torsdag 29 mars 2018

Babylena kinder

Nu har jag i några veckor använt tre nya produkter. Vet inte vilken av dom det är fråga om, eller är det dom alla - men mitt ansikte är sååå lent som det aldrig varit. Det är en så stor skillnad att jag nästan blivit skrämd och har t.o.m. googlat "produktens namn + cancer", men det kom nog inte upp nåt. Fast produkterna är naturkosmetik, så visst finns det ju gifter och ohälsosamma ämnen i naturen också. Främst funderar jag på hyaluronsyra, som är en naturprodukt, men kan den månne ändå vara ohälsosam? Eller kan nåt som inte är ohälsosamt eller har negativa bieffekter faktist vara såhär bra och effektivt?

Mina tre nya produkter är alltså härliga och effektiva och det är fråga om;
 1. Novexperts Booster Serum. Som jag skrivit om HÄR, gör hyn super len.
 2. Ansiktsvatten. Som jag aldrig använt eller fattat idéen med, men som flera på Luonnonkaunis mässan sa att man absolut ska använda pga det balanserar hudens pH och är återfuktande.
 3. Konjac svamp. Länge har jag haft på agendan att testa denna trendiga produkt, men det blev av först nu på Luonnonkaunis mässan, då konsulenten kunde visa exakt hur man ska göra. Skriver ett inlägg om det till nästa (nu HÄR), men basically så använder du den till rengöring och samtidigt avlägsnar den döda hudceller samt är rik på vitaminer. Även denhär gör kinderna super lena.
Nu borde jag bara testa produkterna skillt för sig för att få koll på vilken som är mest effektiv. Serumet är dyrt, så då det tar slut är jag säkert utan en tid och får då veta dess verkan. Tror dock att definitivt svampen och kanske t.o.m. ansiktsvattnet också bidrar. Rekommenderar att testa dessa.

Har du testat nån av dom här produkterna?
Har du använt ansiktsvatten? Har du ett favoritmärke?söndag 25 mars 2018

Hurudan bloggare är jag?

Såg en frågenkät cirkulera på finska bloggar. Jag har inte tidigare gjort en sånhär "intervju", men tyckte här var helt bra frågor som fick mig att fundera på mitt bloggande. Förkortade dock frågorna från 20 till 10 stycken.

 1. Vad fick dig att börja blogga? 
Jag har alltid älskat att dokumentera och fotografera - sen jag fick en egen kamera då jag var 10år. Jag är den från klassen som alltid hade kamera på lägerskolor, discon och fester. Älskar det kreativa med bild, text och layout och gjorde flera pappers fotoalbum per år i ungdomens dagar.

År 1999 gick jag en html-kurs, lärde mig koda och fick en denhär www-adressen till födispresent. Då började jag min www-sida - på tiden då det inte ännu fanns verktyg som bloggar. Jag älskade kodandet och bildhantering och gjorde www-sidor även åt små företag både som freelance och jobbade år 2004 fulltid avlönad som webdesigner. HÄR finns lite av det jag gjort en gång i tiden (dock uppdaterat senast 2005... och dom flesta sidor finns inte mer eller har under årens lopp redan förnyats av nån annan...).

År 2012 hittade jag Anne Hietanens och Housewifens bloggar som jag började läsa och blev förtjust i blogguppsättningen och layouten jämfört med en www-sida.


 2. Hur länge har du bloggat? 
Fotoalbumen blev till www-sida år 2000 och www-sidan blev till blogg år 2012. Min första bloggtext finns HÄR. Saknar lite kodandet, men har nog ännu nytta av det i bloggandet.


 3. Beskriv din blogg/ teman?
Jag har alltid bloggat om skönhet/smink, kläder/mode, inredning och lite mat. Dom första åren bloggade jag också en hel del om barnen som var små och dokumenterade vad vi gjorde. Då barnen växte ville jag inte mera sätta bilder på dom på nätet och efter cancern har sminken och maten fått ny fokus i.o.m. naturkosmetik, för att jag blivit vege och för att jag gjort stora förändringar i livet HÄR.


 4. Hur ofta uppdaterar du bloggen?
Har tidigare varit mer aktiv, men nuförtiden uppdaterar jag helt efter feelis vilket betyder att det ibland kan vara tyst i två veckor och sen komma inlägg tre dagar i streck.


 5. Vilken väljer du; text eller bild? 
Bild! Jag Har använt Photoshop i nästan 20år och älskar det kreativa med bilder, ljus, uppsättning/stageing osv. Nuförtiden behövs ju inte Photoshop längre eftersom vem som helst hur enkelt som helst kan filtrera bilder på sin telefon. Tycker om appen PS Express och även instagram har bra filter.


 6. Var får du inspiration till inläggen?
Ofta av uppköp jag gjort och som jag vill dela erfarenhet av. Samma gäller recept och nya maträtter jag testar och det känns roligt och kreativt att sen dela med mig i text och bild.


 7. Det bästa och sämsta med bloggandet? 
 • Att ta bilder och göra dom fina och till egen stil.
 • Att dela med mig erfarenheter om uppköp, produkter, kanske ibland t.o.m om livet.
 • Att surfa och ta reda på fakta och information till blogginlägg.
 • Att någon kommenterar ett inlägg - och jag får genom det nya idéer, information eller feedback!
 • Sämst är att ibland "skämmas" för bloggandet tex. bland folk som tycker att bloggare är narsister som vill ha uppmärksamhet och bekräftelse. Men med åren och genom livserfarenheter bryr jag mig mindre och mindre om vad andra tycker. 
 • Ibland har jag "stressat" över att jag inte skrivit på länge, men det gör jag nog ytterst sällan mera för jag har en mer easygoing attityd till det mesta nuförtiden.


 9. Har bloggen some-kanaler?
Instagram jonna.info HÄR började jag först på hösten 2017, men tycker bra om ig och märker att jag nuförtiden t.o.m. är mer aktiv där än på bloggen.


 10. Skulle du villa utveckla eller ändra din blogg? Isåfall hur? 
Inte egentligen, gör det mest av eget intresse - dethär är min hobby. Bloggen och ig är det enda kreativa jag gör nuförtiden och jag njuter av det. Visst skulle det vara underbart att få tex. kosmetikprodukter och kläder gratis hemskickade, men dom bloggare som får det jobbar nog med sina bloggar mer än jag skulle ha tid med.


Vad tycker DU om att läsa om på min blogg?

lördag 24 mars 2018

Beroendeframkallande banan-chokobollar

Inspirerad av DETHÄR videoreceptet gjorde jag en hääärlig hälsosammare version såhär:
 • frusen banan x minst 3st
 • kokosmjölk x högst ½ dl
 • mörk choklad x 2 dl
 • kokosolja x ½ dl
 • salta nötter
 • salt (extragott med flingsalt)GÖR SÅHÄR
Skär bananerna i skivor och lägg i frysen dagen innan! Jag har nuförtiden alltid frusna bananskivor i frysen för tex. nicecream.
 • lägg frusna bananskivorna i matberedaren tillsammans med kokosmjölken och
  laga till en inte för lös smet
 • sätt bakplåtspapper i en ugnsform och bred ut banansmeten där (typ 2-3cm tjock)
 • frys i minst 2h
 • hacka salta nötter till bitar (tex. i matberedare eller med hammare)
 • smält mörk choklad och kokosolja i mikron (ca 2min, blanda med 30sek mellanrum)
 • låt svalna och blanda sen i krossande salta nötter + flingsalt
 • ta ut banansmeten och skär den i passliga fyrkanter 
 • rulla bananbitarna i chokladsmeten och frys

tisdag 20 mars 2018

Camel coat

Det dyker just nu upp så mycket kamelfärgade jackor på instagram, att jag snart styr stegen mot nån större loppis, som tex UFF. Även kamelfärgade tröjor syns det mycket av. Kamelfärg är super snyggt med svart och vitt och också jeansblått.måndag 19 mars 2018

Ny taklampa

Det tog en tid, men fick till slut min man övertalad till lampan jag dräglat efter HÄR och HÄR. Lampan heter Florean och köptes från ellos (400€) HÄR.

Det visade sig vara super svårt att hitta rätt nyans och styrkas lampor - som dessutom är snygga eftersom dom syns. Eftersom lamporna är 9 stycken kan det lätt gå fel. Först köpte vi 9st från ikea, som visade sig vara helt för starka och vardagsrummet såg ut som en remonteringsplats. Efter det testade lampor från Clas Olson i tre etapper; första var för svaga, andra för gula och tredje var rätt nyans och styrka - men fula. Till slut hittades dom rätta på Bauhaus.söndag 18 mars 2018

Juicing

Har haft lite paus i mitt juicande (juicing vs smoothie HÄR). Köpte en för 99€ för 1,5år sen HÄR. Ett år juicade jag varje morgon, men blev sen trött på putsandet och nu försöker satsa på juice på veckosluten. Det är nog så gott och känns såååå renande och hälsosamt. Ska nog snart igen ta en daglig juicingfas - man behöver ju inte vara så ambitiös att man gör det dagligen forever. Jag sätter lite olivolja på bottnet av glaset, eftersom juicen sugs in i cellerna bättre tillsammans med oljan. Använder också frusna grejor ibland, som tex. spenat, brysselkål eller bönor, men till skillnad till en blender och smoothie, kan man inte sätta frusna grejor i juicern utan dom måste tinas upp en stund tex. i en tekopp med uppkokat vatten. Här är mina vanligaste recept: • morot x 2
 • äppel x 1
 • selleri x 1 stång
 • broccolistången
 • ingefära & kurkuma • äppel x 1
 • selleri x 2 stänger
 • en upptinad spenatfyrkant
 • tre upptinade brysselkål
 • broccolistången
 • ingefära & kurkuma

lördag 17 mars 2018

Luonnonkaunis 2018

Luonnonkaunis-messut hade inget svenskt översatt namn, men översätter fritt till Naturligt skön/vacker mässan. Mässan ordnas av Pro luonnonkosmetiikka ry, som ordnat mässan i flera år, detta år i Sörnäs på Flow-området. Inträdet var 5€ för vilket man får lyssna på föreläsningar och köpa naturkosmetik med stora rabtter. Tex. alla Lavera och Benecos -produkter var -40%. På mässan säljs endast äkta naturkosmetik med äkta certifikat.

Märken som hittas på mässan detta år är:
  Acorelle * Algamaris * Alorée * Anumati Naturals * Argital * Avril Organic * Beauty Garden * Benecos * Bio Happy * Boho Green make up * Choice Finland * Cultivator’s * Dabba * Dr. Hauschka * Eco by Sonya * Ecodenta * Ekopharma Helsinki * Esse probiotic skincare * Florame * Flow Cosmetics * Helixium by Skinature * Hurraw! * Karethic * Lavera * Margarita Eco * Marius Fabre * Mellis * NAFHA * Naturativ * Phyt’s * Terre d’OC * Unique Haircare * Valkoinen Lanka * YA Naturae * Zuii Organic
Vilken härlig mässa, som en god karamell att suga på - man bara gick omkring och njöt av härliga produkter. Jag shoppade alldeles för mycket och blev ologisk av allt ha-begär och köpte tex. tre stycken rouge (fast jag har två bra hemma...). Men alltid behövs lite olika nyanser och köpte för första gången kräm-rouge och ska definitivt skriva ett rouge-inlägg nåt tag.

Annat jag shoppade var favoritläppstiftet från Zuii HÄR, en vax-ögonbrynspenna från Zuii, en läppenna äääääntligen i perfekt nyans av Boho, brun-utan-sol och en mask från Lavera samt Lavendel-olja. Dessutom köpte jag för första gången en ”cognac-svamp” för ansiktstvätt, som jag senare kan skriva eftarenheter om, samt en beautyblender som kändes mycket lenare och mjukare än den ”äkta” jag har, båda från Skin Mood.

Saknade många märken, som tex Sante, Mossa & Madara, Inika, Kjaer Weis, rms, Juice Beauty osv och hoppas det kommer fler märken nästa år. 

torsdag 8 mars 2018

Novexpert Booster Serum

Köpte Novexpert Booster serum with hyaluronic acid (30ml) extempore igår från Ego på Iso Omenas lohkotut päivät. Dens vanliga pris var 51€, men nu kostade den 34€ och försäljaren berättade att det är Novexperts mest sålda produkt, det fuktar otroligt bra och kan användas både som kur eller konstant.

Novexpert är 100% naturlig hudvårdsserie från Frankrike (2008) utvecklad av läkare och experter som jobbat med Shiseido och Kanebo. Novexpert har EcoCert certifikat och produkterna är milda och passar alla hudtyper. 

Novexpert Boost serum sägs vara "antirynk utan sprutor". Det skrivs att den innehåller 480mg hyaluronsyra och flaskan kan jämföras med 20 hyaluronsyra injektioner. Visst är injektion en annan sak, men mängden hyaluronsyra i denhär flaskan skrivs vara högst i världen.Novexperts serum påminner mycket om inhemska
Supermoods One minute facelift -serum HÄR.


Själva serumet är genomskinligt och gelaktigt. Från pipettflaskan fås lätt 2-3 droppar som räcker till hela ansiktet, även ögonen. Serumet är lätt att applicera och suger genast i sig. Man ska inte sätta för mycket, eftersom det då kan bli lite klibbigt och svårt att sminka sig efter det. Jag satt dagkräm på, men det behöver man inte om hyn är oljig. Ett stort plus är att serumet kan även användas runt ögonen och det skrivs att hyaluronsyran tom kan hjälpa mot mörka ringar under ögonen. Doften är god och inte över huvudtaget örtig/doftlös/naturlig, vilket jag ibland stör mig på i naturkosmetik.

Produkten är jätte dryg, men eftersom den inte innehåller konserveringsmedel så håller den bara 6 månader så man får nog använda den varje dag för att få slut på den inom den tiden.

Fick babylena kinder på nolltid, kolla HÄR.

Du hittar Novexpert i Hehku, Sokos, Sokos Emotion, Ego, på Stockmann och i nätbutiker. 
söndag 4 mars 2018

Müesli

Har först myligen börjat göra egen müesli / granola. Det är hur enkelt som helst, men man kan bränna den lätt. Jag sätter varmluftsugnen på 180c och blandar i en stor skål:
 • Havregryn x 5dl
 • Rågflingor x 5dl
 • Solrosfrön x 2dl
 • Linfrö x 1dl
 • Sesamfrö x 1dl
 • Hampfrö x 1dl
Söndrar nötter i matberedaren:
 • Mandel x 1 dl
 • Cashew x 1dl
 • Valnötter x 1dl
Kokar i liten kastrull:
 • Vatten x 2dl
 • Olivolja x 4msk
 • Honung x 1/2dl
Blandar i nötterna och häller sedan över vätskan och blandar med händer eller salladsbestick. Häller allt på en ugnsplåt med höga kanter och papper på. Sätter klockan och ringa efter 7 minuter, tar ut och blandar om - repeterar dethär 7min x 4. 

Blandar i russin och torkade persikobitar.fredag 2 mars 2018

Lidl & Heidi Klum igen

Alltså jag borde ju bli en spokesperson för Lidl. Från Heidi Klums senaste Lidl kampanj #letswow köpte jag tex ett par (äkta läder!) leopard pumps. Denhär gången heter kampanjen #letsdenim och kläderna och skorna kommer till Lidl 15.3. Tex farkkun i 100% bomull, roliga collagen och silverskor (must have!). Leopardskorna är nämligen jätte bekväma och är därför extra intresserad av silverskorna.
Denhär veckan köpte jag i samband med matuppköp en puderrosa tröja i organic cotton för under 15€ - det kan man kalla ett fynd.