måndag 18 september 2017

Madara purifying foam cleanser

Min Mossa sminkborttagning tog slut (den var riktigt bra, 12€ HÄR) och ville testa nåt nytt. Köpte Madaras purifying foam på Socka för 19€.

Det lovas att Madaras rengöringsskum rengör ansiktet skonsamt på djupet utan att torka ut huden. Tar bort ögonmakeup och vattenfast mascara. Passar för normal till blandhy och 100% av ingredienserna är från naturligt ursprung.

Den är jätte bra och jag är nöjd. Skummet är super rikligt och en pump räcker till kvällstvätten - denhär kommer att räcka länge. Skummet glider bra på huden och man behöver inte skrubba, vilket är bra. Efter tvätten känns huden ren, men inte spännd eller torr. Min vattenfasta ögonsmink tar den bort relativt bra, men måste ibland hjälpa till med kokosolja. Rekommenderar varmt.

fredag 15 september 2017

Lax med blomkålsmos

Hittade DETHÄR receptet på blomkålsmos. Lagade med DENHÄR goda laxen, som jag satt i ugn denhär gången i 200c ca 15min. Blomkålsmosen var riktigt lyckad och gör den säkert igen.

  • Blomkål x 1
  • Smör x 100-300g (hade bara 100g, men receptet hade 300g!)
  • Salt & peppar

Dela blomkålen i buketter och lägg i en ugnsform med smöret klickat över. Stek i ugn 200c i 20-30min eller tills blomkålen fått färg/ är mjuk. (Skippade här kokande, som det stod i receptet.) Mosa med stavmixer (tillägg smör om det behövs). Salt + peppar.


Heidi Klum på Lidl

Nästa vecka kommer dom, nämligen topmodellens design för Lidl. Läderskor jätte billigt och i snygga modeller. Samt snygg leopard huppare och bomber jacka. Väntar på att få se och känna på dom live. Lite spökar det i mitt huvud att Lidl lovat att inom år 2020 inte mer använda kemikalier skadliga för människor - alltså eventuellt har endel varor ännu giftiga ämnen i sig. HÄR är en rapport om giftiga/skadliga kemikalier i barnkläder, och hur olika märken klarat sig - förstärker definitivt loppisköpandet för min del.






måndag 11 september 2017

Plastfri dricksflaska

Jag undviker plast och har bytt ut alla förvaringsburkar hemma till glas (ikeas HÄR). Också handväskans  plast vattenflaska är utbytt och har haft en Zigg (som jag tappade). Nu hittade jag en snyggare; Airam har en ny "termos" för kall eller varm dryck. Den är smal, lätt, plastfri och snygg. Finns tex. i Prisma för 10€.


söndag 10 september 2017

Kräftis och olympiad

Så var det igen dags för den årliga olympiaden hos min pappa. Eftersom vädret var halvt regnigt valde vi dom tre viktigaste sporterna; stenkastning, balans och hängning. Det är roligt hur barnen redan börjar vara lika bra och bättre än vi vuxna. Nästa år behövs det inte mera finnas barn- och vuxenklass skillt.


fredag 8 september 2017

Fredags gott

Medan dom andra i familen åt godis medan vi såg på Rogue One, blandade jag ihop denhär sockerfria delikatessen.

  • Naturell yoghurt
  • Vispad vispgrädde x några msk
  • Banan
  • Mandelsmör eller jordnötssmör
  • Råchoklad nibs
  • Lite salt

Lidl fynd

Denhär blev jag genast förtjudt i, för 15€. Ibland kan man nog göra så bra fynd på Lidl, och också tex. Prisma. Snart kommer Heidi Klums Lidl läderrock.


lördag 2 september 2017

Kantarell-parmesan toast

Även jag "hamnade" laga lite kantarellsås, eftersom jag såg kantareller i skogen på lande, och det ju i Finland är ett brott att låta bli att plocka dom. Nå, det blev nog helt gott faktiskt. Fick ett bra tips att steka svamparna i smör - länge. Så länge att dom blir mer åt det torra än slemmiga hållet. Gjorde det och tillsatte sen lök, grädde, peppar&salt + parmesan. Allt som har tillräcligt med parmesan måste ju bli gott, vilket det blev. Åt såsen på vetemjölsfritt rågbröd.

fredag 1 september 2017

Luomu priser

I Alepa kostade luomu kiwi 5,17€/kg. Vilket var billigare än besprutad för 7,78€/kg. Fint att luomu-priserna går ner. Ju mer efterfrågan det finns, desto mer sjunker priset. Ofta tänker jag så om luomu är mycket dyrare. Men ibland kan det t.o.m. vara såhär.