onsdag 20 juli 2016

Legoland (Günzburg, Tyskland)

Från flygfältet körde vi längs autobahn till en liten by Ichenstein, checkade in på ett litet hotell och körde genast vidare ca 15min till Legoland. "Mamma, tror du att det finns en Hitler Legogubbe i Legoland?", undrade 8-åringen.



På Legoland spenderade vi en halv dag + nästa hela dag. Det behövdes nog mer än en dag för det fanns så mycket att förundra sig över och vi ville inte ha bråttom. Jag tror nog att Danmarks Legoland är större och modernare, men vad vet jag? Det är ca 30år sen jag senast var på Legoland. Men det störde inte oss att det kanske inte fanns dom vildaste berg-och-dal-banorna, för våra pojkar är inga våghalsar. Båda dagarna regnade det, men jag är mamman som packar för alla väder, så vi hade t.o.m. regnbyxor med.


Två ställen vi ska besöka under resan fanns i Legoland: Törnrosa slottet Neuschwanstein och Beyern-Münchens stadion Allianz arena.



Efter att Legoland stängt 19.00 körde vi till Füssen. En liten söt stad där vi bodde i ett fint hotell. Pojkarna var jätte imponerde av att hotellet Slottskrohne hade gym och lekrum. Också morgonmålet var att berömma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar