tisdag 6 maj 2014

Konsumtion

Började skriva en så lång kommentar på Muminmammans inlägg om prylar, att jag sätter den hit istället. Det var ett bra inlägg och känner igen mig i mycket.

Jag är nog en materialist och älskar shopping. MEN har märkt att jag oftare och oftare lämnar sakerna kvar på hyllan i butiken. Jag älskar kläd-, inrednings- och kosmetikbutiker och vill följa med och se och känna på dom nyaste trenderna. Nuförtiden får jag ofta tillräcklig njutning bara av att gå i butikerna (i lugn och ro) och kleta på nya kläder och produkter. Som för Maria, betyder inte shopping för mig heller mera att jag behöver få allt till eget. Samma gäller internetshopping. Kan surfa omkring och klicka en massa härliga saker i varukorgen, sitta och njuta av resultatet och fynden - utan att sen köpa dom. Har länge försökt ha som princip att lista upp på telefonen saker som behövs eller som jag verkligen vill ha - och sen hålla mig till listan då jag shoppar. Min svaghet är kosmetik... bara ett läppglans till...

Märker också hur jag börjat irritera mig på reklam. Reklamer med säljande text och lockande bilder gör till mig just det som är meningen att dom ska göra. Dom får mig att drömma om och villa ha saker och ting jag inte behöver. Ei mainoksia, kiitos.

2 kommentarer:

  1. Vilket bra inlägg, vi tänker ganska lika du och jag! Att ha kosmetik som sin svaga punkt är ju egentligen ganska ypperligt, för de är ju ändå bruksvaror som försvinner i något skede! OM du nu inte är en som pantar på 7 år gamla läppstiftsresten i byrålådan...vilket jag INTE tror att du gör;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Iittala-grejor är ju inte heller så illa då dom alltid har ett försäljningsvärde ;)

      Radera