torsdag 5 april 2018

Konjak svamp

Denna heta skönhetstrend tog beautyvärlden med storm för ett antal år sedan, men har inte själv testat den förrän nu då konsulenten på Luonnonkaunis mässan berättade hur den ska användas. En konjaksvamp är alltså en tvättsvamp tillverkad av 100% naturlig konjakrot. Konjakroten är basisk så när du masserar den mot huden balanserar den pH-värdet samtidigt som den stimulerar blodcirkulationen (vilket är bra för cellförnyelsen). Dessutom är den rik på vitaminer och har använts i Japan, Korea och Kina i över 1500 år i medicinska syften.

Det skrivs att svampen rengör huden/porerna på djupet och avlägsnar döda hudceller på ett effektivt men skonsamt sätt. Svampen är mjuk men har en ojämn yta, vilket ger huden en lätt peeling när man använder den. Denna rengöring gör att översta hudlagret hela tiden skrubbas bort och ny, mjuk och fin hud kommer fram. Och dessutom vårdar den med en lång rad mineraler och vitaminer. Svampen kan även användas runt ögonen. Svampen kostar ca 10€  och håller 1-3 månader.



Användning:
(1) Svampen är stenhård när du plockar ut den från påsen, så det första du måste göra är att (2) blöta upp den under kranen eller i en skål/mugg. (3) Krama ur överflödigt vatten och använd svampen som sådan eller tillsammans med ditt rengöringsmedel. (4) Sen är det bara att köra igång och massera runt den i ansiktet och tvätta bort sminket. Svampen blir lite slemmig och skummar så det är lätt och skönt att använda den. (5) När du är klar sköljer du ansiktet, sköljer svampen och klämmer sedan bort överflödet av vattnet och torkar ansiktet. (6) Svep ännu vitaminer över det torra ansiktet med den lite fuktiga svampen, utan att sen mera skölja eller torka ansiktet. Häng sedan upp svampen på tork i det lilla snöret och använd ansiktsvatten och fuktkräm på ansiktet.

Jag tycker den är skön att massera runt i ansiktet. Den är lätt att använda och jag borde testa den även utan smink rengöringskräm. Efter användning känns huden ren, jämn, mjuk och len samt spänstig, klar och med ökad lyster. Jag är jätte imponerad av produkten, som jag definitivt kommer att fortsätta använda och tänker till nästa köpa en svamp för kroppen. Ögon makeupen har jag tagit bort med kokosolja eller ögon makeupborttagningsmedel. Om man tycker användningen låter krånglig kan man också tvätta bort sminket helt som vanligt, och sedan bara avsluta med att massera med svampen istället för en peeling.

Tips:
Om du vill förlänga svampens tid kan du rengöra svampen 2ggr/mån genom att blötlägga den i uppkokat vatten. När den börjar falla sönder är det dags att köpa en ny. Skölj svampen med kallt vatten, så den är kall innan den torkar, så att bakterierna inte trivs. Låt aldrig svampen ligga i en vattenpöl, den ska alltid torka och krympa ihop efter användning. Det finns olika svampar för olika hudtyper. Originalsvampen är vit, men det finns svampar med färger som då är färgade med naturlig färg från lera.

Och du behöver inte kasta bort den, konsulenten tipsade om att stoppa den i botten av en blomkruka för att hjälpa jorden att hålla fukten.

Just nu använder jag Skin moods Aloe -svamp HÄR.
Mer om konjaksvampen: www.hyvanolonmaailma.fi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar