lördag 31 januari 2015

Blåmusslor


Lägger allt utom musslorna i kastrullen och kokar upp. Har obehag för att slänga i dom levande musslorna, så ser till att vätskan kokar ordentligt och att musslan jag slänger i säkert hamnar helt under vätskan. Kokade dom 5-10 minuter, då alla öppnats. Åt 1kg (ca 4€) på tumis till kvällsmål med gott bröd. Samma mängd är helt bra för 4 vuxna till förrätt.


Såsen är sååå god att dippa brödet i och så god att vi båda till slut sörplade av den från tallriken. Men allt som innehåller mycket smör, creme fraiche och vitlök är ju nästan oslagbart,


I butiken var dom snälla och gick igenom musslorna i fiskdisken, men gjorde det nog ändå själv hemma också. Sköljde dom först i en sil - kastade dom stängda musslorna i kastrullen - dom öppna ska man hacka ganska hårt i bordet, så dom stänger sig långsamt - om den inte stänger sig, släng bort. 

2 kommentarer:

 1. Nu kanske även jag skulle våga mig på att testa detta! Är alltid lite skeptisk med seafood, är rädd för att bli förgiftad men med dessa tipas borde det säkert gå bra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våga absolut! Det är jätte lätt, och gott, sen då man vågar.
   Lätta regeln är att dom ska vara stängda då man kastar i - öppna då man äter.

   Radera