, planera och laga mat, diska och städa...

Visst är det fint och vackert också här i hemlandet!

Singapore - Finland

Flygresan gick jätte bra. Pojkarna somnade i loungen och vi fick dom sovande ända in i flyget kl. 23.50. Klockan 2 finsk tid vaknade vi (8 asiatisk tid).
Roligt på flygfältet.
Sovdjuren Pandulski och Mumin-dulski fick hälsa på stora pandan.

Singapore part II

Tog på morgonen tårögt farväl av Anna&Andreas familj. Vi har njutit så mycket av deras sällskap och gästfrihet hela högen. På sommaren ses vi igen "live", men hoppas på att igen kunna göra en Asienresa om ett år eller två.

SINGAPORE ZOO
Kom till Singapore 11-tiden på morgonen och tog taxin till Zoo, vilket tog ca 30min från flygfältet. Djurparken är ett av dom finaste i världen och speciellt var att det inte fanns burar. Krokodilerna simmade i en damm som man gick över på en bro, vallar användes på många ställen och tex. orangutangerna hölls nära sin bur fastän dom emellanåt svingade sig utanför. Där fanns otroligt många djur jag inte sett tidigare, speciellt afrikanska djur som tex. krokodiler, vita tigrar, giraffer, noshörningar, zebror, chimpanser mm.
 
Efter zoo tog vi oss till centrum till världens största pariserhjul på 165m höjd. Det tog ca 30min från zoo och samma sen till flygfältet. Vi var ca 10personer i en kapsel. Jag lider av höjdskräck, men for glatt in i flyern utan att tänka mer på det. Väl på väg uppåt märkte jag att jag bara kunde sitta på bänken i mitten, kunde inte svänga huvudet snabbt och hade huvudvärk av att kontrollera mig själv från skräcken. Bortsett från det var det ju otrolig utsikt. Det är säkert lika fint på dagen som på kvällen. Barnen tryckte sig mot glaset och for omkring - barn lider visst inte av akrofobi.
 
 
 
Singapore är jätte fint och rent - sydostasiens Monaco. Det är jätte grönt och tom vid sidan om motorvägarna är det designad grönska. Det finns inte byggnadsprojekt på hälft i betong med smutsiga traktorer och betongbilar - allt är färdigt och fint.