torsdag 9 juli 2020

Kokori

Kokori är ett nytt finländskt en-persons-företag som importerar handflätade korgar genom direkt och långsiktigt samarbete med bybor i norra Ghana. Verksamheten grundar sig på rättvis betalning åt kvinnorna som flätar korgarna. Genom arbetet har hantverkarna möjlighet till sjukförsäkring och att få sina barn till skola. Varje korg är unik och ett resultat av flera dagars arbete och hantverksskicklighet. Företagaren Carolina Runeberg har också själv bott i Ghana i ett par år. HÄR hittas en intervju med Carolina.



Jag hittade Kokori på insta och har väntat på att slippa och se på korgarna till en pop-up butik. Just nu har Carolina en pop-up butik mitt emot domkyrkan hela juli. Korgarna kan köpas i pop-up butiker och per mail (info@kokori.fi).



Här hittas häääärliga stora korgar (ca 100€), små korgar, hattar, bykkorgar, tidningskorgar, fruktkorgar, korgar för krukväxter osv i super bra och hållbar kvalitet. Jag har på 1990-talet köpt en ”korg-väska” från en afrikansk butik i Helsingfors, som är i perfekt skick och helt osliten även efter 25år - så bra kvalitet är dom.


Det finns så mycket härliga alternativ att valet är svårt.

Jag köpte nu en stor minimalistisk korg. En fruktskål i lite mindre storlek är på önskelistan till nästa. Man kan också skriva Carolina och önska produkter eller ge nya idéer. 


Min Kokori korg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar