söndag 2 januari 2022

jonna.info 20år

År 2000 fick jag till födelsedag domainen www.jonna.info efter att ha gått en kodningskurs i html.


Dom första 11 åren var det en nätsida, gjord med html, css och photoshop. Den innehöll info och linkar om tex. resande, recept och inredning. Dessutom fanns där ett fotogalleri med foton från fester och resor, lite som ig idag. Dethär är den enda bilden jag har av nätsidan 

- vissa av er kanske tom kommer ihåg den?


År 2012 ändrade jag nätsidan till bloggformat. Nuförtiden kodar jag inte värst mycket, men jag njuter nog ännu av skrivandet, fotandet, editerandet och planerandet av helheten och postande, samt rekommenderande av grejor, kanske inspirerande någon - eller influerande som det nuförtiden heter. Jag skriver mest om naturkosmetik, vege recept, resande, inredning och ibland privata roliga stunder.
Eftersom det finns mycket nya läsare, kan jag presentera mig kort. Jag är 45+, gift och har två pojkar f.2008 och 2010. Jag bor i Finland i huvudstadsregionen och har jobbat som socialarbetare inom psykiatrin i över 15år. Gillar mitt jobb; att jobba med människor, hjälpa människor och fungera som en specialist för teamet och nätverket och som en coach och sparrare för patienten. 


Jag har vid sidan om jobbet tidigare gjort en hel del nätsidor och annat visuellt material som freelance. På min uråldrade (have mercy) sida www.jonnadesign.net finns en del av vad jag gjort. Älskade allt med webdesign från planerande av struktur till design och kodande. Jag har nu, iom ett projekt på jobbet, hela året fått jobba med dethär igen - och njuter för fullt.


En sak som format bloggen en hel del är cancern jag gick igenom (år 2015-16). Eftersom jag bäst processerar genom skrivande och dokumenterande, skrev jag en blogg genom sjukdomen. Jag vågade publicera bloggen först ett halvt år efter behandlingarna, då jag fått svar att allt var borta. Jag kände att det var viktigt att publicera resan, eftersom jag själv under resan desperat letade efter samstöd (vertaistuki) och överlevnadshistorier. Min resa kan du kort läsa om HÄR och hela bloggen hittas på Stay positive Jonna.


Mina passioner i livet är loppisar, grönt te, resande, naturkosmetik, välmående & hälsa, inredning & organisering, design & arkitektur, gammal heavymusik, amerikanska real housewives, festfixande och som nyaste: padel. 


PS skulle jag inte vara socialarbetare eller webdesigner så skulle jag vara en professionell organiserare som Marie Kondo eller The home edit, samt studera nåt med inredning.


Roligt att du är här, vem är du? Följer inte egentligen med läsarsiffrorna, så nu då jag tittade märkte jag att dom ökat så mycket att det inte mera är endast familj och vänner som läser - skulle vara så roligt att höra vem du är, hur du hittat hit och var du tyckt om att läsa om?