onsdag 9 juni 2021

Oljrengöringskaka och dubbelrengöring

Jag vill alltid helst ha en produkt som rengör både ansikts- och ögonsmink. Denhär är nog en av mina favoriter. Kakan torkar inte huden och är super riklig, den tar ju aldrig slut. Det blir en liten ”fet” hinna kvar av oljan, vilken jag tar bort med min favorit: konjak svampen, som jag alltid vill avsluta kvällsrengöringen med. 

Dethär kallas dubbelrengöring eller "pre wash" och har sitt ursprung i koreansk hudvårdsrutin där man på kvällen rengör sin hud i två steg. Man använder sig dels av en oljebaserad rengöring och i steg två använder man sig av en vattenbaserad rengöring eller konjak svamp. Det sägs att genom att bli av med både oljebaserad och vattenbaserad smuts ordentligt, förbereder huden på bästa sätt för efterkommande produkter.


Oljerengöringen masseras på torr hud för att lösa upp smuts som vi samlat på oss (solskydd, avgaser, smink, hudens egen olja). Efter oljerengöring använder man cognacsvamp eller en vattenbaserad rengöring (skum, kräm, gel) som tvättar bort oljan så den inte täpper igen dina porer.

Radiant Oil Cleansing Cake är designad för alla hudtyper. Genom att använda produkten dagligen återställs hudens naturliga fuktbalans.
  • Havtorn stärker och vårdar huden.
  • Sheasmör behandlar och mjukar upp huden.
  • Aprikoskärnolja ger näring och återfuktar huden.
  • Kokosolja och kakaosmör hjälper till att rengöra huden från föroreningar.
Luonkos är ett inhemsk naturkosmetik märke, grundat av tre kvinnor. Produkterna handgörs i Nådendal. Förpackningarna är gjorda av biologiskt nedbrytbar och plastfri kartong och inga lim har använts i förpackningen.