onsdag 31 januari 2018

Juice Beauty CC

Äntligen var mina vardags foundation tuber hemma slut, så jag fick köpa Juice Beautys CC-kräm. Har läst om den och kollat på den på nätet, men har inte velat köpa "fel" färg via nätet  utan att testa, då den ändå kostar 49€. Därför passade jag på att gå in till den enda butik i Finland som säljer märket; Naturelles lilla butik på Bulevarden, då jag var på stan. Valde färgen Desert glow.

Jag har läst om Juice Beauty (från San Fransisco 2005) tex. på Katja Kokkos blogg "Aika mieletön glow, sanon minä!" och Gwyneth Paltrow gör samarbete med dom och är deras modell - vilket inte är helt fel. Men det jag mest eftertraktat är att CC:n har spf 30 solskydd.

Aiheeseen liittyvä kuva

En CC Cream (color correct) är återfuktande som en dagkräm, innehåller solskydd, och har samtidigt en makeup-effekt - en färgad dagkräm som jämnar ut hudtonen. Juice Beautys CC finns i flera olika nyanser, och eftersom täckningen inte är 100% är det ändå inte supernoga att nyansen ska matcha perfekt. Tuben har en smal pip i metall som gör att man inte slösar i onödan på den dyra krämen. Tuben är stor (50ml) och riklig. Den är ganska fast i konsistensen och går bra direkt in i huden, blir inte och "rulla" som vissa foundations. Många skriver att dom tycker den doftar härligt, medan jag lite avvaktar doften. Jag skulle önska en gnutta mer täckning iallafall, vill känna mig "sminkad" till jobbet - men den passar perfekt för mer glow/lyster och jämnare hudton.

EDIT 3.2.18 Juicy Beauty finns nu på Stockmann, åtminstone i Hfors och Hagalnd.
måndag 29 januari 2018

Mineral saltstens dödö

Mineral saltsten, kristallsten, Thai kristall - kärt barn har många namn. Nu har jag använt denhär dödön av mineral saltsten i några månader och är fortfarande överraskad typ varje dag över att den kan vara så bra. I början googlade jag febrilt efter att det måste vara nåt ohälsosamt med den, då den är så bra, men har inte hittat nåt. Jag tycker det är jätte konstigt att det inte skrivs mer om hur bra saltstenar är!

Kollade innan jul igenom min mans vita t-skjortor och blev shockad av att dom aaaalla var gula i armhålorna. Vad i helsike är det för dödö som förstör kläderna? Jo, Hugo Boss etc. Så även han testade saltstenen och har nu övergått till den - så den funkar tom på män! En recension av en man kan läsas HÄR.

Det är fråga om en torr saltsten, formad som på bilden under. Det finns många olika märken och dödön hittas åtminsone i Ruohonjuuri, Life och Luontaistuntijat, samt på nätet från hyvinvoinnin tavaratalo. Den är super dryg och kommer att räcka länge (kanske 1-2 dödön i året!) - vilket ju är jätte ekologiskt och ekonomiskt.


ANVÄNDNING
Saltstenen används så, att stenens ända fuktas lätt och rullas sen på i armhålan - precis som andra deodoranter. Det känns som om det inte blir nåt där, den klibbar inte, färgar inte, klottar inte, täpper inte porer och luktar inte. Jag brukar gnugga ganska noga och se till att hela området täcks, eftersom man inte ser hur mycket det kommer och vart det kommer. Mineralstenen lämnar dock efter sig en saltyta på huden. Efter användningen sköljer man ändan och torkar den.

Deodoranten kan användas var som helst på kroppen där lukt kan uppstå, tex. också fötter..

För barn (ja, vår 9-åring luktar redan svett) tycker jag att den är för invecklad, och tänker introducera tex. h&m's naturliga dödö då det inte mer räcker med att aktivt byta skjorta.

"Kristallideodorantin teho perustuu sen antibakteerisuuteen: se tappaa hien bakteerikannan, jolloin hiki ei haise." Ruohonjuurimåndag 15 januari 2018

Mördarens apa

Barnpjäsen Mördarens apa spelar nu i Helsingfors på Viirus på svenska HÄR och fr.o.m februari på finska Merten gorilla på Unga Teatern i Esbo HÄR. Där kan ni se min duktiga dubbelkusin Daniela Fogelholm skådespela en jätte fin roll. Åldersgränsen är 7år. Den är inte skrämmande, men ett yngre barn hänger nog inte med (längd 2h). Rekommenderar pjäsen varmt och den är rolig även för vuxna.

torsdag 4 januari 2018

Vintersemester på solkusten

Det kanske inte är så populärt att åka till Spanien på vintern, men jag kan nog varmt rekommendera det. Vi har varit på Gran Canaria på kanarieöarna typ dom senaste 10åren och ville ha en förändring. Först funderade vi på andra kanarieöar som tex. Lanzarote som rekommenderars till oss med mycket spännande saker att se och Teneriffa med vulkanen och Star Wars filmställen. Men då våra kompisar föreslog deras föräldrars hus i Calahonda, så konstaterade vi att fastän det är typ 10c varmare på kanarieöarna, så är där ju sällan på jullovet ändå så varmt att barnen skulle simma (i uppvärmda bassänger) eller att man skulle slippa gå i huppare - så vi tyckte det lät som en bra och ny idé.

Under 10 dagar stornjöt pojkarna i sällskap av två andra fotbollsgalna pojkar och andra lekar, tricks och pranks. Vi mammor njöt av sällskap, värme (10-20c), sol, promenader och av nöjda barn medan papporna ännu till njöt av golf. Vår familj gjorde en tre dagars resa mitt under veckan och besökte otroliga Ronda och spännande Gibraltar. Vi spenderde också en dag i Puerto Banus, som pojkarna uppskattade då där finns superdupermega lyxbåtar och -bilar. På solkusten finns många fina historiska ställen att se, så det lönar sig att hyra bil.

Då pojkarna såg havet sparkade dom spontant av skorna och 
började springa under glada skratt och rop.
Galet OMG-skrikande uppstod då pojkarna såg en Ferrari i Puerto Banus.
Även stranden var fin i Puerto Banus och en del av havet var turkost.RONDA
Hotellet Catalonia i Ronda var super fint och lyxigt och det var promenadväg till alla ställen.
Spaniens äldsta tjurfärtningsarena sågs fint från hotellets restaurang.
Staden ligger högt uppe i bergen, och Rondas gamla och nya del förenas med en 120m hög bro.
Utsikten från Rondas utkanter var breathtakeing, fastän det duggade. 
En klar dag må det vara otroligt vackert.GIBRALTAR
...och så besökte vi Storbritannien...
Spännande med Afrikas silhouett i bakgrunden.
#monkeyselfie